Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miként értékelnétek ezt a...

Miként értékelnétek ezt a szándékot?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, egyedül élek a szülő házban, egy bátyám van aki már házas, a második gyereket várják, és CSOK támogatással ill. hitellel vettek házat a feleségével.

A sógornőm szülei szintén meghaltak, neki egy velem egykorú öccse van, ő szintén egyedül él a családi házukban.

A bátyám a napokban finoman jelezte, hogy el kéne adnunk a házat mert neki kéne a része belőle.

Viszont a sógornőm lemondott az öccse javára az ő házukról, így az öccse marad az ő házukban

A mi házunk értéke olyan 30 millió forint lehet, ebből 15 maradna nekem, és mivel Budapesthez közel, az agglomerációban élek 15 millióból maximum valami nagyon lepusztult külterületi hétvégi házat vehetnék itt.(vagy még azt sem)

Nekem egyenlőre jó a viszonyom a bátyámékkal, de egyáltalán nem tartom korrektnek, hogy ebből a házból kell nekik a 15 millió, de a sógornőm testvére viszont egyedül örökli az ő házukat aminek az értéke szintén ilyen 30 millió körül lehet.

Teljesen megértem,hogy szükségük van a pénzre, főleg a gyerekek mellett, de úgy érzem hogy engem ezzel ellehetetlenítenek.

Nekem itt van a munkahelyem, itt vannak a barátaim, ragaszkodom a környékhez, de ha egy normális házat szeretnék 15 millióból akkor messzire kell mennem innen.

Ugyan úgy felvehetnék hitelt, de átlagos a fizetésem, és nem hiányzik pl. egy 10 milliós hiteltörlesztése mert egyedül erre képtelen vagyok.

Az is zavar, hogy tudom hogy a bátyámék kapcsolatában a nő irányít, és ezt is biztos,hogy ő találta ki.

Nem arról van szó, tudom,hogy jogos a "követelés" csak annak fényében hogy az asszony testvére maradhat én meg nem, így azért nem annyira értem meg őket.

Opció lehet, hogy majd ha én is házasodok, ugyan úgy élhetek a CSOK-al, meg ketten más a helyzet, de mint írtam jelen pillanat messze vagyok a házasságtól, nemhogy a gyerekvállalástól.

Nem tudom erre mit reagálhatnék, igazuk is van meg nem is.

2019. dec. 17. 21:45
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
84%
Honnan veszed hogy a sógornő lemondott az öcsi javára? Szerintem ott is fizeti a hitelt, vagy megállapodás történt a kifizetés módjáról. Senki nem annyira hülye csak nem kötik az orrodra. Ez van addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér.
2019. dec. 18. 07:24
 12/38 anonim ***** válasza:
74%
A követelés jogos, így vagy kifizeted a tesódat, vagy eladjátok a házat. A sógornő és testvére megegyezéséhez semmi közöd. Mellesleg te milyen testvér vagy? Tesód 2 gyerekkel hitellel él, te meg pöffeszkedsz a családi házban egyedül. Mondj le te róla a tesód javára.
2019. dec. 18. 07:56
 13/38 anonim ***** válasza:
86%
Ahogy te nem tehetsz arról, hogy ők hol tartanak az életdben, úgy ők sem arról, hogy te hol tartasz. A tesód kérése jogos, hiszen neki áll bent a pénze egy olyan házban, amit nem használ semmire, ugyanakkor a fele őt illeti. Neked ez most kicsit szívás, de igazuk van és sajnos ha kéri, el kell adni a házat vagy ki kell vásárolnod.
2019. dec. 18. 08:15
 14/38 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen jogos a követelés, de írtad is hogy tudod. Mindegy kinek az ötlete. A sógornőékről nem biztos hogy minden részletet tudsz, fene tudja hogy egyeztek meg. Ha meg így.van ahogy mondod, a bátyád fog pórul járni, de ezt majd nem neked kell megoldanod. Azt esetleg megbeszélhetnétek hogy ne most rögtön áruljátok ha neked nagyon nem jó, hanem mondjuk 1-2 év múlva. De ez megegyezés kérdése. Ne lovagolj a sógornőéken,semmi közöd hozzá, csak hergeled magad.

Néhanyan írták hogy adja a részét a tesójának a kérsező. Szerintem ez viszont a ló túloldala, miért kellene. A kérdező még nem tart ott hogy gyerekei legyenek, viszont arról nem tehet hogy a bátyja bevállalta a gyerekeket, meg a hitelt.A szülői örökség mindkettejüké, mindenki csinaljon a részével amit akar. Ez a legtisztább.

2019. dec. 18. 08:18
 15/38 anonim ***** válasza:
74%

14, a ló túloldala igen, nyilván egyik válaszoló sem gondolta komolyan, csak arra próbálták felhívni vele a válaszoló figyelmét, hogy ő sem jobb a másiknál, hiába köpköd.

A sógornőt meg senki nem emelte piedesztálra, csak a jelen kérdéshez az égvilàgon semmi köze annak, hogy ő mit csinált a sajàt örökségével. Főleg, hogy nyilván nem most mondott le öcsi javára (ha ugyan lemondott egyáltalán), hanem a szülők halála után, ki tudja, mikor. Azóta meg vàltoztak az élethelyzetek, mint ahogy az ki is lett fejtve.

Azért az erős sarkítás, hogy a saját pénzét is máson keresi.

2019. dec. 18. 09:13
 16/38 anonim ***** válasza:
71%

15, lehet hogy csak figyelemfelkeltesből írták, igaz.

Mindenesetre akkor is az a normális szerintem hogy elosztják és mindenki rendelkezik a sajátja felett és kész. Ezt fogadd el kérdező. Azért hiaba keveselsz 15 milkát, megse csupasz s.ggel, adósságot örököltél. Ez van ezzel gazdálkodj. Nem olyan rossz a helyzeted.

2019. dec. 18. 10:15
 17/38 anonim ***** válasza:
70%
Én őszintén nem értelek, kérdező. Gondold már át. Azt akarod a bátyádtól, hogy lemondjon az örökségéről a te javadra csak úgy? Méghozzá azért, mert - szerinted - a sógornőd is ezt tette, akkor a bátyádnak is ezt kell? Értem, hogy neked ez nagyon jól jönne, meg rohadt kényelmes lenne, de egyszerűen nem látom be, miért tenné meg ezt a bátyád. 15 millió nem kevés pénz, és te évek óta ingyen laksz a közös örökségben, míg ők hitelt vettek fel, hogy a saját lakhatásukat finanszírozzák. Én nem a bátyád kérését találom felháborítónak, hanem a te hozzáállásodat. Igenis vegyél fel hitelt és kezdj el felnőtt módra viselkedni.
2019. dec. 18. 10:27
 18/38 anonim ***** válasza:
28%

Nem hinném, hogy a nő lenne a pénzéhes.

A nő és az öccse valamikor örökölt egy házat, valamilyen oknál fogva, amit csak ők ketten tudhatnak, valamikor lemondott a nő a részéről.

Ezután ti ketten is örököltetek egy házat, aminél, valamilyen oknál fogva, a bátyjádnak eszébe se jutott lemondani a feléről. Valószínűleg úgy volt vele, hogy lakjál nyugodtan benne, de azért megtartja vészhelyzet esetére, ha valami történne. És úgy néz ki, hogy el jött ez a valami. Lehet, hogy beteg lett az egyik gyerek, vagy csak jött egy váratlan nagyobb kiadásuk, a lényeg az, hogy te nem élhettél abban a házban abban reménykedve, hogy majd bátyjád nem fogja elkérni azt a pénzt és odaadja neked. Tudhattad hogy el fog jönni az a nap, amikor ezt a helyzetet meg kell oldani, mert nem szenvedhetnek azért a testvéredék, hogy neked legyen egy 30 millás házad.

Vagy mit vártál? Hogy felvesznek még egy hitelt a nyakukba, csak azért, hogy neked ne romoljon az életszínvonalad? Komolyan te milyen testvér vagy, hogy ezt elvárod tőle?

2019. dec. 18. 10:54
 19/38 A kérdező kommentje:

Nem értem miért kell folyamatosan feltételezni és a feltételezés alapján kioktató stílusban írni./előbb illik kérdezni és aztán belemenne a részletekbe és nem csak úgy jól megmondani/

Mint írtam jó a viszonyom a bátyámmal, meg úgy ahogy a sógornővel is, tehát konkrétan innét tudom hogy augusztusban mondtak le az öccse javára, a hitel meg a gyerekek pedig már akkor is voltak.

Persze nyilván azóta romokban az életük, csak elfelejtették mondani, hisz bagatell dolog lenne.De mindegy is...

A legnagyobb baj, hogy nekem fontosabb a család és az összetartás (mint itt -is-, a legtöbb embernek).

Ha nekik hatalmas szükségük lenne a pénzre nem engednek elúszni 15 milliót a másik részről.

Nekem az esik rosszul, hogy a sógornő és a testvére úgy működnek együtt ahogy a normális testvérek, a bátyám viszont valószínűleg a nő hatására épp ellenkezőleg.Holott ő nem ilyen volt.

A kérdés sokkal inkább szól a kapcsolatról számomra mint a pénzről, de hisz nem véletlen ebbe a kategóriába írtam.

Más kérdés, hogy nekem ez most az életem azon fázisában történik amikor úgy érzem hogy ennek a kimenetele megpecsételi a jövőmet, de nyilván ez még változhat.

2019. dec. 18. 13:26
 20/38 anonim ***** válasza:
80%
Szóval szerinted az a normális testvéri együttműködés hogy lemond 15 millióról a javadra! Most komolyan?? Miért tenné? A normális testvérek elosztják az örökséget. Te lemondanál a ház feléről a javára ?
2019. dec. 18. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!