Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Húgom kijelentette, hogy ha...

Húgom kijelentette, hogy ha majd rajta múlik, az utcán fogok megrohadni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Beteg ember vagyok, sajnos eléggé életképtelen, a szüleimmel élek 27 és fél évesen, érettségivel, néhány éve kövéren. Volt egyszer egy munkahelyem, ahol egyébként jól helytálltam, de pszichés okok miatt kénytelen voltam otthagyni. (Bővebben: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..

A következő helyzet áll fenn esetemben: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1073..

Nos, ott tartunk, hogy a (nem olyan sokára) 25 éves, egyetemista húgom utál engem a maga módján, még ha bizonyos szempontból szeret is, de a lényeg az, hogy kijelentette: szüleim halála után nem fog velem törődni/támogatni, amennyiben az utcán kötök ki, az ellen sem fog semmit sem tenni. A házat pedig eladja.

Tudom, hogy össze kellene valahogy szednem magam, de fogalmam sincs, hogyan/miféle módon. Kilátástalannak találom a jövőmet.

Az orvosilag bizonyított betegségeim: paranoid skizofrénia, szorongásos zavar és enyhe mértékű autizmus (esetleg Asperger-szindróma.) A skizofréniát kezelik - egyelőre.

2020. nov. 6. 15:41
 81/137 A kérdező kommentje:

20:37

Nem szeretnék olyan lenni. Egy biztos, soha nem próbálnám ki a drogot, és gyereket sem szeretnék.

2020. nov. 6. 20:52
 82/137 anonim ***** válasza:
98%

Az az igazság, hogy teljesen álomvilágban élsz, ha azt hiszed, hogy alanyi jogon jár, hogy mások eltartsanak.

Ha azt gondolod, hogy majd később lesz elég időd dolgozni, akkor gondolj bele, hogy minél öregebb leszel, annál több valós (nem képzelt!) egészségügyi problémád lesz. Ez inkább fordítva működik: amíg fiatal vagy, dolgozz, fektesd be a megtakarításaidat, és majd ráérsz azt csinálni amit akarsz, ha ezeknek a hozamából kényelmesen megélsz. Az meg, hogy nem akarsz kapitalizmusban élni, irreveláns, hiszen abban élsz, ha tetszik ha nem. Hacsak nem költözöl olyan országba, ahol más rendszer van, de akkor meg valszeg visszasírnád a kapitalizmust. Valahogy meg kell tanulnod beintegrálódni a valóságba.

2020. nov. 6. 23:48
 83/137 anonim ***** válasza:
100%
Megkereshetsz ilyen mentális betegségekkel foglalkozó alapítványokat, akik segítenek, utánaérdeklődhetsz munkalehetőségnek. Kereshetsz e betegséggel élők Facebook csoportját is, hasonló problémával küzdő biztos tud jól segíteni, olyan, aki munkát is talált például.
2020. nov. 7. 03:50
 84/137 anonim ***** válasza:
97%

Teljességgel megértem a testvéredet!

Te azt hiszed alanyi jogon jár, hogy örök életedre mások eltartsanak úgy, hogy belegebednek?!

Most sem dolgozol nem fogsz később sem. És az a baj, hogy nem azért mert nem tudsz, szimplán csak nem akarsz..

Szégyeld Magad!

Mások sokkal sokkal nagyobb gondokkal küzdenek, még is nap mint nap megpróbálnak megbírkózni a sok bajjal, fájdalommal legyen az fizikai vagy mentális. Erre Te? Itt sajnáltatod magad!

Mire? A nagy büdös semmire..

Én már rég elengedtem volna a kezed..

Nincs életcélod? Adok egyet.. A családod utcára fog tenni előbb utóbb. Ez nem elég életcél, hogy rendezd magad?

3 lehetőséged van.

Rendbe szeded magad.

Bemész egy speciális otthonba.

Utcára kerülsz.

2020. nov. 7. 08:24
 85/137 A kérdező kommentje:

23:48 és 03:50

Köszönöm a válaszaitokat!

08:24

Te továbbra is azt szajkózod, amit már tudok, leírtam fentebb, és sokan mások is megemlítették.

Nincs miért szégyellenem magam, ugyanis tény, hogy beteg vagyok. Nem ismersz közelebbről, nem tudod mekkora mértékben.

2020. nov. 7. 12:40
 86/137 anonim ***** válasza:
100%
Ha leszázalékolásnál indokoltnak találják, valamennyi támogatást kaphatsz.
2020. nov. 7. 12:50
 87/137 anonim ***** válasza:
97%
Nem azért kell szégyeld magad mert beteg vagy. Azért viszont igen mert elvárod alanyi jogon, hogy mindenki kinyalja a segged, eltartsanak örök életedre! Miközben belesüppedsz az önsajnálatba semmit nem téve a helyzet javulásáért.. Na ez a gáz.
2020. nov. 7. 13:10
 88/137 A kérdező kommentje:

12:50

Köszönöm válaszod.

13:10

Eléggé beteges felfogás, hogy a szemetekben nem ember az, akinek nincs munkahelye. Nem a kommunizmusban élünk.

2020. nov. 7. 13:23
 89/137 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem te nem is vagy beteg, csak idióta indokokat találsz amiért lusta vagy dolgozni. Húgod helyében én sem segítenék rajtad soha, undorító, hogy elvárod, hogy eltartsa a képed. Soha nem fogja és milyen jól teszi. Szegény anyádék helyébe le is tagadnálak. Sajnálom ez a véleményem (ja és ilyen hozzáállással, meg az érettségi kb semmi akárki megcsinálja soha az életbe munkád se lesz, vagy kirúgnak pár hónapon belül) :)
2020. nov. 7. 15:29
 90/137 anonim ***** válasza:
97%
És az ilyen selejtek veszik fel dögivel a segélyt, azt meg gusztustalannak találom hogy a betegséged mögé bújsz.
2020. nov. 7. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!