Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miként értékelnétek ezt a...

Miként értékelnétek ezt a szándékot?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, egyedül élek a szülő házban, egy bátyám van aki már házas, a második gyereket várják, és CSOK támogatással ill. hitellel vettek házat a feleségével.

A sógornőm szülei szintén meghaltak, neki egy velem egykorú öccse van, ő szintén egyedül él a családi házukban.

A bátyám a napokban finoman jelezte, hogy el kéne adnunk a házat mert neki kéne a része belőle.

Viszont a sógornőm lemondott az öccse javára az ő házukról, így az öccse marad az ő házukban

A mi házunk értéke olyan 30 millió forint lehet, ebből 15 maradna nekem, és mivel Budapesthez közel, az agglomerációban élek 15 millióból maximum valami nagyon lepusztult külterületi hétvégi házat vehetnék itt.(vagy még azt sem)

Nekem egyenlőre jó a viszonyom a bátyámékkal, de egyáltalán nem tartom korrektnek, hogy ebből a házból kell nekik a 15 millió, de a sógornőm testvére viszont egyedül örökli az ő házukat aminek az értéke szintén ilyen 30 millió körül lehet.

Teljesen megértem,hogy szükségük van a pénzre, főleg a gyerekek mellett, de úgy érzem hogy engem ezzel ellehetetlenítenek.

Nekem itt van a munkahelyem, itt vannak a barátaim, ragaszkodom a környékhez, de ha egy normális házat szeretnék 15 millióból akkor messzire kell mennem innen.

Ugyan úgy felvehetnék hitelt, de átlagos a fizetésem, és nem hiányzik pl. egy 10 milliós hiteltörlesztése mert egyedül erre képtelen vagyok.

Az is zavar, hogy tudom hogy a bátyámék kapcsolatában a nő irányít, és ezt is biztos,hogy ő találta ki.

Nem arról van szó, tudom,hogy jogos a "követelés" csak annak fényében hogy az asszony testvére maradhat én meg nem, így azért nem annyira értem meg őket.

Opció lehet, hogy majd ha én is házasodok, ugyan úgy élhetek a CSOK-al, meg ketten más a helyzet, de mint írtam jelen pillanat messze vagyok a házasságtól, nemhogy a gyerekvállalástól.

Nem tudom erre mit reagálhatnék, igazuk is van meg nem is.

2019. dec. 17. 21:45
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
68%

Pedig igazuk van a bátyádéknak.

Azt, hogy a súgornő lemondott a saját rászáről ahhoz neked semmi közöd. Ahogy a bátyádnak sincs köze hozzá.

A bátyád 2 gyerek mellett vett fel több évre hitelt, így érthető ha könnyíteni akar a terhein, és kéri a jogos részét-

Az, hogy te egyedül vagy se gyerek, se férj, se feleség arról nem a bátyád vagy a sógornpd tehet.

Nem fair részedről, hogy te a 30 milliós" készben" élsz anyagi teher nélkül, de a bátyád hitellel él családostól.

Megtehették volna azt is, hogy családostól haza költözik a szülői házba, végül is a fele az ővé.

Csak 1 kérdés. Amióta egyedül élsz a szülői házban, fizetsz havonta a bátyádnak bérhasználati díjat? Hiszen használod az ő tulajdonrészét. Bátyád bérleti díjat is kérhetne.

Béke érdekében. Adjátok el a házat, vegyél fel lakásvásárlási hitelt, és vegyél magadnak egy házat.

2019. dec. 17. 21:55
 2/38 anonim ***** válasza:
85%
Én nem foglalkoznék az öccsével, nem tudhatod miért döntöttek úgy ahogy. Jogos követelés, ahogy te is írod, nem kell ezen rágódni. Vegyél fel hitelt.
2019. dec. 17. 21:56
 3/38 anonim ***** válasza:
81%
Neked is van igazad, meg a bátyádnak is. Tök oké, hogy szeretné megkapni az ő részét. Szóval vagy eladjátok, és veszel egy általad említett lepukkant lakást, vagy veszel fel hitelt és kifizeted a testvéredet. Más opció nincs, jogos a kérése, de érthető, hogy szerinted nem fair.
2019. dec. 17. 22:05
 4/38 anonim ***** válasza:
28%

A bátyádnak igaza van, a ház nem a tiéd, hanem közös. Ő is hitelt vett fel, akkor te is vegyél fel, ha nincs elég pénzed.

Az viszont gáz, hogy a nő bezzeg lemondott a házról. De ne aggódj: majd a bátyád úgyis verni fogja a fejét a falba, ha elválnak, és a nő viszi majd a pénz felét. (Szerintem a házról se mondott le az öccse javára, csak neked ezt a sztorit adják be. Az ilyen pénzéhes nő nem fog kiengedni a kezéből egy fél házat csak úgy, el ne hidd már.)

2019. dec. 17. 22:57
 5/38 anonim ***** válasza:
74%
Azt mégis miből állapítottad meg így ismeretlenül, hogy a nő pénzéhes? Mert a férje kéri a jogos jussát?
2019. dec. 17. 23:25
 6/38 anonim ***** válasza:
82%
Vegyél fel hitelt, fizesd ki abból a testvéredet. Nem lesz drágább, mint egy albérlet díja lenne, még így is te jársz jól, hogy maradhatsz a családi házban - és hogy eddig úgy éltél ott tök ingyen, hogy a tesód nem kért semmit.
2019. dec. 17. 23:32
 7/38 anonim ***** válasza:
68%

Amióta ott élsz a szülői házban, miért nem gyűjtöttél már pénzt lakásra???

Teljesen igaza van a bátyádnak.

Semmi közöd hozzá hogy ha a sógorné mit csinált az örökségével.

Nem muszáj elköltöznöd- vegyél föl hitelt erre a házra, fizesd ki a tesód, és maradhatsz

2019. dec. 17. 23:48
 8/38 A kérdező kommentje:

Milyen érdekes,hogy a sógornőnek egyből a védelmére kel valaki hogy miért pénzéhes, de én már egy mocsok vagyok mert se nem fizettem bátyámnak meg miért nem gyűjtöttem pénzt.Vajon nekem jár azért pénz,hogy karbantartom a házat, és nem egy elhagyott omladozó,gazos ingatlant kell pénzé tenni a jövőben?

Csodás testvérek lehettek ti is, hogy bérleti díjat szednétek a testvéretektől míg mondjuk más testvértek lemondanak a saját testvérük javára a házról. (lásd)

Bár egyértelműen kifejtettem, hogy engem az zavar hogy tudom, hogy a nő az ötletgazda, és szegények fizetik a hitelt, meg nehéz nekik de azért másik 15 milliót csak úgy eldobnak hogy jaj drága öcskös lakjál csak itt nyugodtan mit nekünk az a 15 millió, majd behajtjuk "rajtam".

Engem minden értelemben tönkretenne egy hitel, mindenképpen az amúgy sem túl fényes életminőségem romlásával járna, és ezzel tisztában vannak ők is.

Ezen mit sem változtat az,hogy a sógornő öccse fizet e vagy sem, hisz ha neki is fizetnie kéne nekem akkor sem lenne jobb.Nem is erről szól a kérdés.

A kérdésben legalább kétszer is leírtam,hogy tisztában vagyok vele,hogy jogos a követelés, a kettős mérce sért engem és az nagyon.

Vagy így vagy úgy meg fogja kapni a pénzét, ha ez kell neki emiatt semelyik főbérlő jelölt ne aggódjon.

2019. dec. 18. 04:17
 9/38 anonim ***** válasza:
71%
És te milyen testvér vagy, te miért nem mondasz le a részedről a testvéred javára?
2019. dec. 18. 06:15
 10/38 anonim ***** válasza:
38%

A sok élet tapasztalattal rendelkező válaszolónak gondolom xar az élete. 😃 Lehet hogy jogos annak a papucsnak a követelése. DE ha a drága feleség ötlete volt ez. Akinek szülés közben, a gerincét is eltávolítoták. Mivel ha volt ahhoz pofája hogy lemondjon a saját örökségről. Amihez senkinek semmi köze. Akkor neki sem lenne semmi köze a kérdező és a testvére közötti ingatlanhoz.

Off: válaszolok egyedül gondolkodni tudtok? xD

2019. dec. 18. 06:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!