Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért a gyerek a legfontosabb?

Miért a gyerek a legfontosabb?

Figyelt kérdés

Mindenkitől azt hallom, hogy a gyerek a legfontosabb.

De nem értem miért. Nekem még nincsen de mindenki azt mondja a gyerekét szereti a legjobban.

Miért nem pl az anyját, apját stb.? Még azoktól is ezt hallom akik nincsennek kimondottan jó, szoros kapcsolatban a gyerekükkel.

Valaki el tudná magyarazni miért a gyerek a legfontosabb?

A " majd megtudod ha neked is lesz" tartalmú válaszadók kíméljenek.

Köszönöm

2018. szept. 16. 21:35
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
87%
Amúgy nem mindenkinek a gyerek a fontosabb, én több olyan embert is ismerek akinek nem. Az én szüleim sem estek túlzásba, főleg a kamaszkorom óta. A legritkább esetekben áldozták fel a személyes kényelmüket az én vagy a testvérem érdekében. Mindig mi voltunk azok akiket nem vártak a szüleik a parkolóban pl kirándulások után, elkéstek a műsorokról és nem érdekelte őket amúgy sem, nem őrültek az ajándékoknak és nem értékelték őket. Soha semmiben nem vettek részt, semmiről sem tudtak, semmiben sem segítettek a suliban. Mindig nekem kellett égnem mert mindent elfejetettek, nem jöttek értem, 12 évesen járkáltam télben, sötétben keresztül kasul a városban míg ők otthon tévéztek. Sosem csomagoltak normális kaját mert nem érdekelte őket, mindig gáz ruhákba öltöztettek, anyukam sose fésült meg vagy fonta be a hajam. Bár úri iskolába járattak de gimiig mindig én voltam a nyomi, nyomi cuccokkal, érdektelen szülőkkel. Szerintem ők egymásnak fontosabbak mint a gyerekeik.
2018. szept. 16. 23:19
 12/41 anonim ***** válasza:
80%
Nem mindenki valo anyának,a kérdes bizonyitja,van akiben nincs semmi ösztön hiába van méhe, na azok gyerekei sérülnek a legtöbbet ahol "keltető" lesz az ilyen elvárásbol érdekból,ösztön meg semmi a gyereket meg rugdalja amig el nem huz otthonrol..
2018. szept. 16. 23:22
 13/41 anonim ***** válasza:
48%
Egyedüli példa az exem,akinek a gondolkozásmódja nekem bejön,igaz nekem sincs,meg nem is akarok gyereket.Ő mindig azt vallotta hogy a legfontosabb saját maga.Hiszen ha ő nincs rendben,a környezete sem.Aztán jön a sorrendben akivel együtt él,hisz a minden napokat vele éli meg.És harmadsorban jönnek a viszonylag nagyobb gyerekei.Teljes mértékben tetszik ez a hozzáállás,az olyanoktól ki tudok bukni akik azt szajkózzák hogy az élete értelme a gyereke,ez miatt inkább senyved mindenféle mocsokban,mindenféle car kapcsolatban,csak hogy a gyereke mellett legyen.N
2018. szept. 17. 01:26
 14/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat!

Látom van itt pár ősanya aki nem érti miért teszem fel egyáltalán a kérdést.

Nincs gyerekem honnan a fenéből tudnám hogy egyszer ő lesz a legfontosabb?? Ez nem ösztönhiány mielőtt páran leszólnának.

Másik hozzászóló azt írja nem mindenki való anyának ahogy a kérdésből is látszik.

Szerinted attól mert valaki nem tudja elképzelni hogy egy még nem élő, meg sem született ismeretlen hogy lesz az életében egyszer a legfontosabb az nem is való anyának? Hányan mondják és vallják hogy MIÓTA A GYEREKEM MEGSZÜLETETT azóta ő a legfontosabb?! Tehat mióta megszületett nem azelőtt!!!

2018. szept. 17. 07:38
 15/41 anonim ***** válasza:
35%
Mert ma divat "ősanyának" lenni! A gyerek nem lehet fontosabb, mint az apa egy egészséges kapcsolatban. Mindkettő fontos, csak másképp. Ahol a gyerek a legfontosabb, ott szinte mindig tönkre megy a házasság.
2018. szept. 17. 08:10
 16/41 anonim ***** válasza:
88%
Nekem a gyerekekkel egy sorban van a parom is...
2018. szept. 17. 08:11
 17/41 anonim ***** válasza:
46%

"gyerek azoknál életcél aki mást nem tudnak az asztalra letenni.."

Te kicsit sötét vagy. Szerinted az összes sikeres embernek a pasasa a legfontosabb a gyereke helyett? Elárulom: általában azoknak előzi meg a párjuk a gyereküket, akik:

- kapcsolatfüggők

- vagy folyton bizsereg odalent

Hidd el, millió sikeres, sokmindent elért embernek szintén első a gyereke. Hogy miért? Már leírták sokan az előzőekben. Nem lennék a kisgyereked mert ha baj lenne nem engem mentenél, hanem az aktuális párodat. Ez gyenge jellemre utal. Ugyanis kell melléd valaki, társfüggő vagy. Nem a magatehetetlen gyerekedről gondoskodnál inkább hanem arról aki veled marad tovább (vagy nem, mert a gyerek örökre a gyereked, a társ meg...ki tudja)

2018. szept. 17. 08:20
 18/41 anonim ***** válasza:
61%

17-es. Inkább te vagy kicsit sötét.

Egy jól működő családban az anyának NEM pasasa van, hanem férje, akivel leéli az életét. Egyformán fontos nekik a gyerek és a házastársuk is. Közösen nevelik, gondoskodnak a gyerekről, nem csak az anya elkényeztetett "picikéje", még kamaszkorában is a gyerek. Aki mellesleg "utálja" az anyját.

2018. szept. 17. 08:32
 19/41 anonim ***** válasza:
61%
Jól értem a kérdést. A saját környezetemben látom a riasztó példákat, akinek gyereke van, egyszerűen megszűnt egyénként létezni. Aztán az unokák születésével ez tovább folytatódik, nincs más téma csak ez. Sok házasság pontosan azért bomlik fel, mert a férfi már nem társ többé, csak egy családfenntartó. Soha nem akartam gyereket, számomra a férjem a legfontosabb. Lehet lepontozni és mindennek elmondani.
2018. szept. 17. 08:44
 20/41 anonim ***** válasza:
41%

17-es írta:

" Elárulom: általában azoknak előzi meg a párjuk a gyereküket, akik:

- kapcsolatfüggők

- vagy folyton bizsereg odalent"

Én nem akartam ennyire keményen fogalmazni, de tényleg ezt látom a környezetemben (és már nem vagyok fiatal). És akkor ezt még megspékelném azzal, hogy ahol a pasi megelőzi a gyerek(ek)et (a nőnél), ott a pasi általában szarik a nőre. (Most így hirtelen négy kapcsolatot tudok mondani csak az ismeretségi körömben.

2018. szept. 17. 08:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!