Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy dolgoznátok fel a helyemb...

Hogy dolgoznátok fel a helyemben a történteket?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz előre bocsátom.... Adott a családom Anyukám-apukám, lány testvérem, és én. Egy telken belül lakunk én a saját családommal, férjem, és két pici fiam. 8 éve építkeztünk hitelből, a kert hátsó részébe. Jelzálogjog van bejegyezve az egész telekre. A bank azt ígérte, hogy mikor felépítjük az új házat ráterhelik a jelzálogot, és az anyukáméké szabad marad, mivel van egy húgom akinek szintén szüksége lesz rá ha lakást akar venni. Mi azzal a feltétellel építkezhettünk hátra, hogy cserébe felújítottuk anyukámék házát, új ablakok-ajtó, dryvit, új fürdő, konyha, konyhabútor nappali lekövezése. Ez úgy gondolom jelentős felújítás volt. Én hülye annyira jót akartam anyukámnak, hogy én ajánlottam fel a felújítást, persze nem mondtak nemet. Ez egy elég bonyolult történet. Anyukám súlyos depressziós, és csak két évvel ezelőtt jöttem rá mennyire befolyásol, és irányítása alatt vagyok ,amikor nekem jött, és a férjemnek a gyerekek előtt. akkor nyílt ki a szemem, hogy semmit nem tisztel, és becsül, mondvacsinált indokokkal, amiknek semmi valós alapja nem volt...! Azóta tartom a három lépés távolságot, valamennyire rendeződött a viszony,de nem rózsás. Köszönünk, és kb ennyi. Mostanában megint kezdte a piszkálódást, de a gyerekeken keresztül, állandóan szidta őket, főleg a nagyobbikat, mostmár őt sem engedem előre. Durva, erőszakos ember, neki valakivel mindig harcban kell lenni 58 éves lesz apám most megy nyugdíjba de még mindig megy az ordítás, sőt pár hete verekedtek is az udvaron. Elegem van annyira szeretnénk külön lenni. Nem akarok magyarázkodni a gyereknek, hogy a nagyszülei mért verekednek, veszekednek. Húgom bekattant, és abban látja élete megoldását, hogy ide akar építkezni a szüleim tetőterét akarja megcsinálni. Le kell vetetni a jelzálogjogot, két évvel ezelőtt még azt az infót adta a bank nem elég fedezet csak a házunk. Mondtam ok elindítom a folyamatot, de lehet ha egy darab föld ránk lenne íratva a kertből nagyobb lenne az értéke és sikerülne. Tegnap voltunk ügyvédnél kitalálták a szüleim haszonélvezettel rám íratják a fele telket, ha építek egy komoly garázst apukámnak, mert sajnos az van itt hátul neki, amit szinte semmire nem használ azon kívül, hogy betolja a fűnyírót és ki.... először tégla épületet akart mondtam, hogy szó se lehet róla nincs ennyi pénzünk, de beton alappal két szintes cserép fedéses garázs kell neki. belement végül a fába. Ha felépítem a fagarázst akkor leválaszthatom itt a hátsó részt. kértem Őket legalább annyi helyet adjanak ahova félre tudok állni az egyik kocsival, hogy a mi telekrészünkön belül meg tudjuk kerülni egymást anélkül, hogy ki kelljen állni az utcára, két régi kocsink van. Kb egy 2,5 m X 3m ről beszélünk. Nem lehet, mert lehet hogy pár m2-el több lenne a felénél... nem is ez bánt legjobban. Húgomra ráíratják a másik fel telket anyukámék felújított házával együtt!!! Én csak akkor kapom meg a fél telket ha építek kb fél milláért garázst, Ő megkapja még a 60m2-es házat is grátisz... Egyszerűen nem értem ,én mért vagyok kevessebb, mért csinálják ezt. Egész életünkön keresztül. A húgomnak fizették az iskoláit, nekem el kellett menni dolgozni, és fizettem magamnak, neki volt pénz vállalkozást indítani, külföldre járt nyaralni az aktuális barátjaival amihez anyukámék pénzt adtak, és még sorolhatnám... Nem bírom megemészteni az egészet talán azért mert én is anya vagyok, és nem bírnák ilyet csinálni a gyerekekkel.

Nincs is normális jó testvéri viszony köztünk. Teljesen más világ vagyunk. Húgom tinédzserként simán megcsinálta hogy összejött azzal a fiúval akibe tudta hogy hónapok óta szerelmes voltam, majd itthon enyelegtek előttem pár hetet végül szakítottak. Anyám még csak le se szidta miatta, és annyi sok-sok sok tüskét hordozgatok, lassan 40 éves leszek próbálom feldolgozni, nem foglalkozni vele, nem nosztalgiázni, de nem megy. Tanácsok?

2017. aug. 11. 11:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
26%

Nem olvastam el, bőven elég volt amit a szeme átfutva felfogott belőle.

Terápia szakemberrel.

Ha nincs rá zseton, akkor írd ki még párszor ide..hátha javul a helyzet, így hogy kiírod magadból.

2017. aug. 11. 11:15
 2/17 anonim ***** válasza:
82%

Ismerve a házasságod előtt történteket, én nem is költöztem/építkeztem volna oda.

Jobb lett volna külön, távolabb tőlük, mint most így, egymás nyakán.

2017. aug. 11. 11:23
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
Garázst nem építenék, a házatokat add el a húgodnak, költözzetek távolabb. Anyagilag veszteség ér benneteket, de nagyobb lesz a nyugalom. Ennyit megér.
2017. aug. 11. 11:34
 4/17 anonim ***** válasza:
91%

Ez esetben én anyu orra alá tolnám a számlákat, hogy akkor ha a húgod nevére íratják a házat, lesz szíves kifizetni, majd abból lesz a beálló meg a garázs.

Jogilag, hivatalosan semmit nem tudsz tenni, buta voltál, de ezek után nemet mondanék rá. Még a jelzálog levételre is nemet mondanék, őszintén. Leginkább azért, mert az eredeti indok az volt, hogy azért kell levenni a zálogot, hogy ha majd a húgod házat akar venni, fel lehessen használni... Nos, a húgod nem akar házat venni, ezt kereken megmondta, akkor nincs szükség arra sem, hogy te intézkedj helyettük a banknál, ugyebár.

2017. aug. 11. 11:42
 5/17 anonim ***** válasza:
73%
Milyen pénzből,és mi a túróért nyúltatok anyádék lakrészéhez ezt nem értem. Amiben addig laktak miért nem felelt meg nekik?
2017. aug. 11. 11:52
 6/17 anonim ***** válasza:
37%

Ne haragudj, de ez az egész úgy volt butaság, ahogy van. Kérdezd már meg neked miért szabnak ennyi feltételt? Tudod ki építene garázst...szülőkhöz építkezni, ejj... férjed mit szól? Ennyi pénzből már tudtatok voolna telket is venni amit rájuk költötök (felújítás, garázs stb.)

A kivételezést annyira sajnálom, párom szülei ilyenek..neki semmit, öccsének MINDENT (mert "kis szerencsétlen, ő maga nem tud magának semmit előteremteni"-mondják). Hugodhoz is valahogy így állhatnak. Látják rajtad, hogy te felépítettél házat, nekik is mindent megadsz, amire kinyitják a szájukat "feltételként" (szülőtől undorító szerintem), hugod meg a naplopó semmirekellő fajta, szegény kiscsibét támogatni kell (nálunk így van), mert olyan kis béna. Pfú! Ne hagyd magad! Párom nem bánja, hogy így van, te ne ess ebbe a hibába! Adj neki hangot, mert mi most vettünk lakást nagy szenvedések árán, öccsének meg házat akarnak venni!

2017. aug. 11. 12:33
 7/17 A kérdező kommentje:
10000X átgondoltam már az egészet.. tudom, hogy akkor hibáztunk, hogy ide terveztük az életünket. Rettenetesen lelkiismeret furdalásom van amiért ez így történt, és a férjem is issza a levét...de ha most lennék ugyan azokkal a feltételekkel döntésben most se döntenék másként. Abból a helyzetből ennyit lehetett kihozni, ha azt 8 éve nem léptük volna meg nem lenne most házunk... Az hogy mért akartam a felújítást az az én butaságom pszihés problémám ha úgy tetszik. Csak most látom két éve, hogy anya függő voltam, és úgy ugráltunk ahogy ő fütyült, persze nagyon ügyesen csinálja. Húgom és apám még mindig benne van ebben. Most az lebeg a szemem előtt, hogy ha kiköhögjük a garázst valamilyen szinten leválaszthatjuk a kertet ,és külön leszünk, mégha a kocsi beállásnál át s kell jönni az ő telekrészükön! Köszönöm, hogy írtok, megdöbbentett a válaszok egyhangúsága....
2017. aug. 11. 12:44
 8/17 anonim ***** válasza:
37%
Utolsó voltam. Bizony, jó azért, hogy a legtöbbet próbálod kihozni ebből a helyzetből! A vitát megpróbálnám kerülni, de ezek szerint lényegében húgodnak újítottál fel egy házat? Nem tudom milyen a viszonyotok, de be kéne látnia, hogy ugyanannyi jogod van ahhoz a házhoz. Nem tudjátok megbeszélni? Bár ha nem tervez elköltözni, akkor nem is fogtok osztozni rajta idővel, mert nem fogja eladni. Amennyiben a viszony sem túl testvéries, és rá van íratva, ennyi volt. Ezt meg kell emészteni. Viszont a garázs kié lenne? Én feltételnek szabnám, hogy majd (reméljük persze jó sok idő múlva) az a tietek legyen! És ezt előre húgoddal is megbeszélni. Akár papír írni róla. Nehogy már az is húgodé legyen meg minden.
2017. aug. 11. 12:52
 9/17 A kérdező kommentje:
eladni nem tudjuk az ingatlant, mert csak a ház van a nevünkön ,még a föld sem ami alatta van, most is csak úgy adják, hogy a haszonélvezet mellett elidegenítési is kerül rá, magyarán el nem adhatjuk... két éve teljesen belebetegedtem abba a verekedéses vitába nincsenek véletlenek 17 kg-ot fogytam ,sajna már visszajött :-D...de arra kellett ,hogy felnyíljon a szemem... ha mással nem erre az élet meghozta a lehetőséget.
2017. aug. 11. 12:53
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
Én nem vetetném le a jelzálogot. Ennyi.
2017. aug. 11. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!