Felpofoztam húgomat, hogyan kérjek tőle bocsánatot?
Igen már látom, elnézést.
Érett már az a pofon a kislánynak... sürgősen tennetek kéne valamit. A családsegítőnél tudnál segítséget kérni.
Jár pszichológushoz az iskolában, de ott nagyon aranyosan viselkedik. Szépen kérdez tőle a néni, hogy mi bántja, elmondja, elmondja a néni hogy akkor ezt fogadja meg és ennyi. Iskolában is nagyon kedvesen viselkedik, apával is (mivel nem lakik már velünk ezért havonta egyszer mennek le együtt valahova) teljesen aranyosan viselkedik. Sosem bántja őt, velem sem mer általában kiállni, de anyát kb meggyilkolni képes lenne.
Nem tudom mi lett volna, ha nem vagyok itthon, de sok jó biztos nem, mondjuk azért annyi gátlása csak van, hogy komolyabb kárt ne okozzon senkiben. Eddig a legnagyobb kárt amit okozott, hogy a zuhanyzó ajtaját szétrúgta, de igazából ennyi. Az is egy vagyon mondjuk, nem is csináltattuk még meg.
Már mondtam neki kettes, nem érdekelte nagyon. Holnap is megpróbálom ezt mondani megint.
Jártunk már amúgy családterapeutára másfél évig, de nem hatott, mert anya elengedte a füle mellett a családterapeuták tanácsait, apa meg hiába akart bármit is, ha anya nem. Ezért is költöztek külön, mert apa nem bírta már.
Még csak hatszázszor írták le, szóval én leírom nekem hatszázegyedszerre is, hátha most eljut az agyadig. A húgod beteg! Pszichés problémája van, el kell vinni a pszichiátriára!
De úgyis csak a falnak mondom. Majd ha leszúr valamelyikőtöket, majd legkésőbb akkor beviszik.
1. Áldozatot hozol és megmutatod, hogy mennyire megbántad, hogy erőszakkal reagáltál az erőszakra. Például veszel valami komoly ajándékot a húgodnak, vagy csinálsz neki valamit ami sok időt vesz igénybe. Anyukáddal is hasonlóan jársz el.
2. Mikor megírtad a ZH-kat, épp nincs idegbeteg helyzet és meghoztad az áldozatokat egy komoly családi beszélgetésre invitálod anyukádat és a húgodat, ahol megmondod nekik, hogy ha nem tudtok együtt élni az olyan nyomasztó és elkeserítő szituációkat fog eredményezni (mint pl. ez volt) , amik a teljes összeomláshoz vezethetnek.
Mielőtt kételkednél... Én a nyáron nagyon csúnya dolgokat mondtam anyámnak. Utána vettem neki egy tonna csokit, meg faragtam neki egy fa - életképet. Megbocsátott... De a beszélgetés nem került sorra.
Egy hónappal ez előtt agyamra mentek a családi zűrök és abbahagytam az egyetemet, csoda, hogy világgá nem mentem.
Az ilyen zűrökről beszélni kell... Ha nem áll veled szóba a húgod... tenni kell érte... ha nincs megoldva...
igazából ne tudd meg mennyire sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!