Húgom kijelentette, hogy ha majd rajta múlik, az utcán fogok megrohadni. Mit tehetnék?
Beteg ember vagyok, sajnos eléggé életképtelen, a szüleimmel élek 27 és fél évesen, érettségivel, néhány éve kövéren. Volt egyszer egy munkahelyem, ahol egyébként jól helytálltam, de pszichés okok miatt kénytelen voltam otthagyni. (Bővebben: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
A következő helyzet áll fenn esetemben: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1073..
Nos, ott tartunk, hogy a (nem olyan sokára) 25 éves, egyetemista húgom utál engem a maga módján, még ha bizonyos szempontból szeret is, de a lényeg az, hogy kijelentette: szüleim halála után nem fog velem törődni/támogatni, amennyiben az utcán kötök ki, az ellen sem fog semmit sem tenni. A házat pedig eladja.
Tudom, hogy össze kellene valahogy szednem magam, de fogalmam sincs, hogyan/miféle módon. Kilátástalannak találom a jövőmet.
Az orvosilag bizonyított betegségeim: paranoid skizofrénia, szorongásos zavar és enyhe mértékű autizmus (esetleg Asperger-szindróma.) A skizofréniát kezelik - egyelőre.
A szüleid halála után a vagyont felesben öröklitek, a házat is.
Eladni csak a felét tudná, a te részedet csak akkor, ha beleegyezel - viszont akkor a fele ár a tiéd.
Szerintem egyelöre nem érdemes ezzel foglalkozni, amíg a szüleid élnek, addig tárgytalan az egész.
Ha meg majd meghalnak, akkor a hagyatéki tárgyaláson úgyis megkapod a felét. AZ esetleges eladáskor meg megbízol egy ügyvédet, aki képviseli az érdekeidet.
Arra apellálsz hogy majd eltart a húgod?Akkor jó hogy ezt így idejében kijelentette.
Miért jó kiírni az életed az oldalra?
Engem még kint volttam Németországban öccsém, nővérem rá vette nagyinkat hogy írasson ki a végrendeletből .
Mikor haza jöttem, 2-hónap múlva nem volt hova haza jönnöm mikor haza értem
akkor szembesültem vele 10 nap motelban mert nem engedettbe az öccsém mert ez az ő háza .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!