Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan dolgoznátok fel ha...

Hogyan dolgoznátok fel ha kiderülne, hogy a szüleid a tesódra iratták a házukat?

Figyelt kérdés

Tesómmal mindketten normális családi életet élünk. Minkettőnknek két gyereke van. Anno mi úgy "kaptunk" egy panel lakást, hogy ki kellett fizetni a tesómat. Akkor felbecsültettük a lakás értékét és annak a felével kifezettük tesómat. A teljes felújítást, illetékeket, ügyvédet is mindent mi fizettünk. (még tart a hitel). Nem is volt ezzel baj, hiszen így normális.

Tegnap azonban megtudtam, hogy a szüleim a nagy családi házat a tesómra iratták.

Nem vagyunk rosszban (legalábbis idáig nem tűnt fel), mi hazajárunk látogatni, mindig segítünk, ha kell anyagilag is, ha szükséges, kertgondozásnál , szüretnél ott vagyunk stb, tesómék pedig ott laknak a szüleimnél egy külön bejáratú részben. Még ha úgy is döntöttek a szüleim, hogy ő jobban megérdemli , mint mi, akkor is kellett volna közölni, hogy lányom ez van. Teljesen kiborultam, mert borzalmas nagyot csalódtam. Az egyetlen "ok", ami miatt őrá irathatták, hogy a szüleim is, tesóm is mélyen vallásosak, mi nem. Más okot nem látok, ami miatt ekkora megkülönböztetést tehet valaki a gyerekei (és unokái) között. Mit gondoltok?

2013. nov. 7. 10:37
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Nem, nincs ilyen. Pont, hogy én jártam levelezőn fősulira, saját finanszirozásból. Ő csak érettségit tett. Mindketten egyformán beleadtunk az otthoni ktgvetésbe, amig otthon laktunk. Semmi ilyen nem volt a múltban, hogy én bármivel is valaha többet kaptam volna.
2013. nov. 8. 07:47
 32/34 anonim ***** válasza:
44%

Nézd, most, hogy még élnek a szüleid, ekkora problémát csinálsz a házukból.

Lehet pont ettől féltek. Hogy meghalnak, és te közlöd, hogy akkor azonnal ide a felét. A tesódék meg kifizetni gondolom nem tudnák, fizetésükre írod, hogy kevés, tehát hitelt se bírnának... Végén még el kellene adni a fejük fölül a házat, ahol élnek. Szerintem ezért írathatták rá. Mert ők benne élnek, az az otthonuk, a szülők esetleges halálakor se legyen az, hogy nekik költözniük kell.

Én teljesen megértem őket. Téged az bánt, hogy úgy érzed te kevesebbet kaptál -kiforgattak-. De szerintem ez nagyon gyerekes gondolkodás. Nekem is van több testvérem, volt, hogy egyikünk rászorult a szülői támogatásra. Eszembe nem jutott, hogy akkor ide nekem is azt a pénzt. Segítettem én is őt, ahogy tudtam.

A szüleid felnőtt emberek, biztos megalapozottan hozták ezt a döntést, még ha te/bárki nem is ért vele egyet.

2013. nov. 8. 09:35
 33/34 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem érted a problémámat utolsó. Nem az bánt, hogy kevesebbet kaptam. Ha ismernél tudnád, hogy soha senkit egy gyufaszállal nem vernék át!

többször döntöttem a magam kárára, csakhogy másnak jó legyen, szükség esetén a majdnani jövőben azt is el tudom képezlni, hogy lemontam volna az örökségről, ha a tesómék ott laknak. Nem ez a lényeg!!

Ha leültetnek és azt mondják, hogy mit szólnék ahhoz, hogy mivel ők itt laknak stb, hidd el hogy belementem volna - még akkor is, ha nem esik jól - Az fáj, hogy a hátam mögött döntöttek!! Nem ismersz, az ismerőseim jó szívünek tartanak. Tesómat is rendszeresen segítettem ezzel azzal. (munkahely találása invitálás tanulásra) Soha nem néztem az árát. Fáj, hogy kiahagytak a döntésből, főleg a tesóm részéről. Az emberségükben, igazságosságukban, becsületükben csalódtam.

(mellesleg nem rosszul keres, hanem az én kersetemhez képest 20 ezer forinttal kevesebbet, tehát nem milliókról van szó. Viszont az én hitelem 60 ezer forint 10 évig...)

2013. nov. 8. 10:33
 34/34 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Örülök, hogy van aki érti amit írok.

Lezárom a témát, mert még én leszek a hunyó , ha így folytatódik a válasz adás.

2013. nov. 8. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!