Ti rábíznátok olyan nagyszülőre a 15 hónapos gyereketeket, akiben nem bíztok és akit nem kedveltek, de imádja az unokát és biztosak vagytok benne, hogy nem ártana neki semmilyen módon?
A kérdés az, hogy MIT csinálnak másként - ha nem ugyanakkor/ugyanúgy fektetik le, mint te, azzal nem foglalkoznék, ha viszont adnak neki pálinkás kenyeret, amit te veszélyesnek érzel, akkor viszont nem hagynám náluk.
Magyarul: Ha szerinted tényleg ÁRT a gyereknek, ahogy ök csinálnák, akkor ne bízd rájuk, ha azoban nem, akkor nyugodtan. A gyerekek nagyon hamar felismerik, hogy mit lehet anyukánál és mit a mamánál - és emiatt otthon nem lesz gond vele.
például mit csinál máshogy?
az nem mindegy
ha ha nem bízom benne akkor nem
A nagysulo az nem dadus vagy bebiszitter, hogy mindent ugy koteles csinalni ahogy te kered, es te eloirod.
Ha nala van a gyerek, akkor az o szabalyai ervenyesek (persze ezalatt nyilvan nem azt ertem hogy ellened nevelheti meg ilyenek).
A gyerek hamar megerti, hogy kinel milyen szabalyok ervenyesek, hogy nagyinal delben van az ebed, es utana a piheno, aztan estig lehet tevezni, otthon meg mittudomen delutan haromkor van a joghurt, es delelott a csoki...
A 'jelenletedben ellened tesz' is kifejtendo, mert ha pl a sajat lakasomban az lenne, hogy en megmondom a gyereknek hogy oke, most mar ebedig nincs tobb cukorka, o meg fennhangon kijelenti, hogy na gyere, majd a nagyi ad, azt nem turnem.
Rendben, akkor kicsit kifejtem. Nincs parancssor meg házirend, csak bizonyos dolgokat pl nem ehet a saját érdekében. Akkor legyen egy konkrét példa.
Romlik az első két foga, töredezik le, ezért nem kaphat édességet, szénsavas dolgokat, hígítatlan 100%-os gyümilevet, a saját érdekében. Nyilván előtte sem tömtem vele, de belefért naponta valami apró nasi. A gyerek nem kéri, követeli, nem is hiányzik neki. Persze, ha előtte kezdenek ilyet enni, akkor szeretne ő is, egyértelmű. Én ezért kértem, hogy ne egyen előtte édességet, de nem bírta ki, a gyerek kért. Kérésem ellenére kapott. Mi baja lesz tőle címszóval. Ez nagyon bosszant, mert a gyerek előtt járat le, plusz még hozzáfűzi, hogy anyád buta vagy ilyesmi.
Azért nem akartam kifejteni, mert nem a panaszkodás a cél, meg tudom, hogy a testi épségét nem veszélyezteti, de sok ilyen eset fordult már elő és ebben leginkább a szülőre tett megjegyzések zavarnak. Apád hülye, anyád rosszul csinálja.
A vigyázás a saját otthonunkban lenne, nem nála.
Ha a saját otthonunkban van a vigyázás, akkor szerintem könnyen megoldható. Ne tartsatok otthon édességet, szénsavas üdítőt és akkor nem tud neki adni.
Gondolom, nem ezekkel felszerelkezve jár hozzátok :)
Szerintem inkább azon kéne dolgozni, hogy jobb legyen a kapcsolat, kommunikáció a nagyszülővel. Hiszen, azért jól jöhet, ha van, aki vigyáz rá. Főleg, ha szeret is a gyerek vele lenni.
Ezeket meg lehet beszélni, nem olyan nagy dolgok.
Az edesseg dolgot szerintem tuldramatizalod, nincs az az unoka akit a nagyszulo ne kenyeztetne el kicsit. Amugy meg ha romlik a foga, akkor fogorvoshoz kell vinni, rendbehozza, kesz, amugyis "csak" tejfog.
Ami viszont sulyosabb, azok az "anyad hulye ehhez, apad nem jol mondja" megjegyzesek, ez nem az egy-ket csoki titokban szintje, emiatt mar hajlok arra, hogy igazat adjak neked ha nem akarjatok rabizni, foleg rogton tobb napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!