Hogyan dolgoznátok fel ha kiderülne, hogy a szüleid a tesódra iratták a házukat?
Tesómmal mindketten normális családi életet élünk. Minkettőnknek két gyereke van. Anno mi úgy "kaptunk" egy panel lakást, hogy ki kellett fizetni a tesómat. Akkor felbecsültettük a lakás értékét és annak a felével kifezettük tesómat. A teljes felújítást, illetékeket, ügyvédet is mindent mi fizettünk. (még tart a hitel). Nem is volt ezzel baj, hiszen így normális.
Tegnap azonban megtudtam, hogy a szüleim a nagy családi házat a tesómra iratták.
Nem vagyunk rosszban (legalábbis idáig nem tűnt fel), mi hazajárunk látogatni, mindig segítünk, ha kell anyagilag is, ha szükséges, kertgondozásnál , szüretnél ott vagyunk stb, tesómék pedig ott laknak a szüleimnél egy külön bejáratú részben. Még ha úgy is döntöttek a szüleim, hogy ő jobban megérdemli , mint mi, akkor is kellett volna közölni, hogy lányom ez van. Teljesen kiborultam, mert borzalmas nagyot csalódtam. Az egyetlen "ok", ami miatt őrá irathatták, hogy a szüleim is, tesóm is mélyen vallásosak, mi nem. Más okot nem látok, ami miatt ekkora megkülönböztetést tehet valaki a gyerekei (és unokái) között. Mit gondoltok?
Annyit még hozzátennék, hogy bár még messze van, hogy utánam örököljenek a gyerekeim. Már most tudom, hogy lesz olyan ingatlan amit nem szeretnék, hogy öröklés után közös tulajdonba kerüljön, mert valamelyiknek jobban való a pesti lakás valamelyik pedig jobban szereti a vidéki életet másrészt meg azt sem szeretném, hogy a közös tulajdon miatt 3. személyhez kerüljön, ha nem sikerül megegyezniük.
Viszont az arányosságra és a közös megegyezésre törekedni fogok.
Kedves 8-as!
Szerintem akkor lehetett volna megérteni, hogy a tesómra iratják a házat , ha nekünk meg nem kell kifizetni a mi lakásunk felét. Akkor lehett volna mondani, hogy nekik is egy meg nekünk is egy. De így? Mi 10 évig fizetünk még hitelt, közben a mi pénztünkön felújítják maguknak a dupla értékü (hitel nélküli) házat.. Lehet, hogy szerinted meg lehet érteni, de szerintem nem.
Szeretem azokat a hálás gyerekeket, akik még a szülők halála előtt az örökségen agyalnak. Mint a keselyű, amelyik egy döglödő állat felett köröz, és várja, hogy mikor csaphat le rá!
Nos, az örökséget anyádék úgy osztják fel, ahogy akarják. Elvárni semmit nem lehet, csak megköszönni, amit kapsz. Egy fél panel így is tőlük jött, nem? Annak örülj! A többi anyádék és a tesód dolga.
Utolsó! Nem agyalok rajta, nem is én hoztam szóba, egy közös ismerőstől (!!!!) tudtam meg. Nem is gondoltam erre idáig, nyilván vannak emberek, akiket egy ilyen infó hidegen hagy, engem nem. Főleg, hogy idegen tud róla, engem meg kihagynak az infóból.
Még talán el is fogadom a helyzetet, ha leültetnek és elmondják, hogy ez a terv.
Mellesleg, a fél panel, amiért nagyon hálás vagyok, azt félig meddig én szereztem. Borzasztóan ár alatt sikerült hozzájutni, 3 millió ft-ért, akkor mikor a piaci ára olyan 4 lehett. Nekik a nagyszüleink utáni örökségből volt ennyi pénzük, úgymond nekünk vették, hogy majd osztozunk rajta. Mikor pedig a tesómék úgy döntöttek, hogy nem elköltöznek, hanem maradnak otthon, akkor kifizettük a tesómat, akkor a felbecsült értéke 6 lett és mi 3-at vettünk föl nekik. Tök mindegy milyen oldalról nézzük mindig én húzom a rövidebbet.
Kedves 14! Azért hálás is vagyok!!
Valaki értse már meg , hogy nem az összeg meg a leendő örökség a bajom elsősorban, hanem az eljárás!! :-(
Értem.
Tehát nehogy kiforgassuk őket, inkább kiforgatnak minket. Ezt most nagyon-nagyon erős cinizmussal írom, és nem is gondolom komolyan, csak nem találtam jobb szót ide, de kb. ezt írtad le. :-) Még jó, hogy ők a vallásosak.
Mellesleg, soha-de soha nem forgatnám ki a tesómat. Mindig is nagyon sokat jelentett nekem, és ezután is. Igazából benne nagyobbat csalódtam, mint anyuban. Anyuékról tudtam, hogy ő a kedvencünk, úgyahogy elfogadtam. De a tesómmal mindig mindent megbeszéltem, és fáj, hogy egy ilyen fontos dologból kihagyott, amikor mi mindig becsülettel, tisztelettel viszonyultunk hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!