Ha nem teszek apaságit, akkor is kell gyerektartást fizetnem?
Szia Kérdező!
Elég sok ilyen sztorit néztem végig, sőt, a férjem előző felesége ugyanezt játszotta el.
Ami tanulság:
- a gyerekkel vagy jó lesz a kapcsolatod - vagy nem, ez rengeteg dologtól függ, nem jósolható meg
- a gyerektartást mindenképpen fizetned kell, ha genetikai teszt bizonyítja, hogy tőled van
- azonnal hajítsd ki a csajt, és miután az utolsó bugyiját is elvitte, 2 db tanú jelenlétében (!) írásban tegyen nyilatkozatot, hogy semmi cucca nem maradt nálad, nem tartozol neki pénzzel, stb.
- ezt a teljes anyagi és háztartási fizikai függetlenséget tartsd fenn akor is, ha belezúgnál közben a gyerekbe (megesik) mert amelyik nő, 5 év együttélés, 5 év bizalom után ennyire előre kitervelten, alattomosan becsap, a te véleményedet teljes mértékben figyelmen kívül hagyja, egyszóval: nem kezel partnerként - az később sem fog,sőt, sokkal rosszabb lesz. Kivétel nélkül az összes ilyen átverős sztoriban nagyon-nagyon csúnya lenyúlások, kisemmizések, megcsalások következtek a további években a NŐ részéről.
Soha többé nem bízhatsz benne, még abban sem, hogy tett-e sót a csirkepörköltbe.
Én tisztában vagyok vele, hogy soha semmikor nem tudnék jól gyereket nevelni, és 1000%-ig biztosan nem akarok gyereket.
Pont ezért teszek érte, hogy ne is foganjon meg, és nem csak valami bogyóban bízok, ami vagy hat, vagy nem...... Nem is értem. :(
"és miután az utolsó bugyiját is elvitte, 2 db tanú jelenlétében (!) írásban tegyen nyilatkozatot, hogy semmi cucca nem maradt nálad, nem tartozol neki pénzzel, stb."
És ha nem akar? Ha kicsi esze van, semmit nem ir alá ügyvéd nélkül.
Kedves Kérdező!
Nem vagytok házasok, tehát az anyakönyvi hivatalban kellene nyilatkozatot tenned, hogy a gyerek a nevedre kerüljön. Ez esetben lehet majd meghatározni a tartásdíjat és a láthatàst.
Amennyiben nem mész a hölggyel elintézni a papírokat, a gyermek az ő nevére kerül, ő pedig apaság megállapítása iránt indíthat pert.
Olvastam, hogy egész jó a bére és a gyed is magas lesz. A gyed összege maximalizálva van, ennek azért nézz utána, jóval kevesebb az, mint a 400 körüli fizetése 😊
33/N
Továbbra is bicskanyitogatónak vélem, aki ebben a helyzetben még a Kérdező felé fogalmaz meg újabb elvárásokat...
Arról nem is beszélve, hogy milyen üzenete lenne annak a többi nő felé, ha az ilyen aljas magatartás végül célt érne?
136!
"Nem vagytok házasok, tehát az anyakönyvi hivatalban kellene nyilatkozatot tenned, hogy a gyerek a nevedre kerüljön."
Gyámhivatal lesz az. Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot kell tenni és nem kell, hogy a gyerek az apa nevet viselje.
"Ez esetben lehet majd meghatározni a tartásdíjat és a láthatàst."
Baromsag. Akkor lehet bármit is megállapítani, ha az egyik fél erre irányuló pert indít
"Amennyiben nem mész a hölggyel elintézni a papírokat, a gyermek az ő nevére kerül, ő pedig apaság megállapítása iránt indíthat pert."
Egyedül nem kell a hölgynek a világon sehová mennie és semmit intéznie a gyerek születése előtt. Utána valóban beperelheti a férfit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!