Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogyan látjátok ezt a...

Ti hogyan látjátok ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
Párom és én később házasodtunk össze amikor már megvoltak a gyerekek az első házasságból. Kettőnk családja eléggé eltér egymástól. Én modernebb elvek szerint élnék,ha ketten keresünk háztartási munka megosztva. Míg párom igaz többet keres,abban nőtt fel hogy a háztartás a nő dolga, igaz besegít ritkán. Az édes kevés mert főzni nem szokott, az a legnagyobb munka. Aztán ott vannak a gyerekek. Én is segítem az enyémet, de próbáltam arra nevelni hogy azért önállóan is vegyen meg dolgokat, nem kell mindenének meglennie huszonévesen. Míg párom sok mindent fizet az övének, költséges esküvő, ilyesmi. Mivel együtt élünk nem értem hogy gondolja hogy a fizetését sajátjaként kezeli, és a gyerekének a beleegyezésem nélkül is juttat jelentős összegeket. Ilyen alapon az enyémnek is járna ugyanannyi. Azt gondolom a kevesebb keresetemet ellensúlyozom a háztartási munkával. Én próbálnám a régebbi családi szokásaimat is kompromisszummal változtatni, de párom nem hajlandó. Neki a család az első, de akkor én ki vagyok amikor választania kell az eredeti családja és köztem. Ha vélemény ellentét van akkor sosem az én kérésem szerint cselekszik. Pedig velem él. Lehetséges hogy ilyen problémák lassan tönkretegyenek egy eredetileg jó kapcsolatot?
2019. máj. 8. 10:40
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy hangzik, neked sokkal jobb lenne nélküle.
2019. máj. 8. 15:59
 42/55 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező csak nyafogsz de tenni nem akarsz semmit. Ezért kell külön kasszára menni, mindent felezni. Ha nem megy bele, viszlát. Kit érdekel mi van a családjába? Nem vagy az anyja és nem is kötelességed úgy ugrálni ahogy ő fütyül. Mi lesz ha nem főzöl ? Mit fog csinálni? Ordit?,Félsz tőle?
2019. máj. 8. 16:00
 43/55 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit tehetnék hiszen összekötöttük az életünket. nem akarnék másik kapcsolatot. De így nem jó. Nem félek tőle, ha nem főznék mélységesen csalódna bennem, nem tudom mi lenne. De nyilván nem bántana.
2019. máj. 8. 16:05
 44/55 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó, teljesen igazad van, de a kérdező nem külön kasszázni akar, meg háztartást megosztani, hanem a férje keresete feletti rendelkezési jogot akarja megszerezni. A férje meg nyilván ebbe nem fog belemenni, ami igen, a kérdésre a válasz igen: tönkre fogja vágni a házasságot, mert egyre kevésbé fogja tudni a véka alá rejteni a kérdező, hogy mennyire böki ez a csőrét, és ő maga fogja kikezdeni ezt az egészet.
2019. máj. 8. 16:08
 45/55 anonim ***** válasza:
100%
44- es értem hogy nem külön kasszázni akar de ez lehet egy megoldás és akkor mindenki annyit ad a saját gyerekének a megmaradó pénzéből amennyit akar. De itt feltétel a közös házimunka is, ami egyébként alap lenne egy kapcsolatban, hogy a pasi ne cselédnek nézze a nejét .
2019. máj. 8. 16:14
 46/55 anonim ***** válasza:
75%
Kompromisszumos megoldás: fizesse ki neked a férjed a házimunks rá eső részét. Amit neki kellene elvégeznie, de te csinálod helyette. Napi x óra y forintjával. Mindenki jól jár, a férjed nem piszkítja be a csecsebecse kezecskéit, neked pedig több lesz a pénzed. Abból támogathatod a gyerekedet.
2019. máj. 8. 16:17
 47/55 A kérdező kommentje:
46-os válaszoló már-már vicces amit javasolsz, bár jó megoldás. Viszont ha ezt egy falusi értékrenden felnőtt férfinak javasolnám, hát nem kis felháborodás lenne belőle az biztos.
2019. máj. 8. 16:31
 48/55 anonim ***** válasza:
80%
De a sok ezer normális pasi közül miért falusi felfogású herét kellett kifognod? Hogy tudtál önként egy olyan férfival akárcsak beszélgetni is, aki téged alacsonyabb rendűnek tekint?
2019. máj. 8. 16:38
 49/55 anonim ***** válasza:
100%

Ezek mind olyan kérdések, amiket még a házasság előtt meg kellett volna beszélni. Ha tudod, hogy ez a párod értékrendje, felfogása (amit én pl nem tudnék elfogadni), és ez neked nem felel meg, akkor minek házasodtatok össze? Ezek után szerintem vagy meg tudjátok ezt beszélni, vagy váljatok el.

Az anyagi részéhez a kérdésnek: nem teljesen ertek veled egyet. Abban igen, hogy bármilyen kiadást meg kéne beszélnetek, de abban nem, hogy a te gyerekednek is kéne annyot adnia, mint a sajátjának. De ugye, ezt is meg kéne beszélni.

2019. máj. 8. 17:13
 50/55 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk külön kassza van úgy, hogy mégis együtt döntünk.
2019. máj. 8. 18:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!