Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Engednétek nyaralni a gyereket...

Engednétek nyaralni a gyereketeket?

Figyelt kérdés

Mikor terhes lettem, páromtól követelték, hogy vetessük el a gyerekünket. Majd mikor megszületett avval vádoltak, hogy nem a párom a gyerekünk apja. Férjem keményen leállította őket. Ha megyünk valahová, akkor villognak vele, hogy milyen szép unokájuk van. Szerencsére nem hasonlít a nagyszüleire (egyik sincs 100kg alatt). Én öltöztetem, sose támogattak minket anyagilag nem is kell, megvagyunk bőven így is. Igaz kiárusított ruhákat veszek neki, mert így jóval olcsóbban jövök ki, ha nagy ritkán hoztak neki ruhát az olyan ócska volt, hogy csak portörlésre lehetett használni. Mások előtt meg dicsekszik, hogy milyen csinos az ő unokájuk (de nem miattuk, hanem férjemmel kigazdálkodjuk)

Vinnék nyaralni, de az elmúlt időszak miatt ellenzem. Bennem sok tüskét hagyott, hogy el akarták vetetni, majd megvádoltak nem a párom az apja. Másrészt a Wc-t ritkán takarítják és botrányosan szokott kinézni.

2015. aug. 19. 13:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
86%
Ilyen nagyszülőknek unoka? Nem engedném.
2015. aug. 19. 13:51
 2/25 anonim ***** válasza:
24%
Én meg a nagyi hülyesége miatt nem vonnám meg a gyerektől a nyaralást.
2015. aug. 19. 13:53
 3/25 anonim ***** válasza:
75%

Gondolom, anyósékról van szó.

Az a kérdés, milyenek a gyerekkel, hogyan beszélnek neki rólad, úgy bánnak-e vele, hogy az legalább nagyjából megfelel a te nevelési elveidnek. Ha a gyerek szereti őket, jól érzi magát velük, és előbbi feltételek rendben vannak, nem szívesen, de elengedném. A saját sérelmeidet nem jó átültetni a gyerekbe is, bármilyen jogosak, az ő érdekét nézd, ne eszközként használd ellenük. Persze tudom, hogy ez nagyon nehéz neked, mindenkinek az lenne.

2015. aug. 19. 13:54
 4/25 anonim ***** válasza:
32%

Azóta nyilván megbánták. Szeretik és büszkék az unokára. Lépj túl a múlton!

Elárulom, sok szülő is el akarta vetetniba gyerekét, de megszülte és imádja. Te nem tettél, vsgy mondtál soha olyat, amit később megbántál? Neked sosem változott még meg a hozzáállásod, véleményed?

Engedd már, hogy szeressék! Dacból nem bocsátasz meg, és észre sem veszed, hogy a gyereket mêrgezed. Örülj inkább, hogy rendbe jöttek a folgok!

Válasz: Ha a gyerek skar menni, elengedném.

2015. aug. 19. 14:00
 5/25 A kérdező kommentje:

Még soha nem volt náluk nyaralni. Ha párommal elmentünk este valahová, akkor nálunk vigyáztak rá. De a gyerekünk nem is akar menni nyaralni, ezt csak nekem és az apjának meri megmondani, a nagyszüleinek nem.

Mellette ételallergiás. Ők elmondják neki, hogy ők adnának ebből abból enni nekik, de anyád nem engedi. Pedig elmondtam nekik többször szépen, hogy picit sem ehet, mert napokon belül kezdődnek a tünetek, ami nagyon meggyötri a gyereket. Ekkor próbálnak meggyőzni, hogy adnak neki egy icipicit, hogy érezze csak az ízét. Nem értik meg, hogy egy falatot sem ehet, ami nem a diétájához való.

Másrészt van még egy betegsége, amit csak kúppal lehet kezelni. Csak akkor kell neki adni, mikor előjön a tünet, ekkor meg azt mondják neki, hogy anyád már megint megkínzott, hogy beadta a kúpot, látod mi nem bántunk. Több orvostól kérdeztem, hogy mivel tudnám a kúpot helyettesíteni egy alternatíva van a szuri, amit én nem tudok beadni, mert nem vagyok eü-s dolgozó. Félek, hogy nem adnák be neki a kúpot, ha baj van és ha nem kapja meg időben nagyon-nagy baj lehet belőle.

2015. aug. 19. 14:04
 6/25 anonim ***** válasza:
92%
Mennyi idős a gyerek? Milyen gyakran találkoznak? Milyen a viszonya a gyereknek velük? Hogyan viselkednek a gyerekkel? Ha megkéritek a nagyszülőket valamire (pl. ne vegye ki hordozóból), akkor azt betartja vagy "ő jobban tudja"?
2015. aug. 19. 14:07
 7/25 anonim ***** válasza:
87%
Az alapján, amit most írtál, nem engedném a gyereket hozzájuk.
2015. aug. 19. 14:08
 8/25 anonim ***** válasza:
65%
csak nekem tűnt fel,hogy a kérdés és a leírás egyátalán nincs összhangban? milyen nyaralás?
2015. aug. 19. 14:09
 9/25 A kérdező kommentje:

Mindent jobban tudnak, mint én.

Egyszer lázasan itthon kellett vele hagynom, halaszthatatlan dolgom volt, de a legelső busszal rohantam haza a gyerekhez. 39 fokos lázasan felöltöztette vastagruhába, betakarta több rétegbe, mert remeg, fázik alapon. Dokink majdnem lefordult a székről mikor megtudta. Lázcsillapítás + hűtőfürdő kellett volna neki.

Szerintük az én hibám az ételallergia, szándékosan tettem azzá. Pedig aki ismer tudja, hogy mindentől óvóm és védem. Sose ártanék neki. Rosszul tápláltam, mert anyatejes volt, amivel szerintük ártottam neki.

2015. aug. 19. 14:11
 10/25 anonim ***** válasza:
76%

Láthatóan felelősséggel nem tudnak rá vigyázni, így nem...

Nem tudják hogy milyen vesélyekkel jár egy ételallergia...

2015. aug. 19. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!