Húgom kijelentette, hogy ha majd rajta múlik, az utcán fogok megrohadni. Mit tehetnék?
Beteg ember vagyok, sajnos eléggé életképtelen, a szüleimmel élek 27 és fél évesen, érettségivel, néhány éve kövéren. Volt egyszer egy munkahelyem, ahol egyébként jól helytálltam, de pszichés okok miatt kénytelen voltam otthagyni. (Bővebben: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
A következő helyzet áll fenn esetemben: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1073..
Nos, ott tartunk, hogy a (nem olyan sokára) 25 éves, egyetemista húgom utál engem a maga módján, még ha bizonyos szempontból szeret is, de a lényeg az, hogy kijelentette: szüleim halála után nem fog velem törődni/támogatni, amennyiben az utcán kötök ki, az ellen sem fog semmit sem tenni. A házat pedig eladja.
Tudom, hogy össze kellene valahogy szednem magam, de fogalmam sincs, hogyan/miféle módon. Kilátástalannak találom a jövőmet.
Az orvosilag bizonyított betegségeim: paranoid skizofrénia, szorongásos zavar és enyhe mértékű autizmus (esetleg Asperger-szindróma.) A skizofréniát kezelik - egyelőre.
Nem vagy nőgyűlölő vs. a női ész sugallja.
Eddig normális voltál, valaki trollkodik a neved alatt?
30: az egész kommentedből sütött a nőgyűlölet, a végére meg beszúrod, hogy te elfogulatlan vagy a nemiszervek irányába, bravó :D
A kérdésből egyáltalán nem derül ki, hogy ki hogyan örököl, valószínűleg közösen fognak, és persze, hogy el akarja adni a házat, mert tudja, hogy pénze csak így lesz a kérdezőnek, aztán hátha békénhagyja. Sztem sokan így tennének a helyében, és nem azért,mert nők, hanem mert nyugodt életet akarnak maguknak, nem pedig a nyakukba venni egy rinyáló óriascsecsemőt, aki meg se próbál javítani az állapotán. Ebből kiindulva egyáltalán nem lehetünk abban sem biztosak, hogy a testvére részéről ilyen formában hangzott el az, hogy nem fogja támogatni. A nyakamat tenném rá, hogy közel sem volt ilyen vérmes, a kérdezőnek viszont olyan betegségei vannak, amiknek része a manipuláció. Aki együtt él ilyen tehetetlen mentális beteggel vagy látott már ilyet, az pontosan tudja, milyen rohadt nehéz velük.
Rendben, szerintetek "természetesen" én vagyok a "rosszfiú".
Csakhogy én nem járok el bulizni, nem szórom a pénzt, nem hangoskodom, viszont segítek itthon.
Azt pedig már leírtam a kérdésemnél, hogy életképtelennek tartom magam, és nincs jövőképem, tehát újat senki sem mondott.
Továbbá: kezelik a skizofréniámat. Leírtam, de valahogy nem vettétek észre.
Segítesz otthon, az a minimum. Említeni se kéne.
A többi pedig nem emberiségellenes bűntett. Én sem járok bulizni, automatikusan jobb ember vagyok tőle? Nem.
"Továbbá: kezelik a skizofréniámat. Leírtam, de valahogy nem vettétek észre."
Szorongást is írtál, kérdező, azt kezelik-e? Illetve, úgy gondolod, az normális, hogy valakinek a te korodban nincs jövőképe? Totál céltalan vagy. Egy pszichológussal lehetne ezekről beszélni.
Segíteni otthon kb alap, még ha fizetsz is a rezsibe. Sajnos vagy nem sajnos a lakhatás, kaja, stb sokba kerülnek és a szüleid nem fognak örökké élni, és már előre tudod, hogy a húgod nem fog eltartani a jövőben (amit megértek és neked is meg kéne, mert pénzügyileg és érzelmileg is nagy teher). A kérdésed így szól: "Mit tehetnék?" Kérd pszichológus segítségét, tegyétek ketten rendbe a fejed és kezdj el dolgozni, tartsd el magad. Ne takarózz a diagnózisaiddal, mert mások (én se - én vagyok a skizo 22/N) se teszik.
Tehát ez a válaszotok a "Mit tehetnék?-részre".
Semmi csoportos terápia, hanem egyből a pszichiátriai otthon és hasonlók.
18:54
Igazad van, egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!