Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért a gyerek a legfontosabb?

Miért a gyerek a legfontosabb?

Figyelt kérdés

Mindenkitől azt hallom, hogy a gyerek a legfontosabb.

De nem értem miért. Nekem még nincsen de mindenki azt mondja a gyerekét szereti a legjobban.

Miért nem pl az anyját, apját stb.? Még azoktól is ezt hallom akik nincsennek kimondottan jó, szoros kapcsolatban a gyerekükkel.

Valaki el tudná magyarazni miért a gyerek a legfontosabb?

A " majd megtudod ha neked is lesz" tartalmú válaszadók kíméljenek.

Köszönöm

2018. szept. 16. 21:35
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
91%

17

Arról nem más tehet, hogy neked "ki tudja" milyen, meddig tartó "pasasaid" vannak az életedben.

Nekem speciel férjem, akivel az egész életem leélem, és nem kevésbé fontos a gyerekeimnél. Sőt: a gyerekek kb. 20 év múlva el fognak menni, ha te azt akarod, hogy így rátelepedhess valakikre, ültes diófát! Az életed végéig ott marad veled és nyomoríthatod kedvedre... Komolyan mondom.

A gyerekek és a férjem a legfontosabbak számomra, rangsor nincs. A gyerekeinknek pedig gyökeret ÉS szárnyakat adunk, mert az a dolgunk. Nem pedig az, hogy fontosabb az akárkinél alapon megnnyomorítsuk őket.

2018. szept. 17. 08:48
 22/41 anonim ***** válasza:
61%
Mikor még nem volt gyerekem és anno volt az a téma hogy külfölfi apuka elvette a Magyar anyától a közös gyereket. Volt a herce hurca.. Akkor meg kérdeztem a nővéremet aki már anya volt.. Miért küzd ennyire? Miért nem szül másikat? Tudom butaságnak hangzik de akkor voltam kb 21 éves. Azt felelte a tesóm.. Nincs olyan hogy másik, nincs olyan hogy nem kell! Olyan erős a szeretet amit a gyerek iránt érzünk hogy tüzön vizen át megyünk.. Mikor megszületett a kislányom megértettem mit akart mondani a nővérem!! És igen szeretjük a férjünket is feleségünket is annyira mint a gyereket de másképp!! De nyílván a gyerekért felelösséget vállaltunk egy életre... És olyan erős a szeretet hogy ez idővel sem múlik..
2018. szept. 17. 08:50
 23/41 anonim ***** válasza:
79%

20

Elég nyomorult környezetben élhetsz ...

SOHA nem lenne a férjemnél fontosabb a gyerekem, és SOHA nem lenne a férjem fontosabb a gyerekemnél. És ez az ő esetében is így van.

Mennyi " a gyerekem a legfontosabb a világon" nő futkos az utcákon, minden generációból, akiknek csak a gyerek maradt, mert a kapcsolatuk a férjjel soha nem volt jó, csak kellett valaki, aki gyereket csinál nekik, sosem voltak társak, soha nem volt tisztelet stb.

Ezekből lesznek a kicsi fiamat nem tudom elengedni, mert elrabolta az a szajha típusú anyósok, a mindent jobban tudok anyák, az elviselhetetlen, rátelepedő, mérgező anyák, akiknek SEMMI nincs az életükben, kizárólag (!) a gyerek ...

Hány ilyet láttam már ...

2018. szept. 17. 08:52
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

22

Sok éve vagyok házas. Amit leírtál, az a valódi párkapcsolatra IS igaz.

2018. szept. 17. 08:53
 25/41 anonim ***** válasza:
39%
A gyerek a te folytatásod, belőled és a párodból van. Ő viszi tovább a génjeiteket.
2018. szept. 17. 09:09
 26/41 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem azért, mert valakinek a gyereke a legfontosabb, az nem azt jelenti, hogy a párjával nem törődik, és nem is lesz ettől ősanya. Szerintem az ősanyáknak pont nem a gyerekük a legfontosabb, hanem saját maguk. Egyébként meg nyilván a gyerek növekedésével, felnőtté válásával, kirepülésével teljesen megváltozik, hogy hogyan kell vele foglalkozni. Tehát egy gyerektől nem szűnik meg egy kapcsolat, akkor sem, ha a gyerek a legfontosabb. Egyébként meg a férfiaknak is legtöbb esetben a gyerekük a legfontosabb.
2018. szept. 17. 09:19
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

23-as!

"Elég nyomorult környezetben élhetsz ..."

Légy szíves ne minősítsél, ha megkérhetlek.

Ugye, kollegákról, ismerősökről nem én tehetek?

(NEM azt írtam, hogy a barátaim.)

2018. szept. 17. 10:02
 28/41 anonim ***** válasza:
52%

26, igazad van.

Amúgy meg, akkor ősapákról is beszéljünk már.

Amikor a gyerekéért tűzbe menne, (közben Micikét k....rogatja az íróasztal tetején munkaidő után.)

2018. szept. 17. 10:04
 29/41 anonim ***** válasza:
96%

Sosem tudtam megérteni, hogy lehet a családtagjainkat rangsorolni olyan szempontból, hogy kit szeretünk jobban, vagy ki a fontosabb. Nekem ez abszurdum.

Egy családban - szerintem - mindenki egyformán fontos. Hogy adott helyzetben és pillanatban ki a fontosabb, azt a körülmények adják, és közösen döntjük el.

Természetesen, ameddig a gyerek kicsi, teljesen tőlünk függ, ő a legfontosabb. De ahogy növekedik, neki is meg kell tanulnia, hogy nem mindig ő az első. Van amikor neki is, az ő szintjén, áldozatot kell hoznia egy másik családtag érdekében. Egy családban nem lehet mindig ugyanaz a személy az első és legfontosabb, mert akkor nem működik a család.

Mi van, ha két gyerek van? Vagy öt? És az ők érdekeik és igényeik ütköznek egymással? Akkor ki a legfontosabb?

2018. szept. 17. 10:19
 30/41 anonim ***** válasza:

27

Idézett mondatban pontosan mi minősített téged?

2018. szept. 17. 10:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!