Mit kezdjek a húgommal?
Amúgy miért nem a családoddal beszéled ezt meg. A barátoddal pl?
Ehhez szavazás kell? Részvétem amúgy, de ilyen helyzetbe az embernek dunszt nem jut eszébe szerintem hogy a gyakorin szavazást indítson a hozzátartozója elhagyásában úgy, hogy az édesanyja meghalt.
Azért részedről is furcsa ez.
Ezt a dolgot nem a gyakori embereire kéne bíznod, telefonos segítség kérés címen, hanem a kompetens emberekre tartozik: testvéred, nagybátyád, barátod , lányod, és te. Mert csak őket soroltad fel. Így a fer, nem egy szavazás alapján bejelenteni, hogy, hanem leülni velük és megbeszélni velük ezt a dolgot, pláne most ebben a helyzetben.
Értettem én elsőre is hova akarsz kilyukadni, de azért emberek több tiszteletet már, ha ki is talált valamit az nem a mi dolgunk, és kétlem, hogy ilyen hosszan ecsetelve leírná ha nem történt volna meg, ha ez így is van akkor az nem a mi sarunk.
19 évesen én úgy gondolom menjen el dolgozni, számos lehetőség közül válogathat. Vagy ha az nem jön be majd apu pénzeli, mert a gyerektartást még kell fizetni ebben a korban nem? Vagy, mert szimplán az apja az ő vére támogathatná annyival, hogy szűkösen, de el éljen.
18 éves vagyok, és meg nem merném tenni azt amit a nálam 1 évvel idősebb hugod művel, bár itt szerintem azért a szülő is hibás, mert én normálisan lettem nevelve, és ritka látogatója vagyok buliknak, illetve nem hódoltam be a ciginek sem. Lehet én vagyok naiv, de szerintem ez tényleg nevelés kérdése.
Szerintem menj és éld az életed, ő pedig amikor majd nehezebb idők járnak ráfog jönni, hogy eddig nem túl jó úton járt.
És személyes véleményem, de fog ő még kopogtatni az ajtódon.
Nem bántásból írtam, csak jeleztem hogy írj többet mert így nehéz tanácsot adni.
Nem biztos hogy ez az oka annak hogy így viselkedik. Az apa jelenlétének hiánya is vezethetett idáig, de az is elképzelhető, hogy örökölt apuka részéről egy kis borderline szindrómát, akkor viszont nem direkt ilyen.
Érted?
Csak amiket írtál, érzékelhető hogy dühkezelési problémája van.
Én értem hogy eleged van belőle, de a kérdés, hogyha te elmész külföldre, megszakítasz minden kapcsolatot vele, magyarán semmi kontakt, nekem ez jön le, vannak e a családban rajtad kívül mellette?
De az is lehet hogy az apukája miatt lett ilyen, és ha te szó nélkül lelépsz ugyanezt át fogja megint élni, csak most egy olyan helyzetben, ami halmozottan iszonyat nehéz, pláne neki, ha nincs senkije, hiába hogy 20 éves lesz.
Az apját értesíteni kéne mindenképpen! Hagy döntse el az apja, hogy mit akar. Ne csak hasra ütve döntsétek el, hogy biztos lesz*rná.
28: szerintem az apjának sokkal nagyobb felelőssége van a lány eltartásában, segítésében, mint neked.
Ha az apjának nincs felelősségérzete, te mit lelkizel....????
Őszintén szólva én nem értem mi itt a gond. A tesód nagykorú, alapvetően saját magáért felelős, ha segíteni akarsz neki, akkor kapjon egy havi apanázst vagy segítsd hozzá a sulihoz, de neked miért kell ehhez otthon maradnod és lekötni magad? És még ez a támogatás sem kellene, hogy kötelező legyen, nem vagy a gyámja, ráadásul van egy édesapja, aki attól még, hogy nem kíváncsi rá, több felelőséggel tartozik iránta, mint te.
De értem, nem fog ezen változtatni, oke, de neked se kell itthon maradnod, menj vissza, és segítsd távolról, ahogy tudod.
34: és miért foglalkozol azzal, hogy ő mit akar....????
Nem vagy krőzus, és a szolgája sem vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!