Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Meghalt a kutyám de egy...

Meghalt a kutyám de egy családtag se mondott nekem semmit. Ők lennének a jó emberek?

Figyelt kérdés

A családomban divat azt hangoztatni, hogy milyen jó emberek. A testvérem egyenesen Jézusnak képzeli magát. Közben titokban alkohol és prosti problémái voltak. Most ő a feddhetetlen erkölcsös minta családapa. Anyám gyerekkorunkban állandóan magunkra hagyott minket, Apám meg 10-30 éves korunk között eltűnt külföldre, majd előkerült. Ők is mindketten a nagybetűs szülők.

16 évesen meghalt a kutyám 3 hónappa ezelőtt. Mindenben társam volt, mindenhova jött velem túlzás nélkül. Dolgozni, túrázni, nyaralni, csak úgy. Ismerőseim, barátaim nem láttak engem a múlt 16 évben kutya nélkül! Soha, egy alkalommal se hagytam otthon! Munkahelyemen is volt fekhelye, éttermekbe is jött a teraszra, kerestem a kutyás strandokat, stb. Ehhez képest a nagy szerető család annyit nem kérdezett hogy “Meghalt a Füli? Sajnáljuk”. Semmilyen részvétet nem nyilvánítottak testbeszédben sem. Fel se hívtak. Anyám annyit mondott, hogy “ja, már végre járhatsz szabadon mert hallottuk hogy megdöglött a kutya”. Ennyi volt. Ők lennének a tökéletes család? A testvérem se mondott semmit, pedig ő aztán a szentlélek, rá nem lehet rosszat mondani mert a védelmezői szemében ő Jézus kb.

Véleményem szerint ők nem jó emberek, csak megjátszák azt! Rólam mondják hogy rossz ember vagyok és a testvérem szerint bérelt helyem van a pokolban, mert nem járok templomba! Szerintem meg hinni otthon is lehet és annélkül is lehet tisztességes életet élni. Pl én nem ittam soha és nő-prosti ügyeim sem voltak soha, egy barátnőm volt több évig.

Az ilyenekkel jobb minimalizálni a kapcsolatot? A bajom az, hogy a közvélemény mellettük áll mert ők a szentek. Beszélik azt is hogy a testvérem biztos szertartást tartott a kutyámnak, blablabla, közben meg annyit nem mondott mikkmakkmukk. De róla rögtön ezt feltételezik.

2020. júl. 6. 14:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
70%
Rájuk kell bsn az ajtót. Egyszer és mindenkorra. Aztán nyaljak egymást
2020. júl. 6. 14:40
 2/22 anonim ***** válasza:
59%

Nagyon sajnálom, hogy ilyen családod van.

Én hívő ember vagyok, de meggyőződésem, hogy az egyház a sátán kezében van, ahogy az ilyen "szentéletű" tagjai is.

Jobb megszakítani, vagy a minimumra csökkenteni velük a kapcsolatot.

És őszinte részvétem a kutyusod miatt, hidd el, minden jó érzésű ember átérzi, hogy mit jelent elveszteni egy ilyen társat, családtagot, barátot.

2020. júl. 6. 14:43
 3/22 anonim ***** válasza:
54%

Ha Jézus, akkor támassza fel.

Ne tarts velük kapcsolatot, csak kellemetlenkednek neked.

2020. júl. 6. 14:44
 4/22 anonim ***** válasza:
62%
Amit anyukád mondott, az bunkóság volt. Néha az emberek azért nem mondanak semmit, ha valakinek meghal a háziállata, mert nem akarják bolygatni az érzéseit, szóval tapintatból. De a te családodban nem erről van szó. Sajnálom. Egyedül kell feldolgoznod, ami történt, inkább a barátaidra számíts abban, hogy lelkileg segítenek.
2020. júl. 6. 15:07
 5/22 anonim ***** válasza:
84%

Tudom mit érzel és őszinte szívvel együttérzek veled a kutyusod elvesztése miatt.

A családod közönyét nem értem.

2020. júl. 6. 15:48
 6/22 anonim ***** válasza:
60%
Dehogy jó emberek ezek. Hagyd a fenébe a bandát, ahogy van.
2020. júl. 6. 15:59
 7/22 anonim ***** válasza:
81%

"Apám meg 10-30 éves korunk között eltűnt külföldre", "16 évesen meghalt a kutyám 3 hónappa ezelőtt"

Most akkor hány éves is vagy? Meg talán a fogalmazásra is kéne időt fordítani, néhol se füle, se farka a mondatoknak. És milyen munkahely, ahova beengedik a kutyát, ha szabad kérdeznem? Nem támadás, örülnék, ha az enyém is velem lenne, mikor dolgozom.

Ezektől eltekintve, együttérzek. Idén 13 éves a kutyám, sokat gondolok arra, milyen lesz majd nélküle és bevallom, félek is ettől. Szerencsére a férjem tudja, hogy rajta kívül a kutyám a mindenem. 4-essel egyetértek, inkább a barátaidra támaszkodj, míg fel nem dolgozod a történteket.

Kitartást

2020. júl. 6. 16:00
 8/22 anonim ***** válasza:
14%
Egy állat NEM meghal, hanem kimúlik, elpusztul, megdöglik. De mért kellene ezen síránkozni a család tagjainak? Ez elég természetes dolog. Nem kisgyerekről, emberről van szó. Te vitted túlzásba az állatimádatot, és a te értékrended torzult el. Igaz, ezzel nem vagy egyedül. Sokan vannak, akinek egy állat többet ér egy embernél. Sajbnáélhatod, de lépj túl rajta.
2020. júl. 6. 16:04
 9/22 anonim ***** válasza:
90%
7, a kutya volt 16 éves, nem a kérdező.
2020. júl. 6. 16:05
 10/22 anonim ***** válasza:
91%
7: A kutyája volt 16 éves amikor meghalt.
2020. júl. 6. 16:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!