Nővérem babaszobának alakította át a gyerekszobámat a szüleinknél mindenki tudta nélkül?
Havi egy hétvégét otthon szoktam lenni a “gyerekszobámban”. A nővéremnek nincs már régen saját szobája a szüleinknél, ő már 36 éves, én 22. Ami az ő szobája volt, az gardrób lett szekrényekkel.
Most Karácsonyra a szüleink egy két napos wellnesst kaptak tőlük, 22-23-án. 24-én mentem én is hozzájuk Karácsonyozni és arra mentünk haza, hogy a nővérem mindenki tudta nélkül teljesen átalakította azt a szobát ami az enyém volt. Mindent kivitetett onnan, emeletes ágyat tett be a gyerekeinek, íróasztalt, gyerekholmikat, játékokat, rózsaszín lett a fal. És azt mondja: meglepetés!
Hát mindenki meglepődött. Amikor anyánk felhozta a dolgot, akkor rögtön azzal támadott, hogy akkor nem hozza ide többet a gyerekeit. Mert nekik kell egy kuckó ha a nagyiéknál töltik a hétvégét. Eddig ott se akartak aludni sose, az apjuk nem engedte.
Már most is a földön aludtam a nappaliban takarókon. Mekkora pofátlanság már ez .... a szüleink is ezt gondolják de az eltiltás miatt nem mernek szólni. Találkozott már más is ilyen gyerekekre fogott pofátlansággal?
Utolsó, meg jó hogy a párodnak nem okoz problémát, hogy a sajat szobáját a saját gyerekének átalakítják és a saját gyereke miatt kell a nappaliban aludnia. Gondolkozz már!
Kérdező, ha igaz amit írsz a nővéred és a kanija, már régen a magukénak érzik a házat.
Nem véletlen, hogy a kani nem engedte oda eddig a gyerekeket.
A szüleid is puding balfékek... a te gyerekeidnek hol jut majd ott hely?
Legyél óvatos ezekkel a férgekkel, mert kisemmiznek.
60-as:
a párod még szép hogy engedte, mert NEM OTT LAKIK!!! ez a lány tanul és ezért van "csak" havonta egyszer otthon, hivatalosan tehát OTT LAKIK. A nővére meg se kérdezte tehát nem járt el helyesen.
Nem az unoka a minden, ráadásul az unoka NEM LAKIK OTT hanem csak vendégségbe jönnek. Imádom az ilyen ősanyákat akik azt hiszik szép lassan elfoglalhatnak minden teret csak mert náluk van a multi szuper ütőkártya az UNOKA :P
62
Hol írta a kérdező, hogy még tanul és otthon lakik?
Sehol se írta , hogy tanul és még ott lakik. Azt írta havi egyszer megy haza.
Jah nem vagyok osanya még véletlenül sem. A mamák az osmamak. Bocs hogy imádják az unokát, és azt akarják , hogy minnel többet minnel kényelmesebben lehessen ott .
Tök mindegy hogy a párom a saját gyerekének engedte e át a szobáját vagy sem.
Én az unokahugaimnak is atengedtem mikor elkoltiztem. Mivel ők többet voltak anyunal mint én. Fogtam összepakoltam a maradék cuccom és kislány szoba lett . Úgy kialakítva , hogy ha hazamentem legyen nekem is ott kihuzhatos ágy. Tök jól elfertunk egy egy éjszakára. De nem is mindig voltak ott a lányok mikor én mentem.
Szerintem a kérdező kicsit hisztis. A nővér is jó bunkó hogy kérdezés nélkül alakította át. Ez tényleg nagyon ocsmány dolog , de ekkora drámát azért nem csapnek.
"és meeennnnyire logikus hogy a nagyszülő az unokával akarja elb..szni a hétvégéjét úgy hogy mindene fáj. De nem mer valójában nemet mondani, mert fél hogy akkor kevesebbet lesz ott az unoka. "
Ez kicsit ellentmondásos nem? Ha annyira nem akar az unokával lenni, akkor nem fogja bánni, ha kevesebbet lesz ott, ergo nem tudják zsarolni se vele.
Én meg pont az ellenkezőt tapasztaltam. Az én anyósom, meg a barátnőm anyósa is olyan, hogy ha 1 hétig nem visszük hozzá a gyereket, már bele van betegedve, és kitalálja, hogy mi tiltjuk tőle a gyereket.
Pedig szimplán a gyerekek nem akarnak menni, mert anyósom egy 1 szobás lakásban lakik, és nagyon zavarja őket, hogy állandóan a nyakukba van anyósom, és sose tudnak külön vonulni játszani.
erre csak az a válaszom, hogy nem akarják hogy MINDEN hétvégén ott legyen az unoka(vicc nélkül tényleg minden hétvégén). Nekünk panaszkodnak,de sógornőnek nem mernek akkor még eltiltaná az unokát, jujj :P
amúgy SOHA!! nem rendezném át úgy anyámék házát, hogy előtte nem egyeztetek vele, mégiscsak az ő háza...
"mégiscsak az ő háza..."
Azért ezzel is vitatkoznék. Egy ház, ahol x éve apa, anya, és a gyerekek éltek, azért mert elköltözik a 2 gyerek, csak ritkán járnak haza, nem lesz csak a szülők háza. Az a ház, ugyanúgy egy családé. Nem véletlenül van a köteles rész, amit minden gyerek megkap belőle.
Persze egy normális család házában, nem rendezkedik más kárára, senki, előzetes megbeszélés nélkül. Anyuka se alakítja át gardróbbá a nagyobbik lány szobáját, és a nagyobbik lány se alakítja át a kisebbik lány szobáját gyerekszobává.
Ezt az "én házam azt csinálok amit akarok" mentalitást, mindig is utáltam.
Az én anyám megkérdezte tőlem, hogy átalakíthatja-e a szobámat dolgozószobává. Megkértem, hogy ha megoldható máshogy, akkor ne alakítsa át, mert jó lenne egy hely, ha ott vagyunk náluk, ahova el tudnak vonulni a gyerekek játszani, és nekünk is jobb, ha nem lógnak állandóan a nyakunkon, tudunk beszélgetni normálisan.
Megértette, elfogadja, meg oldották máshol a dolgozószobát.
Szerintem ez a normális hozzáállás, egy családban. Mert attól függetlenül, hogy lett másik családom is, a szüleimmel és a tesómmal ugyanúgy egy család vagyunk, és az ugyanúgy a családunk háza.
lehet,de max a szülők halála után jár neked valami a házból addig is a TE szüleid fizettek mindent a házhoz ami kellett amikor kicsi voltál. Igen van jogilag részed a házban ami a szülők halála után jár, de addig az ő házuk főleg akkor ha már nem is élsz ott. Joguk van sok-sok év gyereknevelés után úgy alakítani az életüket/házukat ahogy ők szeretnék. Több évnyi gyereknevelés után a szülőnek is kijár egy saját tér, hisz egész életük a gyerek körül forgott és amikor vééégre nem dolgozik és élvezhetné a nyugdíjas éveket, alávetheti magát az unoka(vagyis inkább a gyereke) akaratának.
Ha valaki szereti a szülőjét nem csak azt várja el, hogy a szülő tisztelje hanem cserébe ő is tiszteletben tartja a szülő érzéseit. Csak mert valaki kinyom egy gyereket nem tehet mindenkit a rabszolgájává. Másrészt aki ezt hagyja is, na az a nagyszülő is megérdemli a sorsát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!