Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek? Mi a véleményetek...

Szerintetek? Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Általánosban egész végig kitűnő voltam (kivéve párszor a tesit, az néha 4-es lett), most 5 éves gimiben 10. osztályos vagyok,(4 év+1 év nyelvi előkészítő), kitűnő. Okos vagyok, anya szerint sokra vihetném (ezt nem egozás céljából írtam). Ő egyetemre küldene, eddig én is az ELTE-re vagy a PTE-re akartam menni, pszichológusnak, de aztán megtetszett a konduktor szakma (sérült gyerekekkel foglalkoznak), és ehhez fősuli kell. Azt mondta, hogy én többre is képes lennék, ne főiskolára menjek, hanem inkább egyetemre, mert ott felsőbb fokú a diploma, meg ilyenek...

Mit gondoltok, mit kellene tennem?

16 éves lány vagyok.

2013. jan. 12. 14:35
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem meg annyira nem lehetsz okos, ha idegenektől kérsz tanácsot! Különben meg a bolognai képzési rendszer miatt a főiskola meg az egyetem között nincs semmi különbség, hiszen a mester képzés után szerezhetsz egyetemi végzettséget. - ez az egyik. Oda menj tanulni, ahová szeretnél, ami téged jobban érdekel - ez meg a másik.
2013. jan. 12. 14:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Oh kérlek, akkor rosszul fogalmaztam. Csak tudom magamról, hogy okos vagyok-e, vagy sem. Az pedig, hogy csupán feltettem egy kérdést, hogy ti/önök mit javasoltok/javasolnak, még nem azt jelenti, hogy meg is fogadom, és oda megyek, amit itt írnak, ez csak egy kérdés volt!

Egyébként köszönöm, erre az egyetemes-főiskolás dologra kíváncsi voltam.

2013. jan. 12. 14:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem anyukád nincs tisztába a mostani felsőoktatási rendszerrel.

Egyetem és főiskola között mára már egyáltalán, semmi különbség nincs. A főiskolát és egyetemek is egyaránt indítanak Bsc képzést (alapképzés) és Msc képzést (mesterképzés) egyaránt. Van olyan szak, ami főiskolán és egyetemen is ugyan úgy elérhető. Szóval tényleg nincs különbség.

2013. jan. 12. 15:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Igen, valószínű, mert az ő idejében még számított, hogy ki mit végzett.
2013. jan. 12. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!