Nővérem babaszobának alakította át a gyerekszobámat a szüleinknél mindenki tudta nélkül?
Havi egy hétvégét otthon szoktam lenni a “gyerekszobámban”. A nővéremnek nincs már régen saját szobája a szüleinknél, ő már 36 éves, én 22. Ami az ő szobája volt, az gardrób lett szekrényekkel.
Most Karácsonyra a szüleink egy két napos wellnesst kaptak tőlük, 22-23-án. 24-én mentem én is hozzájuk Karácsonyozni és arra mentünk haza, hogy a nővérem mindenki tudta nélkül teljesen átalakította azt a szobát ami az enyém volt. Mindent kivitetett onnan, emeletes ágyat tett be a gyerekeinek, íróasztalt, gyerekholmikat, játékokat, rózsaszín lett a fal. És azt mondja: meglepetés!
Hát mindenki meglepődött. Amikor anyánk felhozta a dolgot, akkor rögtön azzal támadott, hogy akkor nem hozza ide többet a gyerekeit. Mert nekik kell egy kuckó ha a nagyiéknál töltik a hétvégét. Eddig ott se akartak aludni sose, az apjuk nem engedte.
Már most is a földön aludtam a nappaliban takarókon. Mekkora pofátlanság már ez .... a szüleink is ezt gondolják de az eltiltás miatt nem mernek szólni. Találkozott már más is ilyen gyerekekre fogott pofátlansággal?
"Meglepetés! Megleptem magamunkat egy kéretlen szobával, a testvérem rendszeresen használt helyének megsemmisítésével, őt kitúrással."
"Hát ez nem oké."
"Nem, akkor nesztek nektek még egy jó nagy adag érzelmi zsarolás."
És ami még szánalmasabbá teszi a helyzetet, a szüleid.
"Oh, akkor mégis okés."
Leírhatatlan mélységekig sűllllyednék ha a gyermekem 36 éves korára ilyen morális szinten lenne. Ez a színvonal borzalmasan önző. Az önző-szolgáló skálán ez a szint negatív szám lenne, ami nagyon szánalmas.
én simán elhiszek ilyen sztorit. Nem kirívó eset. Nálunk is bár párom nem él otthon,de a tesója(aki szintén nem lakik ott) átalakította a párom szobáját a saját hálószobájává, úgy , hogy ott van a saját(szinte ugyanakkora) szobája, van egy vendég szoba és van egy rumli szoba. Átalakították a vendégszobát gyerekszobává, a párom volt szobáját a saját hálójukká és megmaradt a sógorom szobája, ami szintúgy az övé.
Ja mindezt csak utólag böfögték be, a párom alapból nem mondott volna nemet szóval a titkolódzásnak nem volt semmi értelme, szimplán csak sértő volt.
Azért az meg van mindenkinek, hogy a nővérnek is volt saját szobája, de azt már nem tudja átalakítani gyerekszobává, mert a szülők átalakították maguknak gardróbbá?
Mégis mit vártál kérdező? Te terpeszkedsz egyedül egy szobába mikor látogatóba mész, ők meg négyen kuporodjanak le a nappaliba?
Nálunk egyértelmű volt, hogy a szüleim senkinek a szobáját nem alakították át, se gardróbbá, se semmivé, mert szeretnék, hogy menjünk látogatóba, és ha megyünk, legyen hol aludni mindenkinek. Én sem mennék olyan helyre látogatóba, ahol egy matracon kéne kuporogni négyünknek a nappaliba.
Persze nem jól oldotta meg a nővér a helyzetet, sokkal tisztább lett volna, ha leül a szülőkkel és veled beszélni, hogy mi lenne a legjobb megoldás erre, mert nekik kényelmetlen, mikor vendégségbe mennek a szülőkhöz.
Mostmár nem sok mindent tudsz tenni, max annyit, hogy leültök, és megbeszélitek a dolgokat. El mondod, hogy megérted, hogy eddig a nővéred volt kényelmetlen helyzetben, de most te vagy ugyanebben a helyzetben, és ha már az egyik gyerek szobáját átalakították gardróbnak, akkor segítsenek megoldást találni a problémára, akár egy kicsi vendégház kialakításával a kertben. Különben valamelyik gyereküket el fogják veszíteni, és ez nem a kérdező, vagy a nővére hibája lesz, csakis a szülőké, hiszen mindenkinek a saját kényelme a legfontosabb, teljesen jogosan, a szülőknek pedig biztosítaniuk kéne, mind a 2 gyerek és családja számára a kényelmet, ha ott tartózkodnak.
36!
Az azért meg van, hogy a kövér 36 éves, férjezett, ketgyerekes anya? Aki eselyes, hogy minimum 5 eve nem el otthon? Miért kellett volna az ő szobáját tartogatni? Senki nem használta volna, hiszen a kerdezo írja, a gyerekei soha nem akartak a nagyszülőknél aludni.
Előző:
1. Honnan szedted, hogy kövér? Ezt a kérdező sehol nem írta. Vagy szerinted minden 36 éves 2 gyerekesanya egyértelműen kövér? Akkor a mondatod többi részére jobb, ha nem 8s reagálok, ugyanis még van a véleményem rólad.
2
Nem valószínű, hogy a kérdező nővére, egy csomó pénzt költött, karácsonykor, festésre, új bútorokra, csak azért, hogy a kérdezőt idegesítse, de egyébként soha a büdös életbe nem fogja használni azt a szobát. Ezer más módja van annak, hogy 2 testvér idegesítse egymást, ami még pénzbe se kerül.
Sokkal valószínűbb, hogy az apuka valamiért "megenyhült", rendeződnek a konfliktusok, vagy valami történt amiért az unokák többet lehetnek a nagyszülőkkel, és igazából ennek szólt a nagy "meglepetés" nem pedig a szobának. A szoba csak eszköz volt arra, hogy tudassák a nagyszülőkkel, hogy több időt tölthet ék az unokákkal.
De persze ennek az opciónak a kitalálásához ész is kell, nem csak rosszindulatú fröcsögés, a kérdező nővérére akit nem is ismerünk, sőt úgy, hogy a sztorit is csak a kérdező oldaláról ismerjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!