Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más is úgy érzi, hogy nem...

Más is úgy érzi, hogy nem igazán van igénye a szülei társaságára és hasonlók?

Figyelt kérdés

Nincs rossz kapcsolatom a szüleimmel, de igazán jó sem. 200 km van közöttünk és nekem nem igazán hianyoznak a mindennapokban. Előfordul, hogy telefonon sem beszélünk 1 hétig. Többször dolgoztam külföldön 3 hónapig és akkor sem hiányoztak.

Támogattak az egyetem alatt,a jogsimat állták, párszor utazhattam is szóval nem panaszkodhatom. Azonban valamilyen szinten mindig kizártak az életükből, alig tudok valamit róluk, fiatalságukról, emberi kapcsolataikról stb. míg sok barátnőmnek az anyja kvázi a barátnője. Így én is hasonlóan viselkedem, csak a nagyon felszínes dolgokról mesélek mert emiatt nem érzem szükségét, hogy bármit is elmondjak. Kicsit úgy érzem, hogy idegenek között nőttem fel. Soha nem érdekelte őket a véleményem, a gondolataim, mindent természetesnek vettek amit jól csináltam, nem igazán büszkék rám. Csak a legminimalisabban vontak bele a csalad életébe, ugyanúgy téve az öcsémmel is. 2 bábú vagyunk és alig várják, hogy teljesen elszakadjunk tőlük. Valószínűleg ha lesz egy stabil, tartós kapcsolatom még kevésbé fogok kötődni. Más is érez így? Más is hasonlóan nőtt fel? Kicsit lelkiismeretfurdalásom van az érzéseim miatt.

2018. ápr. 15. 21:52
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Hat nekem kezd ez lenni.

Jojjon aminek jonnie kel...

2018. ápr. 15. 21:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én lelkis családban nőttem fel, ahol mindigis az volt a főparadigma, hogy együtt egymásért, egymással törődve. Legalábbis ezt hittem. Aztán megvilágosodottabb lett a tudatom és pont jól átlátom, hogy mennyire nem. Anyám, szegény nem él, de sajnos nem állt távol tőle az önsajnálat és a "szegényéndráma" apám meg homlokegyenest más érdeklődésü és a tetejében legalább erőszakos és arrogáns is. Úgyhogy magam is igyekszem autonóm életet élni, lelkileg nem bevonódni apám dolgaiba.
2018. ápr. 15. 22:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Dettó. Anyám és apám elváltak, a mai napig nem tudom pl. hogy miért, de még azt sem, hogy hogy ismerkedtek meg. Pedig már 39 éves vagyok... Semmit sem tudok a szüleim fiatalkoráról, csak amit a nagyszüleim elmeséltek. Nálunk is ez valahogy így alakult, fel sem merült olyan szituáció, ahol ezt megkérdezhettem volna.
2018. ápr. 15. 22:27
 4/8 aranyos121 ***** válasza:
100%
mért van lelkiismeret furdalásod? szerintem normális hogy nem kötődsz hozzájuk, mert nincs okod kötődni
2018. ápr. 15. 22:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is elég hasonló helyzetben vagyok, és csak azt tudom mondani, hogy emiatt nem kell furdaljon a lelkiismeret, hisz nem ártottál nekik, ahogy ők sem neked.
2018. ápr. 15. 23:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a szüleim és még egy-két rokon tettek azért hogy ne legyen jó kapcsolatom velük, akárhogy próbáltam megfelelni mindenkinek. Szóval nekem egy percig sincs bűntudatom amiatt hogy amint lehet eltűnök előlük, és a temetésükön se fog látni senki. Nem mondom hogy mindig így álltam hozzá, de nem hagyhatom hogy a családom még jobban felőröljön lelkileg.
2018. ápr. 16. 16:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

2es vagyok, még ki szeretném egészíteni a válaszomat.

Az előzőből kihagytam, hogy ez a kötődés több dolog függvénye, de legmarkánsabban a szülői hozzáállásé. Ha egy szülő ún ÉRZELMILEG MEGKÖZELÍTHETETLEN akkor semmi csodálkoznivaló nem lesz azon, hogy nem kötődik hozzá a gyermeke.

És ez a gyermek mivolt korosztályfüggetlen. A 80 éves ember 40-50-60 éves gyereke is a gyereke.

Nagyon jó könyv Susan Forward: Mérgező szülők című kötete.

Egy pszichológus páciensélményeit írja le, hogy milyen kapcsolati példákat látott szülő és gyerek között. Még olyan esetet is leír, ahol a szülő már sok éve elhunyt és a "gyermeke" idős emberként még mindig a szülői (torz) értékrendet követi.

Hát ennél akkor már jobb ha laza vagy nincs is kötődés.

2018. ápr. 16. 16:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Látom, akkor nem egyedi eset a távolságtartó, titkolózó szülő. Én azt hittem csak az én szüleim ilyenek, hogy ők ketten egy kis szövetség amibe más nem léphet, a gyerekek is csak kvázi zavaró tényezők, akik nem hagyják őket békén... :(
2018. ápr. 16. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!