Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, rábíznátok a 2 éves...

Szülők, rábíznátok a 2 éves gyereketeket kb.4-5 órára a 10 éves testvérére?

Figyelt kérdés
2019. máj. 28. 20:52
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
75%

Nincs gyerekem, nem is lesz, de eszembe sem jutna egy GYEREKRE bízni egy ennyivel kisebb gyereket.

Gondolj bele, felemeli a 10 kilós gyereket, és ledobja, merthát nem bírja el.

Csak egy tök egyszerű, átlagos pèlda.

Egy gyerek, NEM egy mini felnőtt!! Ezt MEG KELL ÉRTENI gyerekszülés előtt!

2019. máj. 29. 01:28
 22/36 anonim ***** válasza:
75%
Nem,soha nem hagynám. Minden esetben biztosítok a gyerekeimnek felügyeletet. Nem is tudnék nyugodtan elindulni valahova,ha nem vigyázna rájuk valaki...
2019. máj. 29. 02:05
 23/36 anonim ***** válasza:
87%
Szerencse, hogy nem lett nagyobb baj. Semmiképp sem hagynám otthon őket egyedül, mrt a váratlan helyzeteket egy 10 éves gyerek nem tudja jól kezelni és nem is elvárható tőle, hogy jól kezelje. Ezért felelősségre vonni téged nem volt jogos, legfeljebb akkor, ha előtte elmondták, hogy ne futkározzatok, de ebben az esetben is túlzásnak érzem a viselkedésüket.
2019. máj. 29. 06:47
 24/36 anonim ***** válasza:
53%

Anno en sokat vigyaztam a tasoimra ... Nem volt gond belole.

Ha azt nezem akkor a nagylanyomra siman rabiztam a kicsit mert o olyan szemelyiseg h lehet. Siman kicserelte a.pelust pl amig a kertben voltam, jatszott vele, megetete, stb...

De szerintem ez gyerekfuggo. Manapsag az a divat h nem hagyjuk felnoni onnalosodni a gyereket. Nem kell felelosseget vallnia. Meg 20 evesen is gyerekkent kezelik a felnotett a szulei.

Szal nem veletlen h nem mernek a mai szulok ilyeneket tenni.

Pedig megfelelo nevelessel siman megoldhato.

2019. máj. 29. 07:37
 25/36 anonim ***** válasza:
69%

25!

Baxus azért egy 2 éves gyereket egy 10 évesre bízni az nem önállósodás, meg felelősségvállalás, hanem szimpla idiótaság. Egy 10 éves gyerek mi a jó eget tud arról, hogy mi a teendő veszélyhelyzetben? Kb semmit. Ahogy a kérdeznie leírta, hívott ő mindekit kivéve a leglogikusabbat, a mentőket. Ami egy felnőttnek egyértelmű lett volna. Kár, hogy nem tette anno, nagy balhé lett volna, a szülőket kiskorú gondatlan veszélyeztetése miatt nem kicsit büntettek volna meg. A 10 évest se szabadott volna egyedül hagyni, na de egy 2 évest rábízni.... Barmok

2019. máj. 29. 07:41
 26/36 anonim ***** válasza:
77%

10 éves gyerekre legfeljebb egy 7-8 évest bíznék, de legfeljebb 20 percre.

Egy két éves gyereket még 14 évesre sem bíznék.

2019. máj. 29. 08:43
 27/36 anonim ***** válasza:
66%

Nem egészen 10 éves voltam, amikor a húgom született. Ekkor már hónapok óta egyedül jártam iskolába Kőbányáról a VII. kerületbe. Többször is vigyáztam az újszülött/csecsemő húgomra, pelenkázni is tudtam (nem létezett még, csak a textil). Tény, hogy 10 évesen eszembe sem jutott a lakásban fogócskázni és rohangálni, mert megtanították, hogy azt nem szabad. Ilyen 10 évesre nem bíznék gyereket 5 percre sem.

13 évesen én hordtam oviba és onnan haza a húgomat.

Rá könnyű volt amúgy vigyázni, mivel anyánk betegsége miatt eleve egyfajta állandó készültségben nőttünk fel. Húgom 2 évesen segítséget hívott, mikor anyu rosszul lett a fürdőszobában (epilepsziás).

Mindenképpen nagyban függ minden attól, hogy milyenek a gyerekek és főként milyen nevelést kaptak addig, mennyire önálló már a nagyobbik egyéb területeken is. A leírt esetben hibáztak a szülők, mert olyan gyerekre bízták a kicsit, aki nem megfelelő módon volt felkészítve erre, illetve alapvetően önállótlan volt még. Ami persze nem az ő hibája elsősorban.

2019. máj. 29. 09:14
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem . Egyébként ha bármi történik -ahogy történt nálatok is pl kérdező- ,egy 10 éves gyereket nem lehet felelősségre vonni . Pont azért,mert nem felnőtt . Csak és kizárólag anyádék hibája ami történt,szóval magukat okolják inkább,az külön gusztustalan,hogy fel is emlegetik neked .

Oké,hogy sokan (főleg régebbi időkben) rá voltunk kényszerülve ,hogy vigyázzunk a fiatalabb testvéreinkre gyerekként ,de ettől függetlenül történhet baj . Én nem tudnék tükörbe nézni ha megtörténne és nem vagyok ott,hogy segítsek .

2019. máj. 29. 09:25
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

12-es leírásod is végigolvastam. Az kemény! 18 évesen se engedtek el vele a fagyizóba az akkor történtek miatt. Volna hozzájuk pár kérdésem: a nővérednek és anyudnak mégis mi olyan halaszthatatlan dolga volt, hogy egy 2 éves gyereket fél napra rád hagytak? Telefonjuk kikapcsolva. Mindkettőnek! Amikor hazaér a nővéred, téged ráncigál meg.

Ami a legdurvább az írásodban, hogy ha már akkor is idiótának tartottak, fogyatékosnak, ami gondolom nem igaz, akkor hogy a p.csába mertek rád hagyni egy ilyen pici gyereket? És még te voltál a hibás???

Tudod mit tennék? Gondolom, ez örökre benned maradt, de a helyedben ha csak egyetlen egyszer is fel merik hánytorgatni, hogy annak idején mi történt, én biztosan egyszer és mindenkorra jól beolvasnék, hogy nagyon-nagyon örüljenek, hogy ez akkor történt, amikor nem volt még ilyen szigorú a gyerekvédelmi törvény, mert igencsak megüthetnék a bokájukat. Hidd el, ha ezt megmondod határozottan, le fog szállni rólad a nővéred. Basszus, én akadtam ki helyetted is. Ne hagyd magad, csapj az asztalra, hogy egyszer s mindenkorra fejezzék be a régi baleset felemlegetését!!!

2019. máj. 29. 12:27
 30/36 anonim ***** válasza:
10%

Ne haragudj, de Te nem vagy szülőnek való, ha ilyen jutott az eszedbe.

Felelősség fogalma megvan?

Nem is sorolom tovább.

Ez vicc...

2019. máj. 29. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!