Miért várja el sok szülő a kitűnő bizonyítványt?
Nálunk is ment a balhé abból, hogy nem voltam kitűnő gimiben. A nyelvek mindig is jól mentek, a történelem és az irodalom szintén, ezekből végig ötös voltam, versenyekre is jártam.
Matekból, kémiából viszont hol hármas, hol négyes, attól is függött, melyik éven ki tanított. Érdekesmód fizikából néha még az ötös is megvolt (abból mondjuk többnyire általánosban is), de többnyire szintén négyes, egyszer ha kaptam hármast tizenegyedikben első félévben, akkor valahogy sok volt a nehezebb szerkesztés, számítás.
Miért fontos, hogy a gyerek mindenből ötös legyen, ha úgyis csak egy adott irányba megy tovább, vagy humán, vagy reál.
A szüleim nem jártak egyetemre, és messze rosszabb jegyekkel végeztek anno középiskolában, mint én.
Kedves Kérdező!
Felnőttként érettségiztem, mert a szüleim nem tették lehetővé, hogy 16 éves korom után (szakmával a kezemben) tovább tanulhassak.
Nagyon sok minden van a mai tananyagban, amit tudhatsz úgy kitűnően, hogy nem értesz egy kukkot se belőle! Mert nagyon sok olyan dolog van, amihez tapasztalat is kell.
Fontos, hogy nagyon jó tanuló légy - mert így majd azt a szakmát választhatod, ami a legközelebb áll ahhoz, amit majd csinálni akarsz. És megtanulsz küzdeni valamiért, ami fontos, értékes - de nem könnyű! Ez fog téged előre vinni! A szüleid nem is tudják, megmagyarázni, hogy miért légy kitűnő, mert csak arról van tapasztalatuk, hogy milyen, ha nem lennél az. És az kv szr!
A fizika kapcsolódik a matekhoz - de a történelemhez is! Gondolj a lendületre! Mi kell hozzá? Tömeg és sebesség! És ez együtt erő! Ha van súlya a mondandódnak, mert értelem van benne, akkor lassabban is mondhatod, mégis erőteljes lesz! :) És mivel több nyelven is meg tudod ezt tenni, akkor meg fogod változtatni ezt a világot! Ez a történelem!
Van értelme annak, amit tanulsz és minél jobban nekifekszel, annál inkább biztos lehetsz abban, hogy miben vagy igazán jó - mi az, amivel igazán hasznos tagja leszel a társadalomnak, de érteni fogsz más emberek nyelvén is, mert megtanultad azt is, amiben kevésbé vagy jó. Értelmet nyer az életed! Számodra is!
Már rég nem vagyok gimis, de szerintem írtam is.
Az életemnek van értelme úgy is, hogy nem voltam minden éven kitűnő, csak két félévben, illetve az érettségim lett az. Tehát továbbra is fenntartom, hogy nincs értelme 24 félévben (mivel ugye 12 osztály, 2 félév) elvárni a kitűnőt kötekező jelleggel, mert nem jó semmire.
Kedves Kérdező!
Elnézésed kérem, nem ismerjük egymást és én nem olvastam el a 3 oldal hozzászólást végig. A kérdésre reagáltam.
Egyetértek azzal, hogy a kitűnő bizonyítvány önmagában semmire sem jó. Még arra se, hogy kitöröld vele. De talán észrevetted, hogy inkább azt írtam le, minek VAN értelme.
Fogalmam sincs, ma hány éves vagy, mivel foglalkozol - még a nemed sem derül ki.
Egy biztos! Gondolkodó ember vagy. Ennek nincs sok köze a kitűnő bizonyítványhoz. Igaz.
A szüleid azonban nem akartak neked rosszat. Azt akarták, amit a legtöbb normális szülő: jobb legyen az életed, mint az övék, és ehhez azt teszik meg, amit a legjobb tudásuk szerint megtehetnek.
Tulajdonképp mi a probléma? Mert nekem kicsit úgy tűnik, hogy senkinek a válasza nem megfelelő neked, aki nem ugyanazt mondja, amit te.
Szóval tulajdonképp mi a probléma? Hiszen ha már rég túl vagy a gimin, akkor ennek a bizonyítvány dolognak már nincs hatása az életedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!