Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért jó és rossz,hogy nincs/...

Miért jó és rossz,hogy nincs/ van tesód?

Figyelt kérdés
Életedben mikor volt rossz hogy nincs tesód? De mik az előnyei? És ha van tesód mik azok amikor ugy érzed rossz hogy van? És mitől jó? Élmények,tapasztalatok érdekelnek. Én egy faluban nőttem fel,rájöttem hogy az osztályban csak nekem nincs tesóm,nem is tudtam barátkozni,szerintem tesóval bátrabb lennék,nem lettem volna olyan csendes,akit csufolnak,se öngyilkos,mikor egyedül elgyászoltam a szüleimet,a barátaimnak meg páromnak most is meg van az a plusz kapcsolat mikor jókat beszélget a tesójával nekem nincs.házat kocsit hitelre vettem ugyanugy küzdenem kellett,előny max hogy nem voltak tesóviták,de pont ezért mindig érzékeny voltam,és ha más emberek megbántanak mindig sírok. Írjatok
2021. febr. 2. 01:42
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
84%
Örülök hogy vannak tesóim, boldogítanak:D
2021. febr. 2. 04:29
 2/41 anonim ***** válasza:
79%

En kozepso gyerek vagyok. Rossz volt mert mindig tul fiatal voltam ahhoz amihez az idosebb testverem (nem mehettem bulizni ugyanannyi idosen mint o, nem lehettem sokaig kint az utcan a haz elott akar) viszont mindig tul idos voltam ahhoz amihez a fiatalabb tesom. Viszont talan hozza jarult az is, hogy ok fiuk en meg lany vagyok. Csak engem kertek meg, hogy mosogassak, rakjak be egy mosast vagy teregessek ki. Ha merges voltam, hogy miert csak en akkor az mar "feleseles" volt.

Jo oldala, hogy ma mar baratok vagyunk. Meg ha regebben sokat verekedtunk is. Tudunk egyutt filmezni vagy jatszani de ennyi.

23/L

2021. febr. 2. 04:29
 3/41 anonim ***** válasza:
70%

Bocsánat,de én nagyok őszinte leszek,szerintem csak hátrány van abból akinek van testvére,miért is.

1.minden szülő tagadja,de mindig van kedvenc gyerek,akivel engedékeny sokkal sokkal engedékenyebb

Aki mindent megkap csak egy szavába kerül,addig a nagyobb testvérnek évekig kell gyűjtenie a szülinapi pénzt,hogy megtudja venni magának azt amit szeretne

2.csak a vita ,és ahelyett,hogy az igazsára tanítá a szülő mit mond, ő a húgod, ő a kisebb,okos engedd, menj oda bocsánatot kérni.

3.én az unokatestvérem kinőtt ruháit hortam, húgom természetesen újat kapott

4. Házimunka,mivel te vagy a nagyobb neked kell megcsinálni Mindig,mert ő a kisebb.

Én elköltöztem azóta olyan kosz putri van a lakásban és anyám nem szólna rá a húgomra,hogy takaríts ki, inkább így élnek,de amíg én takarítottam folyton leszolt anyám,hogy ez nem takarítás, húgomra rá se szól

4. Amikor én elballagtam középsuliból jó eredménnyel a szüleim a jogsit fizették ki,húgom csak egy szakmunkás suliba járt,2x megbukott, állandóan pótvizsgázni járt ő a jogsi mellé, még egy használt kocsit is adtak neki

5. Amióta húgom bekerült szakmunkás suliba,azóta akkorát változott, nagyon ribike lett, lóg a suliból,az órákról,bukik,pótvizsgázni jár,csak a szex pasik,buli és anyám ezt az életvitelt dicsőíti, mert anyám szerint most élje ki magát,ne 30 éves vén fejjel,azt már észre se veszi anyám,hogy így tönkre teszi a jövőjét.

6. Meglett az eredménye annak,hogy a húgom egy ribi lett,nem dolgozik, melót is ellinkeskedi úgy ahogy a sulit,inkább sugardaddy megoldást választotta, természetesen anyám engem hibáztatott,hogy mi az,hogy nem engedem be a saját testvéremet a házamba,miért nem keresek neki munkát,engem nem ezért neveltek,nem ezért etettet anyám,hogy most hátat fordítsak,igen is ő a húgod segíts neki

Termeszeren ezt megtagadtam,a húgom 16 éves kora óta nem is beszél velem,nem is keres,én egy időben kerestem,de feladtam.

Én nem csak ezt az egy példát tudom felhozni kérdező, anyámnak van 2 bátyja akikkel szintén nem tartja a kapcsolatot.

Ott vannak az unokatestvérem ők sincsenek jóba egymással

Ott van a barátnőm,

És itt van a párom,neki is egy húga van és több hátrányt tudd elmondani, mint előnyt

Ez csak egy példa 10/8 nem szereti,hogy van testvére.

A környezetemben,család, barátok,iskolában a haverok a kollégáim,a párom mind mind rossz testvéri kapcsolatban vannak.

Kérdező az,hogy te csendesebb vagy az nem azt jelenti,hogy egy testvér mellett nem lennél az.Én is introvertált vagyok a húgom extrovertált, ugyan olyan csendes voltam a húgom mellett is

2021. febr. 2. 05:05
 4/41 anonim ***** válasza:
59%

3 válaszoló vagyok.

Azt írtad,hogy házat kocsit hitelre vettem

Szerinted az embereknek csak úgy az ölébe pottyannak ezek a dolgok, valakinek igen,de a legtöbbnek hidd el hitelre van szüksége,mert még mindig jobb visszafizetni 40 ezer Ft mint kidobni az ablakon albérletre 120.ezret.

Amúgy nem csúfolásból írom,de keress fel egy pszichológust sokat fog segíteni

Amúgy nem azért nincsenek barátaid mert nem volt testvéred,hanem mert ilyen a szémelységed valaki ilyen valaki olyan

2021. febr. 2. 05:17
 5/41 anonim ***** válasza:
75%

Kiskorunkban nagyon jó volt. Nővérem van,.nagyon hasonlitottunk, ugyanúgy öltőztetetett anyu minket :) nagyon sokat játszottunk, színészkedtünk, a szülőknek előadtunk szindarabokat 😀

Rengeteget veszekedtünk is, szétkarmolt, szétrúgdosott, másnap a barátnőm kérdezte, mi ez a sok seb a karomon, hát a körme nyomai 😀😀

Felnőttként mások lettünk, ő elköltözött hamar, nem nagyon foglalkozott velünk, közel lakott mégsem nagyon jött el.

Már külföldön van, 10 éve, egyszer volt itthon. Facem beszélünk 3-4 havonta pár szót 😐 olyan mintha nem is lenne.

2021. febr. 2. 06:04
 6/41 anonim ***** válasza:
76%
Közèpső gyerek vagyok, van egy bátyám, és egy öcsém. Gyerekkènt mentek a harcok, de ha egyikünk kiràdulni volt a sulival , alig vàrtuk , hogy haza érjen. Felnőttkènt igazi jó testvèrek vagyunk. Én vagyok az egyetlen lány, nem hordtam a kinőtt ruhàkat, nem volt kivètel, és a testvèreim szerint sem. Ha rosszak voltunk, egyformàn meg lettünk csapkodva. Nekem csak pozitív élmény, hogy van testvèrem.
2021. febr. 2. 06:36
 7/41 anonim ***** válasza:
76%

Soha nem éreztem hátránynak,hogy testvérem van. Bár apám kiskorunkban tett különbséget, ő volt a nagy,a szép,az okos, én meg csak a kicsi..

De ezt soha nem a testvérem "hibájának" tudtam be,hanem apám f.szságának.

Apám engem meg sem akart tartani,szerinte nem is tőle voltam,hanem anyám félrement (sajnos nem igaz). Miután felnőttünk,én maradtam itthon, tesóm külföldön él. Így persze már belém kapaszkodik, folyton keres. Tartom vele a kapcsolatot de soha nem fogom igazán szeretni. A lényeg..a tesóm mindig jó testvér volt,megvédett,vigasztalt,kiállt értem és nagyon jókat buliztunk", hülyültünk. Ő volt az egyetlen társam,mikor anya éjszakás volt,apa meg folyamat részeg volt és hülye,csak a nővéremre támaszkodhattam,ha egyedül kellett volna ezt átélni, tuti még szorongósabb lettem volna. Mai napig jó testvérek vagyunk, sajnálom is,hogy a covid miatt már régen láttam őt. Bízom benne,hamarosan találkozunk.

2021. febr. 2. 06:48
 8/41 anonim ***** válasza:
28%
Ha van tesód, az egy tapasztalás. Mindegy hogy szereted e vagy nem, jó e a kapcsolat vagy sem, volt e kivételezés vagy sem, akkor is egy tapasztalás. Ha nincs tesó, akkor nincs semmi. Olyan semmilyen. Mindenképpen előny ha van tesó.
2021. febr. 2. 07:36
 9/41 anonim ***** válasza:
86%

Számomra pokoli volt a gyerekkorom tesóm miatt. Ő volt az idősebb, mégis olyan volt, mintha én lennék, mert mindent én intéztem, mindig nekem kellett engedni, mindig mindenben én segítettem, és ezért a hála a leszidás volt, a kritizálás, a lelkiterror. Nem részletezném, de természetesen felnőtt korunkra nem igazán beszélünk, évente 1-2x, 300 km-re lakunk egymástól, és nagyon is jól van ez így.

Iszonyatosan kártékony volt az én életemre nézve. Emiatt, ha vállalnék is gyereket, biztosan egyke lenne.

Én ebből az egészből megtanultam jól hazudni, bárkin meglátom egy rezdülésből, ha valami bántja és hogy soha többet ne engedjek lelki terrornak, még a közelébe se kerüljek, ez utóbbi már-már kényszeres.

Már nem utálom, de évekig tudtam emiatt gyűlölni, amit velem tett.

2021. febr. 2. 08:08
 10/41 anonim ***** válasza:
61%
Egyke vagyok és kifejezetten unalmas. Mindig is arra vágytam, hogy legyen egy tesóm akit püfölhetek és ha bármi van akkor számíthassak rá:D Sajnos egészségügyi gondok miatt nem lehetett kistesóm:( Így ezt a bármit megbeszélhetek a testvéremmel dolgot anyukám töltötte be, apukám pedig ezt az ütögetőset (hiperaktív személyiségem volt/van lány létemre). Fura, hogyha a szüleimmel bármi történne nem tudom úgy megbeszélni a testvéremmel vagy nekem nem lesznek ilyen nagy családi összejöveteleim később max a párom részéről. Apukámék 3-an, anyukámék 2-en vannak testvérek és tök jó, hogy a mai napig szivatják egymást amellett, hogy mindig számíthatnak a másikra..:/
2021. febr. 2. 08:21
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!