Felpofoztam húgomat, hogyan kérjek tőle bocsánatot?
Kérlek ne add fel, akkor is van megoldás, ha már mindent megpróbáltatok, tényleg mindent, és úgy tűnik semmi nem használ. Jó lenne részletesebben tudni hogy mi változott negatív irányba, hogy hogy változott anyukátok, vagy a kislány viselkedése, hogy élitek most a mindennapokat. Te még otthon élsz velük? Megértem azt is, ha nem szeretnéd leírni, vagy ha gondolod, csak privátban.
Hasonló gyerek voltam mint a testvéred, minden reakcióját értem a videóban, hogy mit miért mond, miért tesz.
Kérlek értsd meg, ez a kislány nem hisztizik, hanem neki tényleg szar. Ezt kellene rendesen kezelnetek, és megoldódna a probléma. Tudom hogy nektek is szar, de ti vagytok a felnőttek, elsősorban anyukátoké a felelősség.
Hatalmas türelemre lenne szükség, és az anya-lánya kapcsolatot, kötődést kellene újra felépíteni, hogy érezze a kislány, hogy biztonságban van, mert a kamaszkor csak rosszabb lesz. Írtam, én is ilyen gyerek voltam. Ma már olyan körökben mozgom ahol problémás és örökbefogadott gyermekek nevelésével, mentális egészségevel foglalkoznak.
Van pár gyakorlati tippem, ami már sikeresnek bizonyult:
1. Ne várjatok el tőle túl sokat. Ő azt adja amire képes, amit a genetikája, sérelmei, veszteségei engednek neki, és a szülőknek el kell fogadni, hogy ő ennyit tud adni. Láttam a vers tanulós videót. Sokkal hasznosabb lett volna, ha hagyjátok a fenébe késő este a tanulást, és inkább egymással foglalkoztok, játszotok valamit közösen, megnéztek egy filmet, elmentek pizzázni stb. Maximum kap egy egyest, ezen nem múlik semmi.
2. Kis szokásokat kellene kialakítani, amikhez tartjátok magatokat pl esténként közösen készítetek vacsorát, sétáltok egy kicsit, lefekvés előtt pedig ölelés, puszi, hogy helyreálljon a kötődés.
3. Kellenek szabályok, de minél kevesebb tiltással, mert a tiltás csak sebeket okoz és ellenállást szül. Pl: ne azt mondjátok neki hogy nem ihat kólát csak vizet, hanem rá kell vezetni, hogy igyunk inkább vizet mert az sokkal egészségesebb (tudom ez nálatok nem egyszerű, mivel anya is a kólát választja)
4. Ha hiszti van ne méltatlankodjatok, akadjatok ki, puffogjatok, tök nyugodtan oda kell menni, elmondani, megértitek hogy most nagyon fáj neki, és szépen rávezetni valami kisebb tevékenységre pl akkor töröljünk port, kezdjétek el, es ha oda megy és segít, dicsérjétek meg hogy milyen ügyesen csinálta. Magyarán beszéltetni kell, el kell terelni a figyelmét. A hisztinél egy könny egy ki nem mondott szó, vmit ki akar fejezni, ha beszéltetitek, abba fogja hagyni a sírást.
5. Ő az, akinek nincs alternatívája, csak ti vagytok neki, tehát kiszolgáltatott nektek. És épp nem mehetnétek neki kiabálással, lebaxással, erővel, mert egyébként is ki van szolgáltatva nektek, nem rúgunk bele abba, aki tőlünk függ.
6. Anyukátoknak kellene eg, kis önbizalom kettejük kapcsolatához, akarni és elhinni hogy lehet jobb is, és azt sugározni a kislány felé hogy hisz a kapcsolatukban akkor is amikor a kislány újra és újra elutasítja őt (igen, ez még egy ideig így lesz)
7. Mindenki hibázhat, de fontos a jóvátétel, a szintjének megfelelő módon kell jóvá tennie.
Elsősorban anyukádnak kellene akarnia, de nagyon. Ehhez nagyon erős elhatározás kell, ami valószínűleg benne még nincs meg. De fontos tudni, hogy még mindig tehettek, és tennetek is kell valamit!
Valami fejlemény?
Újabb kérdése nincs xd,m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!