Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem autista.Már nem...

A testvérem autista.Már nem bírom.Valami tanács?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Hát már végső elkeseredésemben írok ide.18 éves lány vagyok.Jelenleg tanulok még.Nem tudom az iskola melett megoldani a költözést, kollégiumba mivel közel lakok meg nem mehetek.Van egy öcsém ő 13 éves.Évekkel ezelőtt kiderült hogy autista.Sok piszichológuson meg orvoson ment át.Nem nagyon tudtak mit kezdeni a helyzettel.Azutóbbi orvos gyógyszeres kezelést ajánlt.De az öcsém nem akarja szedni így nem szedi.A szüleim meg nem akarják rá eröltetni.De nagyon durva a helyzet.Olyan düh és viselkedési rohamai vannak.Úgy mindig is elnyomottnak éreztem magam melette.Egy ideig viseltem a dolgokat mert hát ez egy betegség.De hihetetlen hogy a szüleim milyen félvárról veszik az egészet ,főleg engem.Sokszor úgy gondolom hogy a testvérem tettei.Most már direkt ellenem irányulnak.Pl nagyon sokszor ha nem az van amit akar akkor nekem jön.Volt olyan hogy anyukámnak sok munkája volt.Gondoltam kitakarítom a házat meg főzök neki.A testvérem meg fogta a fazekat aztán a frissen mosott kőre borította.Ott konkrétan sírógörcsöt kaptam.

Vagy nem hagy tanulni addig cirkuszol amég a saját szobámban le nem kapcsolom a lámpát.Vagy nem szeretek nyáron csukott ablaknál aludni.De bekell csuknom az ablakot.Mert addig jár be a szobámba és dörömböl az ajtón még le nem ellenőrizheti hogy csukva van.(a szobája a ház másik felében van,nem is zavarná)Erre ha már kiabálok hogy hagyjon aludni .A szüleim engem vesznek elő hogy mit kiabálok.Meg az is hogy van egy csokim pl a hűtőbe.Én nem ehetem meg akkor amikor akarom.Mert ő megeszi ,annak ellenére hogy neki is van.A szüleim ezt mindig úgy kezelik hogy fogadjam el ez van.Vagy engem hoznak ki hibásként ha kiabálok már.Sokszor próbáltam leülni velük megbeszélni.De nem érdekli őket.Sőt soha nem érdekeltem őket.Már volt olyan hogy a fáradtságtól meg a sok stressztől elsírtam magam az órán.Már konkrétan maga a megkönnyebbülés ha egy egy éjszakára elmegyek bulizni.Eljutottam arra a pontra ,hogy nem tudok tanulni,pihenni,meg egyáltalán stressz nélkül otthon lenni.Nagyon félek hogy ennek nyoma marad akár lekileg vagy testileg.A sok stressz miatt már a vérnyomásommalsokszor baj van.Mit csináljak?

2020. aug. 8. 00:41
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
8%

Hát igen foglalkozni kellene vele én is ezt írtam,de nem csak a szülöknek a tesojának is.

Ez mind a hármuk hibája anya,apa,és a nővére.

Most nem fogom védeni a kérdezőt mert csak részben van igaza,nyugotan tehetne ő is valamit ,de meg se mozdul.

Akarmit,ha mást nem elintézhetné a költözést magának ,de arra is csak kifogásokat talál.Szerinted egy ilyen családba hogyan fejlődne szerencsétleg gyerek

2020. aug. 8. 19:45
 32/38 anonim ***** válasza:
13%
29, aki képes normális életet élni, az nem autista, csak éppen az átlagnál hisztisebb volt, amikor ráhúzták ezt. Hidd el, nagyon könnyű megvezetni a pszichiátereket.
2020. aug. 8. 22:13
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Ilyeneket sajnos én is tapasztaltam.

Van egy srác ismerösöm aki azt mondja magarol hogy az még is tud egyetemre járni,kiválo tanuló,sokáig nem volt munkája ahogy megkapta a diagnozist meg egyből talált érdekes.

De autista és autista között is van külömbség azért,bár az sajnos igaz hogy egy autistának nem lesz könyü munkába állni,de azért vannak jobb esetek.

2020. aug. 8. 22:28
 34/38 anonim ***** válasza:
8%
A legtöbb autistának semmi baja, ugyan olyanok, mint azok az emberek, akiket nem vizsgáltak ki, és nem húzták rá az autizmust.
2020. aug. 8. 22:44
 35/38 anonim ***** válasza:
0%

Te ezt honan veszed (honan tudod )?

Amugy tisztába vagyok vele,hogy a pszichiaterek össze vissza adnak minden féle véleményt aminek nincs semmi igaság alapja.

Sokszor van hogy nem diagnosztizálnak autistákat (akik tényleg azok) és van olyan is hogy diagnosztizálnak olyat aki nem az.

Persze az összes mentális zavaral össze vissza diagnosztizálnak mindenekit nagyon ritka hogy valaki tényleg olyan véleményt kap ahol a megfelelő betegségel diagnosztizálnák.

Rengetekszer van hogy egeséges emberekre olyan diagnozisokat tesznek.

Ne tud meg én mikor pszichiaternél jártam és láttam azt a rengetek embert aki ott volt egyszerű kis depreszioval ,roszkedvel ,és a pszichiater asszony felírt neki egy gyogyszert (amitől csak szarabul lesz ) és szegény bolomd tényleg elhiszi hogy sulyosan beteg és gyogyszere van szüksége,az akinek meg tényleg arra lenne szüksége az meg nem kapja meg mert nem foglalkoznak velük az orvok.

SZÖRNYÜ AMUGY AZ EGÉSZ!

Ha olyan orvos akarnák lenni aki nem csinál semmit es csak kamu diagnozisokat hosz meg szegeny embereken kisérletezik csak azért hogy pénze legyen akkor pszichiáternek mennék.

Szoval ebben igazad van kedves

2020. aug. 8. 23:02
 36/38 anonim ***** válasza:
0%
Most ismerted be, miért nincs a legtöbb autistának semmi baja. Inkompetensek a pszichiáterek, azért. Ráhúzzák mindenkire, hogy autista.
2020. aug. 8. 23:05
 37/38 anonim ***** válasza:
3%

Nem csak az autizmusrol van szó,sőt főképp nem is az autizmusrol beszeltem,a mentális zavarokrol beszéltem főképp minden mentális zavart össze vissza diagnoztizálnak.

Az autizmus idegrendszeri probléma ugy gondolom hogy minden ideg rendszeri problémával küzködő ember diagnosztizálnak autizmusal mert azok kivül nem ismernek mást.

Én informatikusoknál es műszaki egyetemistáknal láttam olyat hogy jó matekbol szereti a vonatokat és nem volt nővel meg nem érdeklik az emberek ( és egyből ráhuzák hogy autista ) mert aki tul okos vagy eltér a normáistól az egyből beteg.

Amugy tényleg van köztük sok autista ,de bisztos van olyan aki nem csak csak fére diagnosztizálták,van ilyen.

Ahogy írtam a mentális betegségeknel viszont totálisan az van hogy össze vissza diagnosztizálnak mindenkit csak azért mert a pszichiater nem tudja mi baja van és kell neki a pénz amit a kisérleti gyogyszerek után kap és ha nem hoz kamu diagnozist akkor nem tudja kinek eladni a kisérleti gyogyszereket.

Tutomal amugy az autisták nem szednek gyogyszert,legalább is nem láttom értelmét mert ez egy idegrendszeri probléma vele születet így nem sok értelme van a gyogyszernek meg amugy se.

Nekem is akartak gyogyszerz írni a kenyszereimre mondtam hogy nem vagyok hajlando beszedni mert nem lesz jobb csak rosszabb.

2020. aug. 8. 23:30
 38/38 anonim ***** válasza:
0%
Autista
2020. aug. 8. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!