Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nem teszek apaságit, akkor...

Ha nem teszek apaságit, akkor is kell gyerektartást fizetnem?

Figyelt kérdés
2019. febr. 26. 18:38
 141/198 anonim válasza:
69%

139!

Anyakönyvi hivatalban intéztük mi is, másfél éve, szóval nem butaságot írtam 😊

Ezt folytattam azzal, ha nem megy a hölggyel elintézni ezeket, akkor nyilván nem is kerül a nevére a gyerek.

Tehát ha önszàntàból nem ismeri el, nem viseli a nevét. Nyilván az anyuka ezt nem hagyja annyiban és perli apukát, hogy az apa vélelme beigazolódjon. Innen pedig köteles tartásdíjat fizetni.

2019. márc. 4. 20:45
 142/198 anonim ***** válasza:
89%

"akkor nyilván nem is kerül a nevére a gyerek.

Tehát ha önszàntàból nem ismeri el, nem viseli a nevét." - na ettől a "nevére vesz" c. GYK-s folklórtól sikítófrászt kap mindenki, aki kicsit is konyít a joghoz.

Magyarországon minden gyerek, - akinek rendezett az apasági státusza - 3 féle nevet viselhet - ha házasság, ha teljes hatályú apasági, ha örökbe fogadás, ha akármi rendezi a szülők státuszát - az anyja vezetéknevét, az apja vezetéknevét, vagy a kettőt kötőjellel. Ennek eldöntése a szülők szabad megállapodásának kérdése, ha ők képtelenek megegyezni, akkor a bíróság dönt. Egy gyerek úgy is viselheti az anyja vezetéknevét, ha házasságban született, a rendezett apasági státusznak és a névviselésnek nincs kapcsolata egymással.

Én férfiként bármikor dönthetek úgy is, hogy elismerem az apaságot, de nem szeretném, ha a gyerek az én nevemet viselné. Ettől még pont ugyanazok lesznek a szülői jogaim és kötelességeim, mint ha a "nevemre vettem volna"...

Szóval erről a XVIII. századi folklórról már el kellene feledkezni, hogy "rendezett apaság = a gyerek a férfi vezetéknevét kapja"...

2019. márc. 4. 22:05
 143/198 anonim ***** válasza:
22%

138: továbbra sem a kérdezőt akarjuk támadni, csak jó lenne ha felfogná, hogy ő is részt vett a gyerek megcsinálásában, ami alól a körülmények ismeretében is csúnya dolog kibújni. Nem a nőt kell támogatnia, hanem a gyerekét, aki nem tehet semmiről. Igen, átverte a nő, de ugyanúgy a természet is át érhette volna, hiszen a bogyó nagyon labilis fogamzásgátló módszer. Elég ha a nőnek van egy kis hasmenése és már nem úgy szívódik fel, nem úgy véd.

Értsétek már meg, hogy a behatolásos szex gyereket eredményezhet! Felnőtt, dolgozó 41 éves férfinak kell ezt magyarázni. Szomorú.

Nem kell szeretni a gyereket, de a felelősséget így is úgy is vállalni kell. Tök mindegy, hogy akarták de a pasi meggondolta magát vagy csak becsúszott, vagy csak a nő nem vette be a bogyót, a férfi önként szexelt vele.

Arról nem is beszélve, ha csak êlvezetből szexel valaki, akkor is ki lehet húzni időben és máris drasztikusan leredukálja a teherbeesés kockázatát. Tudom, tudom a bogyó, de aki ennyire nem akar gyereket és felelősséget, annak ez lenne a minimum....

2019. márc. 5. 07:36
 144/198 anonim ***** válasza:
42%

#143, ha csak nincs különös szerencséje, a tartásdíjat így is - úgy is fizetnie kell, és ezzel ki is merült a gondoskodás kötelező formája.

De az ember nem önmaga ellensége, miért ne adja meg azt az esélyt, hogy:

- a nőnek talán gerince nő,és ilyen körülmények között nem nevez meg apát

- vagy gondoskodik róla, hogy záros határidőn belül megtalálja azt a partnert, aki valóban önként vállalja a gyereket?

Szóval én továbbra is azt mondom, hogy most ne csináljon a világon semmit, majd ha az anya a szülés után bepereli apaságért, ráér akkor lépni.

2019. márc. 5. 07:44
 145/198 anonim ***** válasza:
27%
Ja, aztán fizetheti a perköltséget meg a DNS tesztet is...
2019. márc. 5. 08:07
 146/198 anonim ***** válasza:
57%

Egy túróst... simán megteheti, hogy csináltat magánúton egy olcsó DNS-tesztet, és ha az megerősíti az apaságát, akkor elismeri. És akkor a t. bíróság nem fog elrendelni semmit, hanem okafogyottá válva tárgyalás nélkül, végzéssel megszünteti a pert, az összes költség az illeték lesz.

De DNS-teszt nélkül ne tegyen semmit, mert aki a fogamzásgátlásban képes hazudni, az nyilván más párkapcsolati dologban is képes.

2019. márc. 5. 08:14
 147/198 anonim ***** válasza:
24%
Azt csak akkor tud, ha a nő is belemegy, hiszen ő lesz a gyámja a gyereknek. A történtek után, mit gondolsz, belemenne? Főleg ha ilyen kijelentéseket tesz, hogy bosszúból a kérdezőt nevezi meg apának.
2019. márc. 5. 08:17
 148/198 anonim ***** válasza:
59%
#147, ha nem megy bele, az eleve több, mint gyanús...
2019. márc. 5. 08:23
 149/198 anonim ***** válasza:
20%

Sajnállak kérdező,ez szívás.

Undorodom az ilyen nőktől ,szerintem elmeháborodottak ,írom ezt nőként. Már írták előttem,hogy jobban teszed ha elismered az apaságot,mivel ha nem akkor a tesztet is ki kell fizetned .

2019. márc. 5. 11:25
 150/198 anonim ***** válasza:
95%
Ja,azt el is felejtettem,hogy szlovákiában el tudod köttetni magad gond nélkül,kb 500 euróba kerül. Szerintem megéri ,bár a baj már megtörtént ,de a jövőre nézve hátha hasznos az info.
2019. márc. 5. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!