Jogos a gyerek igénye? Mit lehet tenni, hogy változzon a helyzet?
Kései gyerek, 14,5 éves, a szülők 50felett.
Apuka minden nap órákig ül a kocsmában, anyuka htb. Egy nagy testvére él otthon, de nem nagyon foglalkozik a kistestvérével.
A családi élet, akár csak egy ebéd, programok, vagy egy beszélgetés a nullával egyenlő.
A gyerek minden esetben egy barátnőjénél, vagy a másik testvérénél tapasztalja meg egy összetartóbb családot. gyakran befordul, sír. De bárhogy vergődik, könyörög az anyjának, semmi sem változik.
Ismerősöm is ilyen, de őt ez annyira nem érdekli.
21 éves az anyja 63-65. A testvére 40+.
Minden családnál másképp van. Én pl nem vagyok kései gyerek, de az időm 90%-át egyedül töltöm mert ilyen a család.
Erre van igénye a gyereknek, nem csoda. Próbálj meg te is ötletelni, hogy menjetek el együtt sétálni, múzeumba, moziba, bármit.
Őszintén szólva változni nem biztos, hogy változni fog a helyzet. Melyik család milyen. Pár év múlva neked is mások lesznek a fontosak.
Olyan alapvető változásokra lenne szükség, amire őszintén szólva nem sok esély van. A szülőknek nyilván nincs igényük egymásra, ezért is próbálják elérni, hogy minél kevesebb időt kelljen egy helyen tölteniük.
Próbálj meg kettejükkel egyszerre beszélni és konkrét programokat kitalálni. Hátha az segít.
A családsegítő mit tehet?
A lány nem éhezik, a környezete tiszta, rendezett, új ruhái vannak.
Csak anyuka letudja annyival a beszélgetést, hogy :Mi volt ma az iskolában, had nézzem az ellenőrződ.
Továbbá anya nem lépte át a kaput 58napja. Boltba se jár,semmi.
Saját vállalkozás van.
Az a vicc, hogy nem alkoholista.
Volt egy fogadás, és nyolcvan napig még konyakmeggyet se evett, de akkor is beült a kocsmába a haverokhoz. Szóval ez sem áll.
Meg ez egy kisebb falu. A gyermekvédelmis apa keresztanyjának a valakije.
Tölts több időt a barátaiddal.
Ha ilyen a családod nem tudsz mit tenni.
Jobb környezetben vagy még így is mintha árvaházban lennél.
Keress barátokat vagy tölts velük több időt. Az embereket nem lehet megváltoztatni.
Na most... Sikerült anyánknak telefonon úgy felhuzni, hogy nem érdekel, hogy ki ismer ránk:
A kishúgomról van szó.
Tegnap ünnepeltük a lányom névnapját. A
húgom viszont meglepiből beállított, elkértem
anyánktól, és elvittük magunkal a közeli városba.
Nálunk ez mindig valami családi buli, szóval
tegnap mentünk vízibiciklizni, kacsát etetni,
aztán vacsi a mekiben (a 4 éves lányom
állította össze a programot) Aztán mi még
hárman a férjemmel társasoztunk, filmeztünk,
éjféli sütiztünk.
Aztán azon borult most a bili, hogy anyánk
Skypeon hívott, a húgom vidáman elmeselte a
lányommal együtt, hogy miket csináltunk,
vidám volt, stb. Erre anyánk két mondattal
összetörte. Az a lényeg hogy a húgom azt
kérte anyánktól, hogy a névnapjára vigye el
valahová, aztán egy gyros, séta, bármi.
Erre anyánk azt mondta: kifizetem a
nővérednek a programot, aztán a nevnapod le
van tudva.
Szóval én vitatkoztam egy jót anyánkkal, a
férjem meg leimadkozta a húgomat a diófáról
(minél szomorúbb, annál feljebb mászik).
A vitával semmire sem jutottam, most annál
húgom elment sétálni a gyerekekkel és a
férjemmel.
Amin viszont most engem felhuzott, hogy kijelentette, hogy aláástam a szülői tekintélyét, meg hogy ingyen bébiszittert akarok csinálni a húgomból, és éljek családi életet a férjemmel és a gyerekeimmel, de ne hülyítsem be a húgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!