Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem autista.Már nem...

A testvérem autista.Már nem bírom.Valami tanács?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Hát már végső elkeseredésemben írok ide.18 éves lány vagyok.Jelenleg tanulok még.Nem tudom az iskola melett megoldani a költözést, kollégiumba mivel közel lakok meg nem mehetek.Van egy öcsém ő 13 éves.Évekkel ezelőtt kiderült hogy autista.Sok piszichológuson meg orvoson ment át.Nem nagyon tudtak mit kezdeni a helyzettel.Azutóbbi orvos gyógyszeres kezelést ajánlt.De az öcsém nem akarja szedni így nem szedi.A szüleim meg nem akarják rá eröltetni.De nagyon durva a helyzet.Olyan düh és viselkedési rohamai vannak.Úgy mindig is elnyomottnak éreztem magam melette.Egy ideig viseltem a dolgokat mert hát ez egy betegség.De hihetetlen hogy a szüleim milyen félvárról veszik az egészet ,főleg engem.Sokszor úgy gondolom hogy a testvérem tettei.Most már direkt ellenem irányulnak.Pl nagyon sokszor ha nem az van amit akar akkor nekem jön.Volt olyan hogy anyukámnak sok munkája volt.Gondoltam kitakarítom a házat meg főzök neki.A testvérem meg fogta a fazekat aztán a frissen mosott kőre borította.Ott konkrétan sírógörcsöt kaptam.

Vagy nem hagy tanulni addig cirkuszol amég a saját szobámban le nem kapcsolom a lámpát.Vagy nem szeretek nyáron csukott ablaknál aludni.De bekell csuknom az ablakot.Mert addig jár be a szobámba és dörömböl az ajtón még le nem ellenőrizheti hogy csukva van.(a szobája a ház másik felében van,nem is zavarná)Erre ha már kiabálok hogy hagyjon aludni .A szüleim engem vesznek elő hogy mit kiabálok.Meg az is hogy van egy csokim pl a hűtőbe.Én nem ehetem meg akkor amikor akarom.Mert ő megeszi ,annak ellenére hogy neki is van.A szüleim ezt mindig úgy kezelik hogy fogadjam el ez van.Vagy engem hoznak ki hibásként ha kiabálok már.Sokszor próbáltam leülni velük megbeszélni.De nem érdekli őket.Sőt soha nem érdekeltem őket.Már volt olyan hogy a fáradtságtól meg a sok stressztől elsírtam magam az órán.Már konkrétan maga a megkönnyebbülés ha egy egy éjszakára elmegyek bulizni.Eljutottam arra a pontra ,hogy nem tudok tanulni,pihenni,meg egyáltalán stressz nélkül otthon lenni.Nagyon félek hogy ennek nyoma marad akár lekileg vagy testileg.A sok stressz miatt már a vérnyomásommalsokszor baj van.Mit csináljak?

2020. aug. 8. 00:41
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
10%

"ott voltak dühkezelési problémák, de ő inkább maga ellen fordította őket, sajnos"

Azért én a sajnost inkább az elejére tenném. ;-)

2020. aug. 8. 11:26
 22/38 anonim ***** válasza:
84%
Igen, ez így furán jött ki. Nem azt sajnálom, hogy miért nem mást bántott, mert ő amúgy a légynek sem árt, de hidd el, anyaként végignézni hogy a saját fejét üti ököllel vagy a saját ujját harapja addig, amíg vérzik, az annyira szívszaggató, hogy valami hihetetlen. De szerencsére megtaláltuk a megoldást. Elvittem küzdő sportolni. Ott sem akart mást megütni, de a zsák ütése jó levezetésnek bizonyult, így a suliban is bevezettük, vittünk be egy párnát, hogy azt üsse és ne saját magát. Szerencsére ez az időszak el is múlt nála, jót tett neki a küzdősport is , és az, hogy a tanárok is és én is azon dolgoztunk folyamatosan, hogy megérthesse saját magát és levezethesse a feszültséget úgy, hogy sem másokat, sem magát nem bántja.
2020. aug. 8. 11:46
 23/38 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.Összeségében egy kommentben szeretnék az eddigi válaszokra reagálni.Kedves 1. Eszemben sem jutott hogy igyak vagy hogy a testvérem gyógyszereit beszedjem.Pár hónappal ezelőtt a legútóbbi pszichiáter gyógyszeres kezelést ajánlott.De az öcsém megmondta hogy nem fogja szedni.A szüleim meg ennyibe hagyták.Mivel nincs itt a gyógyszer ilyet nem csinálhatok hogy bele teszem az ételébe.Sokszor próbáltam rábeszélni a szüleimet hogy szedessék vele de nem.Ilyet meg nem csinálhatok hogy felhívom a gyám ügyet sajnos.A kolin elfogok gondolkodni.Mert már az is hogy lek.rváz,meg lekutyáz.Mint ha a legtermészetesebb dolog lenne.Volt olyan komment hogy hagyjam amit művel mert ez kell neki a napi rendjéhez.Mert ha a saját ablakom nincs csukva nem tud elaludni.Nem akarok önző lenni ,de velem mi van?Az hogy én tudok e aludni vagy pihenni.Vagy már lelkileg ki vagyok.Vagy ha nem az van amit akar agresszív dührohamot kap és bekem jön.Az nem számít.
2020. aug. 8. 15:30
 24/38 anonim ***** válasza:
7%

Úristen,itt komoly gondok vannak szerintem,már mint veletek,rémültem olvastam a komenteket ,szörnyü amiket egyesek írtak,mi az hogy erősebb "testi fenyitest alkalmazni" vagy hogy "benyugtatozni" normálisak vagytok.

Nem baj az élet mindent vissza ad neketek,ne felegyétek el azért mert ti nem így születetek bármikor lehetek ilyenek,elég egy baleset és már ia betegek lesztek.

Nem baj majd vissz kapják az eletől azok a szemét ládák akik ilyen undoritó kommemteket írtak ide,egyre több a szociopata álát mint itt egy kétt kommentelő.

Majd ha esetleg a gyermeke lesz ilyen azoknak az embereknek akik ilyen szemétláda dolgokat írtak vagy ti lesztek betegek es az emberek bántanak titeket majd rájöttök.

UNDORÍTÓ!!

2020. aug. 8. 15:54
 25/38 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Te meg szart se teszel azért ,hogy jobb legyen a helyzet.

Ide jössz nyávogni ,azon kivül mást nem teszel,nem vagy hajlando teni hogy a tesodnak jobb legyen az álapota ,csak nyávoni tudsz,elköltözni se vagy hajlando csak kifogásokat keresni miért nem költözöl el.

Ha a tesod nem tud elköltözni azt megértem mert beteg,de te miért is nem azért mert akkor fízetni kellene a rezsit ,és dolgozni ez a nagy igaság,úgy hogy ne a tesodatról írj ilyeneket ha te egéségesként se tudsz mit csinálni az életedel akkor ő betegként.

Aról nem is beszélve hogy nem gondolsz bele mekora egy rohat mázlista vagy és inkább hálát kellene adnod,hogy te születél előbb és nem a tesod mert ,ha a tesod születik előbb és te később akkor lehet most te lennél a beteg,de gondolom ebbe nem gondolsz bele.

A tesodnak nem lesz esélye saját családot alapitani,barátokat szerezni egy jó munkahelyet taláni,szerelmesnek lenni,helyete csak bántást fog kapni.Itt vagy te akinek viszont ezekre van lehetősége inkább hálas lennél ezért,akkor neked se a szád legyen nagy költöz el vagy türd el a tesodat ,ennyi.

Ne itt síránkoz inkább a tesodnak lenne síránkozni nem neked.

2020. aug. 8. 16:02
 26/38 anonim ***** válasza:
89%

25.-nek.

Az egész családnak jobb lenne, ha a srác egy intézetben lenne. Nem csak a kérdezőnek, hanem MINDENKINEK...igen, még a srácnak is.

2020. aug. 8. 16:22
 27/38 anonim ***** válasza:
14%

Szerinted mi csinálnának vele egy intézetbe?

Neki nem lenne jobb csak a tevérének.

Álami intézetbe semmi kép sem,max fízetősbe

2020. aug. 8. 17:57
 28/38 anonim ***** válasza:
92%

27.-nek.

Miért, a szülei halála után, felnőttként, mi lesz vele? Elmondom: utca, vagy intézet.

2020. aug. 8. 18:22
 29/38 anonim ***** válasza:
6%

Lehet hogy nem is anyira sulyos az álapota,honnan tudod hogy az.

Sok autista van akinek van munkája és dolgozik gyereke meg családja.

Nem tudodhatod hogy menyire durva az álapota,lehet hogy lesz majd munkája ,sok autistábol lesz programozo meg ehez hasolok.

2020. aug. 8. 18:43
 30/38 Miss Endzsi ***** válasza:
80%
A kérdésből látszik hogy súlyos az állapota, valamint a saját szülei sem foglalkoznak ezzel, nem lesz javulás az életminőségében, egy munkahelyen, meg nem mondhatja, hogy ő bizony csak sötétben akar dolgozni stb.
2020. aug. 8. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!