Meghalt a kutyám de egy családtag se mondott nekem semmit. Ők lennének a jó emberek?
A családomban divat azt hangoztatni, hogy milyen jó emberek. A testvérem egyenesen Jézusnak képzeli magát. Közben titokban alkohol és prosti problémái voltak. Most ő a feddhetetlen erkölcsös minta családapa. Anyám gyerekkorunkban állandóan magunkra hagyott minket, Apám meg 10-30 éves korunk között eltűnt külföldre, majd előkerült. Ők is mindketten a nagybetűs szülők.
16 évesen meghalt a kutyám 3 hónappa ezelőtt. Mindenben társam volt, mindenhova jött velem túlzás nélkül. Dolgozni, túrázni, nyaralni, csak úgy. Ismerőseim, barátaim nem láttak engem a múlt 16 évben kutya nélkül! Soha, egy alkalommal se hagytam otthon! Munkahelyemen is volt fekhelye, éttermekbe is jött a teraszra, kerestem a kutyás strandokat, stb. Ehhez képest a nagy szerető család annyit nem kérdezett hogy “Meghalt a Füli? Sajnáljuk”. Semmilyen részvétet nem nyilvánítottak testbeszédben sem. Fel se hívtak. Anyám annyit mondott, hogy “ja, már végre járhatsz szabadon mert hallottuk hogy megdöglött a kutya”. Ennyi volt. Ők lennének a tökéletes család? A testvérem se mondott semmit, pedig ő aztán a szentlélek, rá nem lehet rosszat mondani mert a védelmezői szemében ő Jézus kb.
Véleményem szerint ők nem jó emberek, csak megjátszák azt! Rólam mondják hogy rossz ember vagyok és a testvérem szerint bérelt helyem van a pokolban, mert nem járok templomba! Szerintem meg hinni otthon is lehet és annélkül is lehet tisztességes életet élni. Pl én nem ittam soha és nő-prosti ügyeim sem voltak soha, egy barátnőm volt több évig.
Az ilyenekkel jobb minimalizálni a kapcsolatot? A bajom az, hogy a közvélemény mellettük áll mert ők a szentek. Beszélik azt is hogy a testvérem biztos szertartást tartott a kutyámnak, blablabla, közben meg annyit nem mondott mikkmakkmukk. De róla rögtön ezt feltételezik.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen családod van.
Én hívő ember vagyok, de meggyőződésem, hogy az egyház a sátán kezében van, ahogy az ilyen "szentéletű" tagjai is.
Jobb megszakítani, vagy a minimumra csökkenteni velük a kapcsolatot.
És őszinte részvétem a kutyusod miatt, hidd el, minden jó érzésű ember átérzi, hogy mit jelent elveszteni egy ilyen társat, családtagot, barátot.
Ha Jézus, akkor támassza fel.
Ne tarts velük kapcsolatot, csak kellemetlenkednek neked.
Tudom mit érzel és őszinte szívvel együttérzek veled a kutyusod elvesztése miatt.
A családod közönyét nem értem.
"Apám meg 10-30 éves korunk között eltűnt külföldre", "16 évesen meghalt a kutyám 3 hónappa ezelőtt"
Most akkor hány éves is vagy? Meg talán a fogalmazásra is kéne időt fordítani, néhol se füle, se farka a mondatoknak. És milyen munkahely, ahova beengedik a kutyát, ha szabad kérdeznem? Nem támadás, örülnék, ha az enyém is velem lenne, mikor dolgozom.
Ezektől eltekintve, együttérzek. Idén 13 éves a kutyám, sokat gondolok arra, milyen lesz majd nélküle és bevallom, félek is ettől. Szerencsére a férjem tudja, hogy rajta kívül a kutyám a mindenem. 4-essel egyetértek, inkább a barátaidra támaszkodj, míg fel nem dolgozod a történteket.
Kitartást
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!