Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az alábbi bonyolult ügyben...

Az alábbi bonyolult ügyben hogyan kellene a szülőnek reagálnia? Kérjen bocsánatot, vagy ragaszkodjon a büntetéshez?

Figyelt kérdés

Szóval a 15 éves lány meg lett büntetve, mert csinált valami tényleg rosszat, mondjuk hazudott a jegyeiről, vagy megivott egy üveg sört, ez mindegy is, lényeg, hogy maga is elismeri, hogy rosszat tett. A büntetése az lett, hogy nem engedik el valahová, ahova nagyon ment volna és kapott is már engedélyt rá korábban, mondjuk egy koncertre.

Csakhogy amikor az anyai nagymama átjön, és az unoka elpanaszolja neki, hogy mi történt, akkor a nagyi nevetve közli, hogy hát anyja lánya, mert az ő anyukája pontosan ugyanezt tette ugyanebben a korban. És a lány az eddig szigorú, de jogos büntetés ellen fellázad, mondván mekkora képmutató az anyja. Hogyan tovább, ki mit tenne?

2019. nov. 20. 10:31
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
90%
"Igen én is azt tettem, de attól az még nem helyes és utólag irtózatosan bántam szóval jogos a dolog".
2019. nov. 20. 10:40
 2/31 anonim ***** válasza:
90%

mi van?

Attól, hogy valaki anno megtette, még nem lesz megengedhető a dolog... eszembe nem jutna bocsánatot kérni.

2019. nov. 20. 10:49
 3/31 anonim ***** válasza:
91%

Ragaszkodjon a büntetéshez, a nagymamával pedig beszélgessen el, hogy legközelebb gondolja meg, hogy mit beszél.

Ha ugyanazt csinálta annó az anyuka is, de a nagyi nem büntette meg érte, az a nagyi dolga, nem jelenti azt, hogy akkor már neked sem jár a büntetés!

Őt így nevelték, téged máshogy nevel!

2019. nov. 20. 10:52
 4/31 anonim ***** válasza:
94%
Mert a nagyanyó annó nem büntette meg a saját lányát ugyanezért?
2019. nov. 20. 11:02
 5/31 anonim ***** válasza:
91%
Ez nem bonyolult. Az anya ragaszkodjon az általa felállított szabályokhoz. Nyilván tett meg ő is hülyeséget, de már a tapasztalatai szerint akkor sem kellett volna..
2019. nov. 20. 11:06
 6/31 anonim ***** válasza:
73%
Én ragaszkodnék a büntetéshez, de az én sztorim annyiban lenne más, hogy amit korábban már megengedtem, azt nem vonom vissza büntetés gyanánt, hanem kitalálok valami mást.
2019. nov. 20. 11:19
 7/31 anonim válasza:
86%

A büntetés jogos.

Azért, mert gyerekkoromban én is megtettem, nem jelenti azt, hogy a gyereknek is joga van ehhez.

A nagymama meg ne szóljon bele a gyerek nevelésébe, amíg nem kérem a segítségét.

2019. nov. 20. 11:19
 8/31 anonim ***** válasza:
91%
Miért is kellene a szülőnek bocsánatot kérnie, amikor a gyerek tett rosszat?
2019. nov. 20. 11:24
 9/31 anonymousreview60 ***** válasza:
12%
Ha az anya a nagymamától nem kapott érte büntetést vagy csak lényegesen kisebbet, akkor kapja azt az unoka. Ekkor ugyanis álszentség esete forog fenn. Ha nagyobbat kapott, akkor kapja a jelenleg elsőfokon kiszabottat.
2019. nov. 20. 11:31
 10/31 anonim ***** válasza:
90%
Nem ertem a problemat. Ettol nem kepmutato az anya, sot...
2019. nov. 20. 11:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!