A nővérem kutyája tönkre tett egy számomra nagyon fontos tárgyat, de eszében sincs kifizetni. Mit tehetnék?
...
"ha annyira nem bírok nélküle élni menjek el hétvégente dolgozni..."
Szval nem a te pénzedbol van, de neked fizesse ki?
Próbáld meg,hogy a szüleid fizettessék ki a nővéreddel a hajvasalót. Így ugrott az a kifogása,hogy nem te vetted ,így nem kell kifizetni ..
Amúgy lehet,hogy így sem fizeti ki,a leírás alapján,bocs de egy tirpák a nővéred. Alap,hogyha az ember kutyája,macskája,gyereke (bármilyen élőlény ,akiért ő felelős) kárt okoz valakinek,akkor kifizeti az illető.
"többet nem akarom itt látni a dögüket"
"minek kell mindig kutyástól idejönni"
Ha nekik kutyájuk van, szerinted hogy tudnak titeket meglátogatni kutya nélkül? Sehogy. Egy kutyát nem lehet napokra,de még 1 napra sem egyedül hagyni.
Nekem is 45 kilós kutyam van LAKÁSBAN. Hülyeség hogy házba nem való a kutya. Szüleimnek is 2 németjuhászuk van falun kertes házba, és a kutyák kb egész nap benn fekszenek a házban mert ott érzik jól magukat. Nem kiba..va a kertben.
Egyebként nem kellett volna elöl hagynod. Egy kutya nem ugy gondolkodik hogy "na megyek keresek valamit amit szétrághatok". Max azt rágja szét ami elé kerül. Miért nem tetted be a szobádba? Vagy ha a pl fürdőben volt, miért nem csuktad be az ajtót?
Ha tesód nem akarja kifizetni, akkor nem tudsz rá hatni sehogy.
#2 Mivel az ő kutyája tette tönkre jó lenne, ha kifizetné. Mindegy, hogy nekem vagy anyuéknak, ők úgy is ideadnák nekem, hogy vegyek másikat.
#1 Bevittük olyan helyre, ahol ezzel foglalkoznak, de telibe átrágta az egészet.
#3 A szüleim semmit se mernek neki mondani, mert félnek, hogy megsértődik és akkor majd nem fog jönni. Egy igazi hisztérika, főleg ha az imádott kutyáról van szó.
#5 Nekem mindegy hova teszik csak ide ne hozzák. Dolgozni is járni, fura akkor otthon tudják hagyni.Persze, az én hibám az egész...mindjárt gondoltam.
Ha vendégségbe megyek a gyerekemmel, figyelk rá, hogy ne okozzon kárt. Ha mégis megtörténik a baj, felajánlom a kártérírést.
Ha a neveletlen kutyámmal megyek vendégségbe, ugyanez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!