Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ilyen esetben rábíznátok a...

Ilyen esetben rábíznátok a gyereketeket az anyósotokra? Többi lent

Figyelt kérdés

Az anyósom már nagyon régen gyógyszereket szed, mert tönkrementek az idegei. Volt olyan is, hogy a pszichiátrián kötött ki, be is kellett feküdnie a kórházba, utána közel 2 hónapig otthon kellett maradnia. A legkisebb apróságokon képes vitatkozni a már felnőtt gyerekével (pl. hogy mikor megy haza), ezekből is látszik, hogy a pszichéje (is) beteg.

Volt olyan is, hogy derült égből villámcsapásként kezdett el veszekedni egy mondvacsinált ürüggyel, pedig fél perccel korábban még semmi baja nem volt.

Ha úgy adódik, hogy a párotokkal el kell intézni mondjuk egy hivatalos ügyet, vagy akár csak egy-két órát kettesben lennétek, hogy ki tudjátok fújni magatokat, akkor rá mernétek bízni a gyereketeket annyi időre egy ilyen nagyszülőre vagy inkább valamelyik barátotokat kérnétek meg?

2016. ápr. 8. 11:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Én jobban érezném magam, ha ilyen esetben inkább egy megbízható barát, vagy akár bébiszitter vigyázna a gyerekre. De ez csak az én véleményem.
2016. ápr. 8. 11:26
 2/11 acelsziv ***** válasza:
62%
Semmiképp nem bíznám rá. Az a sok szemét amit beletömtek már rég kiszámíthatatlanná tette.
2016. ápr. 8. 11:26
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is így gondolom. Még magamat, felnőttként sem szeretem kitenni ilyesminek, nemhogy egy gyereket! Csak ilyen esetekben majd én leszek a "rossz", de ez van
2016. ápr. 8. 11:27
 4/11 anonim ***** válasza:
73%

Azért az, hogy veszekszik a felnőtt gyerekkel, vagy bárkivel, meg x èvvel ezelőtt volt valami baja amiatt kórhába került, nem ok arra, hogy kimondjuk ismeretlenül, hogy ne hagyd rá, meg nem alkalmas vigyázni a babára/gyerekre. Szóval a leírtak engem nem győztek meg, hogy alkalmatlan lenne.

Mindenellett édesanyaként soha nem bíznám a gyerekemet olyanra, akiben nem bízok meg 100%ig.

Az én anyósom is egy hibbant hisztis akarnok, de a fiamat imádja, és amilyen tré anyós, olyan jó nagymama.

Összegezve: tegyetek úgy, ahogy ti jónak èrzitek, ti látjátok, hogy ki hogyan viszonyul a gyereketekhez, kiben tudtok megbízni annyira, hogy nyugodtan kettesbenezhessetek :)

2016. ápr. 8. 11:49
 5/11 anonim ***** válasza:
54%
Nem. Részben a labilis idegei, meg a hangulatingadozásai miatt. Nem biztos, hogy jól tudna kezelni egy esetleges gyerekhisztit. Másrészt nálunk a családban már volt haláleset abból adódóan, hogy a gyerek megtalálta és megette a dédi gyógyszereit.
2016. ápr. 8. 12:38
 6/11 anonim ***** válasza:
37%
Mintha az én anyámról írtál volna. Fiam 8 éves, és még nem hagytam a mamára..
2016. ápr. 8. 13:37
 7/11 anonim ***** válasza:
55%
Ha pszichés problémái vannak, akkor semmiképp sem bíznám rá. Nem tiltanám tőle, de nem szeretném kettesben hagyni vele.
2016. ápr. 8. 13:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Felügyelet nélkül nem. Anyámnak van hasonló problémája, a szakmáját kiválóan ellátja, ezen kívül sajnos kiszámíthatatlan. Tudom, hogy ez betegség, és nem rossz ember, de nem kockáztatnék, hogy akkor kapjon rohamot, amikor vigyáznia kell valakire, aki még kicsi. Felügyelettel semmi akadálya, de egyedül nem.
2016. ápr. 8. 14:38
 9/11 anonim ***** válasza:
"Azért az, hogy veszekszik a felnőtt gyerekkel, vagy bárkivel, meg x èvvel ezelőtt volt valami baja amiatt kórhába került, nem ok arra, hogy kimondjuk ismeretlenül, hogy ne hagyd rá, meg nem alkalmas vigyázni a babára/gyerekre." - Bár így lenne... Az a baj ezekkel a betegségekkel, hogy nagyon alattomosan bújnak meg a betegben, és váratlanul törnek elő, mikor már azt hinnéd, hogy minden rendben van...
2016. ápr. 8. 14:44
 10/11 A kérdező kommentje:
X évvel ezelőtt kezdődött ugyan a betegsége, huszonéve szed gyógyszer, de a kórházi eset, amit írtam, idén (is) történt!
2016. ápr. 11. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!