Ha nem teszek apaságit, akkor is kell gyerektartást fizetnem?
139!
Anyakönyvi hivatalban intéztük mi is, másfél éve, szóval nem butaságot írtam 😊
Ezt folytattam azzal, ha nem megy a hölggyel elintézni ezeket, akkor nyilván nem is kerül a nevére a gyerek.
Tehát ha önszàntàból nem ismeri el, nem viseli a nevét. Nyilván az anyuka ezt nem hagyja annyiban és perli apukát, hogy az apa vélelme beigazolódjon. Innen pedig köteles tartásdíjat fizetni.
"akkor nyilván nem is kerül a nevére a gyerek.
Tehát ha önszàntàból nem ismeri el, nem viseli a nevét." - na ettől a "nevére vesz" c. GYK-s folklórtól sikítófrászt kap mindenki, aki kicsit is konyít a joghoz.
Magyarországon minden gyerek, - akinek rendezett az apasági státusza - 3 féle nevet viselhet - ha házasság, ha teljes hatályú apasági, ha örökbe fogadás, ha akármi rendezi a szülők státuszát - az anyja vezetéknevét, az apja vezetéknevét, vagy a kettőt kötőjellel. Ennek eldöntése a szülők szabad megállapodásának kérdése, ha ők képtelenek megegyezni, akkor a bíróság dönt. Egy gyerek úgy is viselheti az anyja vezetéknevét, ha házasságban született, a rendezett apasági státusznak és a névviselésnek nincs kapcsolata egymással.
Én férfiként bármikor dönthetek úgy is, hogy elismerem az apaságot, de nem szeretném, ha a gyerek az én nevemet viselné. Ettől még pont ugyanazok lesznek a szülői jogaim és kötelességeim, mint ha a "nevemre vettem volna"...
Szóval erről a XVIII. századi folklórról már el kellene feledkezni, hogy "rendezett apaság = a gyerek a férfi vezetéknevét kapja"...
138: továbbra sem a kérdezőt akarjuk támadni, csak jó lenne ha felfogná, hogy ő is részt vett a gyerek megcsinálásában, ami alól a körülmények ismeretében is csúnya dolog kibújni. Nem a nőt kell támogatnia, hanem a gyerekét, aki nem tehet semmiről. Igen, átverte a nő, de ugyanúgy a természet is át érhette volna, hiszen a bogyó nagyon labilis fogamzásgátló módszer. Elég ha a nőnek van egy kis hasmenése és már nem úgy szívódik fel, nem úgy véd.
Értsétek már meg, hogy a behatolásos szex gyereket eredményezhet! Felnőtt, dolgozó 41 éves férfinak kell ezt magyarázni. Szomorú.
Nem kell szeretni a gyereket, de a felelősséget így is úgy is vállalni kell. Tök mindegy, hogy akarták de a pasi meggondolta magát vagy csak becsúszott, vagy csak a nő nem vette be a bogyót, a férfi önként szexelt vele.
Arról nem is beszélve, ha csak êlvezetből szexel valaki, akkor is ki lehet húzni időben és máris drasztikusan leredukálja a teherbeesés kockázatát. Tudom, tudom a bogyó, de aki ennyire nem akar gyereket és felelősséget, annak ez lenne a minimum....
#143, ha csak nincs különös szerencséje, a tartásdíjat így is - úgy is fizetnie kell, és ezzel ki is merült a gondoskodás kötelező formája.
De az ember nem önmaga ellensége, miért ne adja meg azt az esélyt, hogy:
- a nőnek talán gerince nő,és ilyen körülmények között nem nevez meg apát
- vagy gondoskodik róla, hogy záros határidőn belül megtalálja azt a partnert, aki valóban önként vállalja a gyereket?
Szóval én továbbra is azt mondom, hogy most ne csináljon a világon semmit, majd ha az anya a szülés után bepereli apaságért, ráér akkor lépni.
Egy túróst... simán megteheti, hogy csináltat magánúton egy olcsó DNS-tesztet, és ha az megerősíti az apaságát, akkor elismeri. És akkor a t. bíróság nem fog elrendelni semmit, hanem okafogyottá válva tárgyalás nélkül, végzéssel megszünteti a pert, az összes költség az illeték lesz.
De DNS-teszt nélkül ne tegyen semmit, mert aki a fogamzásgátlásban képes hazudni, az nyilván más párkapcsolati dologban is képes.
Sajnállak kérdező,ez szívás.
Undorodom az ilyen nőktől ,szerintem elmeháborodottak ,írom ezt nőként. Már írták előttem,hogy jobban teszed ha elismered az apaságot,mivel ha nem akkor a tesztet is ki kell fizetned .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!