Miért a gyerek a legfontosabb?
Mindenkitől azt hallom, hogy a gyerek a legfontosabb.
De nem értem miért. Nekem még nincsen de mindenki azt mondja a gyerekét szereti a legjobban.
Miért nem pl az anyját, apját stb.? Még azoktól is ezt hallom akik nincsennek kimondottan jó, szoros kapcsolatban a gyerekükkel.
Valaki el tudná magyarazni miért a gyerek a legfontosabb?
A " majd megtudod ha neked is lesz" tartalmú válaszadók kíméljenek.
Köszönöm
30-as, az első mondatod, hogy milyen körökben forgok én.
Belehaltál volna, ha nem teszed a megjegyzést, ugye?
Kérdező, majd akkor tedd fel ezt a kérdést ha lesz gyereked. Míg nincs, így nem tudsz érdemben nyilatkozni a dologról.
Mindig azt mondtam hogy ha nekem gyerekem lesz, nem fogok összenőni vele, ugyan úgy megmaradok csinos, magára adó nőnek, házastársnak, barátnak mint addig.
Ez elképzelésnek nagyon is jó volt. megszületett a fiam, és két hetes volt, mikor először emlentem műkörmöshöz és fodrászhoz. Az addig pihentető tevékenység hirtelen már nem kapcsolt ki, azon pörögtem hogy vajon mi lehet a gyerekkel, nincs-e baj.
Régen el nem tudtam volna képzelni hogy ne menjek nyaralni. Tavaly lefoglaltuk a vágyott utat Japánba, ám mit ad isten, előtte éjszaka a gyereknek 41 fokos láza lett és hányt. Egy pillanatig sem gondolkodtam hogy menjek vagy maradjak.
Úgy gondolom, ha valaki felelősséget vállal egy életért, akkor kötelessége a saját kényelme és érdekei elé helyezni, az első pár évben mindenképp, utána egyre kevésbé lesz fontos ez a gyereknek is ahogy önállósodik.
Vagyis persze nem muszáj, de akkor ne csodálkozzon, ha a gyerek 18 évesen lelép és soha többet nem nyitja rájuk az ajtót.
32
Akkor kis magyar nyelvten, általános iskola: az ismerőseid a mondat alanya. Azaz rájuk érvényes a megállapítás.
"Belehaltál volna, ha" értelmezel egy mondatot, ugye?
Tehát nem meggyőződésem, hanem mivel nekem nincs még, így nem tudtam elképzelni miért lesz a gyerek a legfontosabb. Páran szépen le tudták írni nem úgy mint te utolsó előtti. Ja és azért ősanyáztam mert sok olyat látok, hogy az anya csak a gyerekének él, elhanyagolja magát mással nem is foglalkozik.
Ha nem tudsz értelmesen hozzá szólni inkabb maradj csendben. Az ilyen fajta kommentekre senki sem kíváncsi.
Utolsó! Ha nem tudsz értelmesen hozzá szólni akkor minek írsz ide?
Ez a te szegénységi bizonyítványod!
Csak azért hogy bele tudj kötni valakibe.
Úgy látom szerinted nincs olyan nő akinek ne lenne gyereke. Mivel szerinted primitív kérdés. Elmondanám hogy senki sem úgy születik hogy Uhh barcsak lenne egy gyerekem mert akkor ő lenne a legfontosabb és már most értem az anyai ösztönt.
Rajtam kívül is vannak akik nem értették miért a gyerek az első de úgy látom te még most sem tudod értelmezni a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!