Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 21 éves lány vagyok a szüleim...

21 éves lány vagyok a szüleim eléggé szigorúan neveltek. A tanácsotokat kérném hogy mit tegyek?

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom szigorú nevelést kapok, főleg anyámtol, ha középsuliba 4est vagy 3ast kaptam orditozot velem,fel pofotozz.Soha nem ittam alkoholt,nem cigizek vagy drogoznák, életembe egyszer se voltam buliba vagy születésnapon mert nem engedett el. 14 éves koromtól mindenben segítek neki főzök mosok takarítok a kertbe segítek, de egy köszönömot nem kapott tőle sőt csak a hibát veszi észre és le ordítja a fejem. Mindenért csak a szidást kapom. Most hogy van párom minden nap cirkuszol, ha esetleg el megyek a páromnal nekem este 6ra haza kell jönnöm, azt is meg mondja hogy milyen ruhát vehetek fel, képes volt addig itthon tartani míg át nem vettem a felsőm amit szinte mindig is hordtam, megtiltotta hogy nála vagy nálam aldunank mivel hogy mindennek megvan a maga rendje, szerinte csak házasság után lehet együtt aludni. Tegnap este is olyan cirkuszt csinált abból hogy meg kérdeztem tőle hogy ott e aludhatok a páromnal hogy majd fel pofozott hogy én mit képzelek magamról, fel hozodott az is hogy ha szóba jönne az osszekoltozes hogy el költöznek e, mondtam hogy igen hát erre azt kaptam anyamtol hogy ha egy lány össze költözik a párjával házasság előtt az egy cafka.Legszivesebben a páromhoz költöznek ő egyedül él az anyukájaval akivel nagyon jól ki jövök, már az anyukája mondta hogy bármikor oda költözhetek, van elég össze spórolt pénzem és munkahely is alakuloban van. Én otthon már nem bírom ideggel mert minden meg van tiltva és gyerekként kezel. Mit tegyek, csak én gondolom úgy hogy ahogy anyám hozzá áll a dolgokhoz hogy túlzás vagy tényleg bennem van a hiba?? Előre is köszönöm a válaszokat

2019. márc. 7. 09:50
 61/92 A kérdező kommentje:
Mert ha el is költöznék szinte biztosra tudom hogy utánam jönne, cirkuszolna e haza rángatna. De már kezdek bele őrülni hogy mindig csak ordibal velem és csak az a jó amit ő mond.
2019. márc. 14. 11:48
 62/92 anonim ***** válasza:
100%

Mivel már elmúltál 18, ezért már függsz se tőle se senkitől (ez alól kivétel, ha papíron is igazolva pl a mentális állapotod miatt Te képtelen vagy a józan döntésekre, önmagad ellátására, ön és/vagy közveszélyes vagy, stb).

Ergo, ha Te elkölktözöl A helyről B-be, édesanyád nem rángathat vissza A pontba.

Én nem élek a szüleimmel. Ha rám törné apám az ajtót, hogy azonnal menjek haza, bizony én feljelenthetném őt, több szempontból is.

Szóval ne félj attól, hogy Édesanyád hazarángatna - jogilag nem teheti.

2019. márc. 14. 11:57
 63/92 anonim ***** válasza:
100%
*ezért már NEM függsz se tőle se senkitő (bocsánat kimaradt egy NEM , amíg írtam :) )
2019. márc. 14. 11:57
 64/92 anonim ***** válasza:
100%
bocsáss meg de ez a legrosszabb indok. max akkor rángatna haza ha te azt engednéd. rendőrt lehet rá hívni, barátod meg tudna védeni, TE meg tudnád védeni magadat. költözz már el az isten szerelmére, ne tedd tönkre az életedet.
2019. márc. 14. 12:13
 65/92 anonim ***** válasza:
100%

"Mert ha el is költöznék szinte biztosra tudom hogy utánam jönne, cirkuszolna e haza rángatna."

Te már előre félsz úgy,hogy meg sem próbálod? Akkor nem lehet , hogy te is szeretsz mégis egy picit áldozat-szerepben lenni?

Próbáld ki, először csak fejben engedd meg, hogy 'de mi lenne, ha mégsem jönne utánad'? Na?:) Akkor élhetnél boldogan.

Egyébkéntis remélem, azért nem tudja a barátodnak a címét. Indulj már el, ne félj, ennél rosszabb helyzetbe nem kerülhetsz, mint amibe' most vagy; ennél csak jobb van!! És a másik végén meg ott vár a barátod szeretettel.

Ha anyád nem jó arc, legalább már te ne árts önmagadnak, ne sanyargasd magad.

Volt valamelyik játéknak egy ilyen szlogenje, hogy

"Aki nem játszik, az nem is nyer."

2019. márc. 14. 14:26
 66/92 anonim ***** válasza:
100%
*Szóval adj esélyt magadnak a boldogságra, ha ez a mostani élet nem elégít ki, legalább add meg a lehetőséget, add meg az esélyt rá magadnak.
2019. márc. 14. 14:27
 67/92 A kérdező kommentje:
Tudom hogy lépnem kell, és hát sajnos tudja a barátomnak a címét.
2019. márc. 14. 15:04
 68/92 anonim ***** válasza:
100%
Akkor majd kizárjátok. Hisztizik egy darabig, aztán elfárad, megunja. Lényeg, hogy nem kell hagynod magad. Majd elmegy. De lehet amúgy, hogy nem is akar odamenni, és hisztizni. Lehet, hogy tudná, hogy azzal saját magát égetné be, meg egyébként is lehet, hogy nem érné meg neki az erőfeszítést. Szóval ha odamegy ordibálni, akkor nem kell rá reagálni, sőt , még azt kell feltétlenül tudnia , hogy otthon vagytok, de ha látja, hogy fél perce még égett a villany, akkor sem kell reagálni. Majd elmegy. Én nem nagyon gondolnám, hogy egyébként túl nagy hiszti lenne belőle, egyszer rájönne, meglátná, hogy nincs esélye; továbbállna. Nem érdemli meg egyszerűen, hogy törődj vele. Ő se törődik veled, a tulajdonaként kezel, akkor te minek törődnél ővele?
2019. márc. 14. 15:29
 69/92 anonim ***** válasza:
100%
*Birtokolni akar téged, és ezt nem teheti meg. Előbb kellett volna gondolkodnia, amikor nem volt jófej, hogy 'mi lesz, ha majd később nem fogsz érdeklődni iránta'.
2019. márc. 14. 15:30
 70/92 anonim ***** válasza:
100%
*magának kereste a bajt, magának csinálta. Mert így énszerintem vendégségbe se mennék el hozzá, hogy megkérdezni, hogy hogy van, kell-e neki valami. Hanem próbálnám teljesen kizárni az életemből, és elfelejteni. A sérelmeket, megrázkódtatásokat, gyalázkodásokat, kellemetlenségeket , szal ezekkel együtt , amiket okozott. Szal teljesen elfelejteni, kitörölni, mintha nem is létezett volna. Nem tartozol neki hálával. Lelkileg ő nem volt az anyád; csak azokat teljesítette, amiket kívülről is elvártak volna tőle; tehát kinézték volna pl a szomszédok, ha pl nem teljesíti, hogy legyen ennivalód, meg tisztálkodási lehetőséged, meg ruháid, meg stb. De ezek ilyen alap dolgok, ha már van gyereke az embernek, nem tartozol neki hálával.
2019. márc. 14. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!