Ti hogyan látjátok ezt a helyzetet?
Komolyan nem értem ezen az oldalon, hogy mégis miért kell ekkora feneket keríteni a házimunkának??? Hihetetlen. Mintha az is 8 órás műszak lenne naponta, annyira meg vagytok halva miatta. Heti egyszer kitakarítok, 2 óra az egész ház, pedig nem kicsi, a többi napon szinten tartom, a konyhát ugye főzés után összekapom. Mosást bedobni 3 perc, teregetés 10. Ablakot pucolni, függönyt mosni nem kell mindennap, de még minden hónapban sem. 1 óra alatt a legtöbb ételt el lehet készíteni hétköznap.
Komolyan, napi 8 óra melóval, gyerekkel foglalkozással, meg ezek megcsinálásával is van, hogy "unatkozom". Nemhogy még panaszkodnék. Veletek meg nincsenek még kiskorú gyerekek sem. Komolyan meg is érdemlitek a sorsotokat!
Kérdező, nem minket kell meggyőzni, hanem a pároddal megbeszélni. Kérdezz rá hogy milyen alapon viszed te a hàztartàst, ha mindketten dolgoztok? Nem háztartásbeli vagy, hogy neked kelljen csinálni mindent.
Igenis mosogasson el, főzzön, takarítson ő is rendszeresen, napi szinten. Osszàtok be a feladatokat, ne szolgàld ki.
A pénz kérdés teljesen külön téma ettől. Azt is meg kell beszélni. Egyébként ebben szerintem nincs igazad. Ha ő többet keres, akkor egyértelmű, hogy nem szeretne közös kasszán lenni, főleg, hogy közös gyerek sincs. Ha felesben kifizetitek a fizetnivalòkat (lakbèr, rezsi, kaja, bevásárlás, nyaralás stb), akkor utána a fent maradt részt miért ne költhetnè a gyerekeire? Őszintén szólva én is így tennék, a közös kasszanak akkor van szerintem értelme, ha közös gyerek van, vagy hasonló összeget keresünk.
Ha te keresnèl többet, akkor is közös kasszàt szeretnèl? Vagy inkább a te gyerekeidnek adnád a pénzt? Na ugye..
De tényleg beszéljétek meg, ha ide irkalsz, az nem oldja meg a problémákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!