Hogyan dolgoznátok fel ha kiderülne, hogy a szüleid a tesódra iratták a házukat?
Tesómmal mindketten normális családi életet élünk. Minkettőnknek két gyereke van. Anno mi úgy "kaptunk" egy panel lakást, hogy ki kellett fizetni a tesómat. Akkor felbecsültettük a lakás értékét és annak a felével kifezettük tesómat. A teljes felújítást, illetékeket, ügyvédet is mindent mi fizettünk. (még tart a hitel). Nem is volt ezzel baj, hiszen így normális.
Tegnap azonban megtudtam, hogy a szüleim a nagy családi házat a tesómra iratták.
Nem vagyunk rosszban (legalábbis idáig nem tűnt fel), mi hazajárunk látogatni, mindig segítünk, ha kell anyagilag is, ha szükséges, kertgondozásnál , szüretnél ott vagyunk stb, tesómék pedig ott laknak a szüleimnél egy külön bejáratú részben. Még ha úgy is döntöttek a szüleim, hogy ő jobban megérdemli , mint mi, akkor is kellett volna közölni, hogy lányom ez van. Teljesen kiborultam, mert borzalmas nagyot csalódtam. Az egyetlen "ok", ami miatt őrá irathatták, hogy a szüleim is, tesóm is mélyen vallásosak, mi nem. Más okot nem látok, ami miatt ekkora megkülönböztetést tehet valaki a gyerekei (és unokái) között. Mit gondoltok?
Biztosan nem hagytam volna , hogy egyedül gondozzák az anyámat. Fáj a feltételezés is, ha azt gondolnák hogy nem segítenék idős korukban.
Igazából ott kölcsönös az a "húú de megértjük egymást." A gyerekeiket hozzák-viszik az oviból, nekem ezeket egyedül (féjremmel kell megoldani). Közös kassza, közös ebéd, templom, imaórák stb.. (másfelöl mondjuk én örülök, hogy szülöktől külön lakok).
De a fentiekért soha nem irigykedtem nem róttam fel csak a tegnapi események miatt jöttek elő ezek a ronda gondolatok.
Szülőként pedig el sem tudom képzelni, hogy az egyikkel hitelt vetetek majd fel a másik javára, akinek aztán odaadom a házam. Soha nem tennék ilyet a gyerekeimmel. Még akkor sem, ha az egyik úgymond "ellátna".
Megkérdeztem. Azt mondták, hogy "hát neked már van lakásod, akkor a tesódnak is legyen egy"
Részletesen még nem beszéltük át a témát mert annyira sokkolt, hogy a miérten kívül más kérdés nem jutott az eszembe. :-(
Nincs félretett pénzünk. Ami volt, abból most újították fel a házat.
Nem igazűán értem az elejét.
Kaptatok a szülőktől egy panelt. Idáig oké. Ennek a fele árát a tesódéknak adtátok, igaz? Tehát mind a két gyerek kapott egy fél panel árát. 1-1.
Tényleg igazságtalan, és mondhatták volna.
Viszont meg lehet érteni, hogy ha nektek van lakásotok, nekik is legyen.
Nekem 4 gyerekem van, még kicsik. Remélem, azért ők nem azt nézik majd, hogy ki mennyit kapott, hanem hogy kinek mire volt szüksége.
Igen, mondjuk mindig is tudtam, hogy őt jobban szeretik. (neki fizették az esküvőt is, a lányaik sok ajándékot kapnak) Rengeteg különbséget tettek köztünk. Mondjuk tesómmal mindig mindenben ugyanazt gondolják, köztünk pedig előfordul nézeteltérés, mert nem azonos véleményen vagyunk.(politikai nézet, egészséges életmóddal kapcsolatos vélemények stb.) De veszekedni nem szoktunk, csak érvelni a saját véleményünk mellett.
Egyszer anyám azt mondta, - most ahogy belegondolok- hogy azért őket támogatják, mert mi megállunk a lábunkon, ők viszont támogatásra szorulnak. Ha a kereseteket nézzük akkor valóban mi többet keresünk, de nem ennyivel és kőkemény munkával. Tesómék egy nyamvadt nyaralást nem tudnak segítség nélkül leszervezni, anyám szerint talpraesettebb vagyok. Lehet , hogy ezen az alapon hozták meg a döntést így, dehát ez borzasztó igazságtalan ebben az esetben is.
"Vicces", mert a férjem is a nem kedvenc az ő testvérével szemben. Úgy látszik nekünk ezt dobta a gép.
Igazából te külön laksz, ők meg együtt. Azért a s zülők gondozása a tesúód feladata lesz. Te távolról elmész néha, oké. De ők laknak ott, ők vannak ott minden percben, ők tudnak rájuk nézni egy este 10-szer is, nem te.
Szerintem ez lehet a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!