Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szemétség kijelenteni, hogy...

Szemétség kijelenteni, hogy te nem veszed a nyakadba egy beteg családtag gondozását?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy egy 50 éves emberről van szó, aki enyhén fogyatékos, ami abban nyilvánul meg, hogy megállás nélkül beszél és kikészít midenkit mentálisan.

Szóval jó eséllyel 20-30 évig simán elélhet, addigra te is megöregszel jóformán, ha csak nem nyírod ki előtte :D

2020. okt. 23. 15:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Nem. Nem vagy köteles semmilyen beteg családtagot a saját károdra ápolni. A gyermekedet is beadhatod intézetbe ha nem bírja a család; innentől kezdve bárki más “rokon” felé sincs semmi kötelezettséged.
2020. okt. 23. 15:20
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
nem szemétség. ha valaki pedig beszól, nyugodtan a nyakába veheti. az más kérdés, hogy piszok nehéz a mai világban megfelelő intézetet találni
2020. okt. 23. 15:24
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Miért lenne szemétség? Sőt, jobb időben tisztázni, persze kulturált körülmények között, hogy lehessen neki megfelelő helyet, ellátást találni.
2020. okt. 23. 15:39
 4/15 A kérdező kommentje:

az anyja nem akarja otthonba rakni, mert úgyse maradna meg ott'. Meg állandóan próbál lelkiismeretfurdalást kelteni bennem, hogy csak xy-od stb.

Tudom, hogy kemény, igazságtalan világ ez, még egy egészséges embernek is, de akkor se érzem úgy, hogy az én életemet kéne feláldozzam másért. Még ha a gyerekem lenne beteg azt mondom..

Régen lehet nem véletlenül bántak el a betegekkel, úgy ahogy.

A természetben is a beteg állatok elhullanak

2020. okt. 23. 15:47
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Unokatestvér? Szerintem az ő részéről (az anyja) szemétség lelkiismeretfurdalást kelteni benned, erőszakkal megpróbálni rád tolni egy egész életet felemésztő terhet. Egyelőre ne foglalkozz vele, amíg a szülei élnek, az ő felelősségük elsősorban. Ha az anyja kérdezgeti, hogy mi lesz Béluskával, ha mi nem leszünk? Ugye fogsz róla gondoskodni? Nyugodtan mondd, hogy ezt nem tudod megígérni, de a szociális ellátórendszer nem fogja magára hagyni, ha ők nem lesznek, bizonyára otthonba kerül, vagy gyámot rendelnek ki mellé. De legjobb lenne már most elkezdeni keresni neki egy megfelelő helyet, mert ez egy hosszabb folyamat. Nem szabad hagyni, hogy abban a hitben ringassák magukat, hogy te, vagy bárki ezt felvállalja helyettük.
2020. okt. 23. 15:53
 6/15 anonim ***** válasza:
86%

Nekem nincs ilyen a családban, de szerencsére mindenki normális. Mindenki menne inkább önként otthonba vagy valamerre, de nem lenne ilyen szinten a családja terhére. Meg ugye mi nem is tudnánk mit kezdeni a helyzettel, nem vagyunk szakképzettek.

Én is úgy vagyok vele, hogy addig szeretnék csak élni amíg magam eltudom látni. Ha már ezzel bajok vannak, akkor remélem meghalok minnél hamarabb, de addig is mennék valami otthonba vagy intézetbe. Nem szeretnék a majdani családom terhére lenni, ha esetleg a lányom vagy a fiam annyira ragaszkodna hozzá hogy ők majd gondoskodnak rólam, akkor is inkább kamuznék nekik valamit, de engem hagyjanak inkább.

2020. okt. 23. 16:05
 7/15 anonim ***** válasza:
90%

Semmi közöd sincs hozzá. SEMMI.

Ha meg ez valakinek nem tetszik, gondoskodjon egy 50 éves fogyatékosról ő maga.

2020. okt. 23. 16:06
 8/15 anonim ***** válasza:
55%
Nem. De az aki "megállás nélkül beszél és kikészít midenkit mentálisan." az nem fogyatékos.
2020. okt. 23. 16:43
 9/15 anonim ***** válasza:
44%
Nem szemétség, viszont azt add írásba hogy cserébe viszont nem tartasz igényt semmilyen örökségre a családból. Így abból a pénzből fogadhatnak mellé ápolót.
2020. okt. 23. 17:18
 10/15 A kérdező kommentje:
8 azt írtam, hogy enyhén fogyatékos, orvosok állapították meg, nem én
2020. okt. 24. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!