Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 21 éves lány vagyok a szüleim...

21 éves lány vagyok a szüleim eléggé szigorúan neveltek. A tanácsotokat kérném hogy mit tegyek?

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom szigorú nevelést kapok, főleg anyámtol, ha középsuliba 4est vagy 3ast kaptam orditozot velem,fel pofotozz.Soha nem ittam alkoholt,nem cigizek vagy drogoznák, életembe egyszer se voltam buliba vagy születésnapon mert nem engedett el. 14 éves koromtól mindenben segítek neki főzök mosok takarítok a kertbe segítek, de egy köszönömot nem kapott tőle sőt csak a hibát veszi észre és le ordítja a fejem. Mindenért csak a szidást kapom. Most hogy van párom minden nap cirkuszol, ha esetleg el megyek a páromnal nekem este 6ra haza kell jönnöm, azt is meg mondja hogy milyen ruhát vehetek fel, képes volt addig itthon tartani míg át nem vettem a felsőm amit szinte mindig is hordtam, megtiltotta hogy nála vagy nálam aldunank mivel hogy mindennek megvan a maga rendje, szerinte csak házasság után lehet együtt aludni. Tegnap este is olyan cirkuszt csinált abból hogy meg kérdeztem tőle hogy ott e aludhatok a páromnal hogy majd fel pofozott hogy én mit képzelek magamról, fel hozodott az is hogy ha szóba jönne az osszekoltozes hogy el költöznek e, mondtam hogy igen hát erre azt kaptam anyamtol hogy ha egy lány össze költözik a párjával házasság előtt az egy cafka.Legszivesebben a páromhoz költöznek ő egyedül él az anyukájaval akivel nagyon jól ki jövök, már az anyukája mondta hogy bármikor oda költözhetek, van elég össze spórolt pénzem és munkahely is alakuloban van. Én otthon már nem bírom ideggel mert minden meg van tiltva és gyerekként kezel. Mit tegyek, csak én gondolom úgy hogy ahogy anyám hozzá áll a dolgokhoz hogy túlzás vagy tényleg bennem van a hiba?? Előre is köszönöm a válaszokat

2019. márc. 7. 09:50
 21/92 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már egy ideje tényleg az el költözésen gondolkodom, mert nekem itthon nincs semmibe egy szavam se, nem dönthetek semmiben. Amit a párom anyukájával kapcsolatos hogy 60 feletti nem úgy értettem hogy már azt számolom hogy mikor fog el távozni, sőt szeretném hogy még nagyon sokáig éljen mert nagyon kedveljük egymást :)
2019. márc. 7. 11:35
 22/92 anonymousreview60 ***** válasza:
91%

KÖLTÖZZ EL! A pasival vagy a pasihoz vagy a pasi nélkül, de innen költözni kell.

Ha édesanyádnál laksz, abba joga van beleszólni, mennyit adj a rezsibe, kb. mikor, mennyit moss, mosogass. Abba nincs, hogy mit veszel fel, vagy mikor mész haza.

És ha szexeltek, akkor sem vagy cafka. Az egyészakás kaland miatt sem lennél az. Akkor vagy az, ha a párodat csalod.

Anyukádnak baja van, ebben nem fogsz tudni neki segíteni, kinbyitni a szádat, csak ha már elköltöztél, és nem zsarolhat azzal, hogy kidob.

2019. márc. 7. 11:40
 23/92 anonim válasza:
43%
Anyukám is pont ilyen volt,mindenbe beleakart szólni sose volt jó semmi amit csináltam és még be is szólogatott. Aztán elkezdtem vele nem foglalkozni sajnos egyszer még meg is ütöttem amire nem vagyok büszke de muszály volt,mert annyira idegesítő volt.Szóval ha nem foglalkozol vele előbb-utóbb abba hagyja,mert nem tud vele mit kezdeni. Szerintem rossz ötlet másoktól függeni főleg egy 'idegentől' aki bármikor kidobhat. 21f
2019. márc. 7. 11:45
 24/92 A kérdező kommentje:
Mindenben segítek, MINDIG én főzök, takarítok. Évekig anyámmal együtt élni már nem bírnák, bele pótolok a rezsibe is. Tegnap a párom itt volt nálunk és ahogy anyum haza jött a munkahelyéről jelenetet rendezett hogy miért nem szóltam neki előre hogy a párom itt lesz nálunk. Abba is beleszolt hogy épp mibe főztem semmi nem tetszet neki, mondtam a páromnak hogy menjünk nála, amikor indultunk el köszönt anyumtol de ő még csak vissza se köszönt neki. És a párom már azt mondta hogyha anyum ilyen lesz akkor ő inkább nem is fog nálunk jönni amit meg is értek, mert már én szégyelltem magam ahogy viselkedett anyum.
2019. márc. 7. 11:48
 25/92 anonim ***** válasza:
94%
lenne hova menned és még pénzed is van. mit keresel még anyádnál?? költözz, menekülj, az se tartson vissza ha esetleg tönkremegy a kapcsolatod vele, az ilyen akkor is csak visszahúz ha már nem élsz vele. segítségre így se-úgy se számíthatsz tőle, akkor meg nem mindegy? menj és legyél boldog a pároddal!
2019. márc. 7. 12:02
 26/92 A kérdező kommentje:
Azért lakok még itthon hogy amiben csak tudok segítsek neki, apum külföldön dolgozik lassan 12 éve és 2 havonta jár haza, és nem akartam hogy anyu magára maradjon, de nálam is már van egy határ ami az idő múltával betelik és nem bírom tovább vele.
2019. márc. 7. 12:37
 27/92 anonim ***** válasza:
100%
#26 nem érdemes egy ilyen ember elé helyezni a saját boldogságodat. nem érdemli meg
2019. márc. 7. 12:40
 28/92 anonim ***** válasza:
14%
Te kis naiv, azt hiszed attól, mert elköltözöl megoldódnak a problémák? Dehogyis. Annyi változik, hogy a barátotokhoz járna át állandóan balhézni, hogy eredj hazafele, stb.
2019. márc. 7. 13:56
 29/92 anonim válasza:
88%

"Legszivesebben a páromhoz költöznek ő egyedül él az anyukájaval akivel nagyon jól ki jövök, már az anyukája mondta hogy bármikor oda költözhetek, van elég össze spórolt pénzem és munkahely is alakuloban van."

Innentol nincs miről beszélni.

Vagyis van!

Az alakuló munkát azonnal intézd!!!

Amint realizalodott, rögtön költözz!

Megha anyukád csak gyereknek nézne, de nem, ez egy bántalmazo szülő-gyerek kapcsolat.

Nem csak pofonokkal, veresssel lehet vkit bantalmazni, sőt....

2019. márc. 7. 14:58
 30/92 A kérdező kommentje:
#29 Pontosan a pofon utáni fájdalom el múlik, de amit szavakban mond az sokkalta jobban bánt és fáj
2019. márc. 7. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!