Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nem teszek apaságit, akkor...

Ha nem teszek apaságit, akkor is kell gyerektartást fizetnem?

Figyelt kérdés
2019. febr. 26. 18:38
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/198 anonim ***** válasza:
44%
"Egy ilyen helyzetben viszont sem nem öröm, sem nem szerelem... ezt tanúsíthatom..." vond le a megfelelő következtetést...:)
2019. márc. 3. 08:14
 132/198 anonim ***** válasza:
75%

Szia Kérdező!

Elég sok ilyen sztorit néztem végig, sőt, a férjem előző felesége ugyanezt játszotta el.

Ami tanulság:

- a gyerekkel vagy jó lesz a kapcsolatod - vagy nem, ez rengeteg dologtól függ, nem jósolható meg

- a gyerektartást mindenképpen fizetned kell, ha genetikai teszt bizonyítja, hogy tőled van

- azonnal hajítsd ki a csajt, és miután az utolsó bugyiját is elvitte, 2 db tanú jelenlétében (!) írásban tegyen nyilatkozatot, hogy semmi cucca nem maradt nálad, nem tartozol neki pénzzel, stb.

- ezt a teljes anyagi és háztartási fizikai függetlenséget tartsd fenn akor is, ha belezúgnál közben a gyerekbe (megesik) mert amelyik nő, 5 év együttélés, 5 év bizalom után ennyire előre kitervelten, alattomosan becsap, a te véleményedet teljes mértékben figyelmen kívül hagyja, egyszóval: nem kezel partnerként - az később sem fog,sőt, sokkal rosszabb lesz. Kivétel nélkül az összes ilyen átverős sztoriban nagyon-nagyon csúnya lenyúlások, kisemmizések, megcsalások következtek a további években a NŐ részéről.

Soha többé nem bízhatsz benne, még abban sem, hogy tett-e sót a csirkepörköltbe.

2019. márc. 3. 13:10
 133/198 anonim ***** válasza:
29%

Én tisztában vagyok vele, hogy soha semmikor nem tudnék jól gyereket nevelni, és 1000%-ig biztosan nem akarok gyereket.

Pont ezért teszek érte, hogy ne is foganjon meg, és nem csak valami bogyóban bízok, ami vagy hat, vagy nem...... Nem is értem. :(

2019. márc. 3. 19:59
 134/198 anonim ***** válasza:
15%

"és miután az utolsó bugyiját is elvitte, 2 db tanú jelenlétében (!) írásban tegyen nyilatkozatot, hogy semmi cucca nem maradt nálad, nem tartozol neki pénzzel, stb."

És ha nem akar? Ha kicsi esze van, semmit nem ir alá ügyvéd nélkül.

2019. márc. 3. 21:49
 135/198 anonim ***** válasza:
61%
"És ha nem akar? Ha kicsi esze van, semmit nem ir alá ügyvéd nélkül." - semmi jelentősége nincs, eleve neki kellene bizonyítania, hogy a Kérdező tartozik neki, vagy a Kérdezőnél lévő bármi őt illeti. Attól meg semmiféle papír nem védené meg a Kérdezőt, hogy vagyonmegosztási pert indítson az együtt élés alatt közösen vásárolt ingóságok kapcsán. Bár az ilyen "fél nagyszekrény kontra fél mosógép" perek csak egymás szívatására és az ügyvédek gazdagítására jók, más ép eszű céljuk nincs.
2019. márc. 3. 23:12
 136/198 anonim válasza:
60%

Kedves Kérdező!

Nem vagytok házasok, tehát az anyakönyvi hivatalban kellene nyilatkozatot tenned, hogy a gyerek a nevedre kerüljön. Ez esetben lehet majd meghatározni a tartásdíjat és a láthatàst.

Amennyiben nem mész a hölggyel elintézni a papírokat, a gyermek az ő nevére kerül, ő pedig apaság megállapítása iránt indíthat pert.

Olvastam, hogy egész jó a bére és a gyed is magas lesz. A gyed összege maximalizálva van, ennek azért nézz utána, jóval kevesebb az, mint a 400 körüli fizetése 😊

33/N

2019. márc. 4. 07:11
 137/198 anonim válasza:
36%
Te is felelős vagy a kialakult helyzetért, viszont az, hogy te gyűlölöd a párod amiért ezt tette veled annak ne a gyerek igya meg a levét. Nőjj fel.
2019. márc. 4. 15:33
 138/198 anonim ***** válasza:
46%

Továbbra is bicskanyitogatónak vélem, aki ebben a helyzetben még a Kérdező felé fogalmaz meg újabb elvárásokat...

Arról nem is beszélve, hogy milyen üzenete lenne annak a többi nő felé, ha az ilyen aljas magatartás végül célt érne?

2019. márc. 4. 15:45
 139/198 anonim ***** válasza:
100%

136!

"Nem vagytok házasok, tehát az anyakönyvi hivatalban kellene nyilatkozatot tenned, hogy a gyerek a nevedre kerüljön."

Gyámhivatal lesz az. Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot kell tenni és nem kell, hogy a gyerek az apa nevet viselje.

"Ez esetben lehet majd meghatározni a tartásdíjat és a láthatàst."

Baromsag. Akkor lehet bármit is megállapítani, ha az egyik fél erre irányuló pert indít

"Amennyiben nem mész a hölggyel elintézni a papírokat, a gyermek az ő nevére kerül, ő pedig apaság megállapítása iránt indíthat pert."

Egyedül nem kell a hölgynek a világon sehová mennie és semmit intéznie a gyerek születése előtt. Utána valóban beperelheti a férfit.

2019. márc. 4. 18:39
 140/198 anonim ***** válasza:
62%
#139, az anyakönyvi hivatalban is elintézhető, én is ott tettem anno. A többiben igazságod van.
2019. márc. 4. 20:15
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!