Jogos e az tesvér igénye?
Szerintem a kérdező fizette a lakást. A nagyitól nem vette meg. Csak a nagyinak az önkormányzattól azzal, hogy az ővé lesz cserében.
Nagyi gyerekei a köteles részt öröklik, végrendelet mellett is.
Ezért lehet ott, hogy négy unoka van, két vagy három gyerektől. A többiek lemondtak a köteles részről, de pont öcsi nem.
Ha nem jól vettem ki, kérdező kérlek helyesbíts!
Szerintem a nagyinak pénze nem volt, az önkormányzati lakás megvehetőségét játszotta át az egyik unokájának,aki azt megvehette. Várhatóan részletre vette és fizetett az önkormányzatnak minden hónapban. A nagyi így nem kapott pénzt.
A sok sérelem mellett a kérdező nem tért ki arra, mi lett a nagyi sorsa? Feltételezem, hogy az unoka élettárssal, kisgyerekkel beköltözött a kicsi lakásba a nagyi mellé, akivel végig-nyomorogták a 14 évet.
Nincs mit irigyelni a bátyádon!
Le csúszott a lehetőségről a többi gyerek. Kora és így pénzhiánya miatt is.
Ilyen az élet.
Nem hiszem, hogy ilyen helyzetben a nagyobb gyerek akár csak öcsét is tudná segíteni. Max. ha nagyon megbízik benne, fedezetnek használhatja a lakást, ingatlan hittel önrészhez. De ez nagyon veszélyes.
Kérdező, azt írod, hogy a nagyi egyedül lakott a bátyád lakásában, aki haláláig segítette, majd el is temettette. Ez több, mint 10 év.
A többi unoka pedig "nem is törödtek vele annyit" = idézet tőled.
Akkor meg minek feszelegsz ennyit, minek hánytorogsz?
NEM jogos az igényed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!