Szülők, rábíznátok a 2 éves gyereketeket kb.4-5 órára a 10 éves testvérére?
Nincs gyerekem, nem is lesz, de eszembe sem jutna egy GYEREKRE bízni egy ennyivel kisebb gyereket.
Gondolj bele, felemeli a 10 kilós gyereket, és ledobja, merthát nem bírja el.
Csak egy tök egyszerű, átlagos pèlda.
Egy gyerek, NEM egy mini felnőtt!! Ezt MEG KELL ÉRTENI gyerekszülés előtt!
Anno en sokat vigyaztam a tasoimra ... Nem volt gond belole.
Ha azt nezem akkor a nagylanyomra siman rabiztam a kicsit mert o olyan szemelyiseg h lehet. Siman kicserelte a.pelust pl amig a kertben voltam, jatszott vele, megetete, stb...
De szerintem ez gyerekfuggo. Manapsag az a divat h nem hagyjuk felnoni onnalosodni a gyereket. Nem kell felelosseget vallnia. Meg 20 evesen is gyerekkent kezelik a felnotett a szulei.
Szal nem veletlen h nem mernek a mai szulok ilyeneket tenni.
Pedig megfelelo nevelessel siman megoldhato.
25!
Baxus azért egy 2 éves gyereket egy 10 évesre bízni az nem önállósodás, meg felelősségvállalás, hanem szimpla idiótaság. Egy 10 éves gyerek mi a jó eget tud arról, hogy mi a teendő veszélyhelyzetben? Kb semmit. Ahogy a kérdeznie leírta, hívott ő mindekit kivéve a leglogikusabbat, a mentőket. Ami egy felnőttnek egyértelmű lett volna. Kár, hogy nem tette anno, nagy balhé lett volna, a szülőket kiskorú gondatlan veszélyeztetése miatt nem kicsit büntettek volna meg. A 10 évest se szabadott volna egyedül hagyni, na de egy 2 évest rábízni.... Barmok
10 éves gyerekre legfeljebb egy 7-8 évest bíznék, de legfeljebb 20 percre.
Egy két éves gyereket még 14 évesre sem bíznék.
Nem egészen 10 éves voltam, amikor a húgom született. Ekkor már hónapok óta egyedül jártam iskolába Kőbányáról a VII. kerületbe. Többször is vigyáztam az újszülött/csecsemő húgomra, pelenkázni is tudtam (nem létezett még, csak a textil). Tény, hogy 10 évesen eszembe sem jutott a lakásban fogócskázni és rohangálni, mert megtanították, hogy azt nem szabad. Ilyen 10 évesre nem bíznék gyereket 5 percre sem.
13 évesen én hordtam oviba és onnan haza a húgomat.
Rá könnyű volt amúgy vigyázni, mivel anyánk betegsége miatt eleve egyfajta állandó készültségben nőttünk fel. Húgom 2 évesen segítséget hívott, mikor anyu rosszul lett a fürdőszobában (epilepsziás).
Mindenképpen nagyban függ minden attól, hogy milyenek a gyerekek és főként milyen nevelést kaptak addig, mennyire önálló már a nagyobbik egyéb területeken is. A leírt esetben hibáztak a szülők, mert olyan gyerekre bízták a kicsit, aki nem megfelelő módon volt felkészítve erre, illetve alapvetően önállótlan volt még. Ami persze nem az ő hibája elsősorban.
Nem . Egyébként ha bármi történik -ahogy történt nálatok is pl kérdező- ,egy 10 éves gyereket nem lehet felelősségre vonni . Pont azért,mert nem felnőtt . Csak és kizárólag anyádék hibája ami történt,szóval magukat okolják inkább,az külön gusztustalan,hogy fel is emlegetik neked .
Oké,hogy sokan (főleg régebbi időkben) rá voltunk kényszerülve ,hogy vigyázzunk a fiatalabb testvéreinkre gyerekként ,de ettől függetlenül történhet baj . Én nem tudnék tükörbe nézni ha megtörténne és nem vagyok ott,hogy segítsek .
12-es leírásod is végigolvastam. Az kemény! 18 évesen se engedtek el vele a fagyizóba az akkor történtek miatt. Volna hozzájuk pár kérdésem: a nővérednek és anyudnak mégis mi olyan halaszthatatlan dolga volt, hogy egy 2 éves gyereket fél napra rád hagytak? Telefonjuk kikapcsolva. Mindkettőnek! Amikor hazaér a nővéred, téged ráncigál meg.
Ami a legdurvább az írásodban, hogy ha már akkor is idiótának tartottak, fogyatékosnak, ami gondolom nem igaz, akkor hogy a p.csába mertek rád hagyni egy ilyen pici gyereket? És még te voltál a hibás???
Tudod mit tennék? Gondolom, ez örökre benned maradt, de a helyedben ha csak egyetlen egyszer is fel merik hánytorgatni, hogy annak idején mi történt, én biztosan egyszer és mindenkorra jól beolvasnék, hogy nagyon-nagyon örüljenek, hogy ez akkor történt, amikor nem volt még ilyen szigorú a gyerekvédelmi törvény, mert igencsak megüthetnék a bokájukat. Hidd el, ha ezt megmondod határozottan, le fog szállni rólad a nővéred. Basszus, én akadtam ki helyetted is. Ne hagyd magad, csapj az asztalra, hogy egyszer s mindenkorra fejezzék be a régi baleset felemlegetését!!!
Ne haragudj, de Te nem vagy szülőnek való, ha ilyen jutott az eszedbe.
Felelősség fogalma megvan?
Nem is sorolom tovább.
Ez vicc...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!