Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért a gyerek a legfontosabb?

Miért a gyerek a legfontosabb?

Figyelt kérdés

Mindenkitől azt hallom, hogy a gyerek a legfontosabb.

De nem értem miért. Nekem még nincsen de mindenki azt mondja a gyerekét szereti a legjobban.

Miért nem pl az anyját, apját stb.? Még azoktól is ezt hallom akik nincsennek kimondottan jó, szoros kapcsolatban a gyerekükkel.

Valaki el tudná magyarazni miért a gyerek a legfontosabb?

A " majd megtudod ha neked is lesz" tartalmú válaszadók kíméljenek.

Köszönöm

2018. szept. 16. 21:35
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
87%

Mert őt te hívtad életre, te akartad, ezért felelős vagy érte. Ő pedig rád számíthat hiszen te vagy neki a mindene amíg kicsi és te gondoskodsz róla. Utána persze amikor gyerekei lesznek a gyerekednek, szivből reméled majd hogy neki is a gyermeke lesz az első és legfontosabb! Mert felelősséggel tartozik érte hiszen ő hívta életre, belőle lett. Egyébként nagyon sok családban a nagyszülőnek az unoka lesz a legelső, amint mesgszületik.

És hát ott az érzelmi rész, amit sajnos tényleg nem lehet elmagyarázni gyerektelennek. Olyan mintha a szerelmet akarnád elmagyarázni egy olyannak aki még nem volt szerelmes, vagy a színeket egy vaknak. Nem bántás, csak tényleg nem lehet.

2018. szept. 16. 21:41
 2/41 anonim ***** válasza:
32%
Nekem vannak,de a férjem a társam ő a fontosabb a gyerekek kirepültek ennyi én meg nő vagyok elsődlegesen,nem is fektettük a gyerekeket be az ágyunkba jo okkal. A gyerek azoknál életcél aki mást nem tudnak az asztalra letenni..
2018. szept. 16. 21:44
 3/41 anonim ***** válasza:
16%

majd megtudod ha neked is lesz

Te szerinted egy anyukának ki a legfontosabb?1.A saját 3 hetes csemetéje.

Vagy a szomszéd Erszike néni aki hetente add 5 szelet süteményt?

És ne hogy azt mond hogy a szomszéd, mert nem tudom hogy mi lesz!

2018. szept. 16. 21:48
 4/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Szerintem is bennem van a hiba, hogy nem tudom elképzelni.

Lehet azért mert nincs még gyerekem.

Csak olyan fura hogy szinte tényleg a legtöbb ember a gyereket mondja.

Még azok is akikből ki sem nézné az ember.

2018. szept. 16. 21:48
 5/41 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért a szomszédos példát hoztad. Én közelebbi kötődést mondtam pl anya-apa. Nem távoli ismeretleneket állítottam szembe a gyerekkel.
2018. szept. 16. 21:49
 6/41 anonim ***** válasza:
88%

Ösztönös dolog, de a lényege a fajfenntartás. Még az állatok is feláldozzák magunkat az utódokért.

Más részről a gyerek gondozásra, ellátásra szorul, szülő, vagy egyéb felnőtt segítsége nélkül nem boldogul.

2018. szept. 16. 21:51
 7/41 anonim ***** válasza:
62%

Mert ő fogja kiválasztani és fizetni az öregek otthonát. :D Najó ez rossz poén volt.

"Miért nem pl az anyját, apját stb.?"

Mindenkinek a szülei a legfontosabb, mig nem lesz saját gyerek.

Ettől függetlenül nem lesz rosszabb a kapcsolat a szülőkkel, de egyértelmű, hogy a saját/fogadott gyereked lesz az elsődleges.

2018. szept. 16. 22:17
 8/41 anonim ***** válasza:
92%

Először is ösztönös. Ez az ösztön szinte minden állatban megvan, a fejlettebb állatokban erősebben.

Másrészt: alapvető érzelmi szabály, hogy akire, amire sok időt/fáradtságot szentelsz, az fontossá válik számodra. A gyerek attól válik fontossá számodra, hogy rengeteg munkád és fáradságod fekszik benne! Itt egyszerűen a napi ellátására gondolok, de ide érthetjük a terhesség 9 hónapját, a szülés fájdalmát is. Minél több áldozatot hoztál érte, annál inkább ragaszkodsz hozzá. Ezen felül van "az én vérem" érzés (ez főként apákban erős). Én apaként pl. sokszor rácsodálkozom, hogy fiamnak hasonló természete, hasonló faksznijai vannak, mint nekem. És emiatt sokkal-sokkal megértőbb vagyok vele, mint egy idegen lenne.

Emellett ott van a felelősség és a lehetőség együttes hatása is: rajtad (és házastársadon) múlik elsősorban, hogy a gyerek boldog, kiegyensúlyozott felnőtt lesz-e, vagy sem. Logikus, hogy ekkora felelősség esetén fontos lesz nekem, hogy jól csináljam a szülői feladatomat. Nem "ahogy esik, úgy puffan" módon.

Ezen kívül ott van még, hogy a gyerektől azonnali visszajelzést kapsz. Ha örül, olyan önfeledten tud örülni, olyan túláradóan, ahogyan egy felnőtt a legritkább esetben. És amikor a maga ártatlan módján kifejezi a szeretetét! Pl. épp ma mondta a feleségem, hogy minap, mikor odabújt hozzá a kisfiam, akkor mondta neki, hogy most ő a kiskacsa, feleségem pedig a kacsamama (biztos valamelyik meséből jött ez neki). Vagy amikor a réten sétálunk, és csak úgy eszébe jut, hogy virágot szed anyának.

Ezeket nagyon nehéz gyermektelennek megértenie... Talán aki tartott már kiskutyát, macskát, és nagyon erős érzelmi kapocs volt (van) köztük, annak lehet fogalma erről. Vagy ha valaki hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozik, és sokan úgy szeretik, mintha pótmamájuk lenne.

Amúgy természetesen egyensúlyt kell teremteni a gyerekkel és a házastárssal töltött minőségi időben, ill. saját magára is jó, ha időt tud szakítani a szülő. Ezzel együtt is, kicsi korában elsősorban a gyerek érdekét nézi a szülő. És az ő öröme a szülő öröme is, így lesz számunkra is öröm az a program, nyaralás stb., amit gyerekeink kedvéért szervezünk.

2018. szept. 16. 22:34
 9/41 anonim ***** válasza:
78%
Nekem azert a gyerekem, mert ot en szultem..meg vedtelen.. es ram szamithat. Az elso eveiben tolem fuggott a tulelese. Imadom a gyermekemet. Soha senki sem kerulhet "ele". 😉🙂
2018. szept. 16. 23:01
 10/41 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező!Nekem fura hogy ezt kérdezed.Amikor az embereknek még nincs gyerekük akkor is érezni szokták előre,hogy ha majd lesz,akkor ő lesz a legfontosabb,őt fogják legjobban szeretni.Ez ösztönös.A madáranyuka se hagyja védtelenül fiókáit hogy megkeresse a saját anyját.
2018. szept. 16. 23:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!