Miért a gyerek a legfontosabb?
Mindenkitől azt hallom, hogy a gyerek a legfontosabb.
De nem értem miért. Nekem még nincsen de mindenki azt mondja a gyerekét szereti a legjobban.
Miért nem pl az anyját, apját stb.? Még azoktól is ezt hallom akik nincsennek kimondottan jó, szoros kapcsolatban a gyerekükkel.
Valaki el tudná magyarazni miért a gyerek a legfontosabb?
A " majd megtudod ha neked is lesz" tartalmú válaszadók kíméljenek.
Köszönöm
17
Arról nem más tehet, hogy neked "ki tudja" milyen, meddig tartó "pasasaid" vannak az életedben.
Nekem speciel férjem, akivel az egész életem leélem, és nem kevésbé fontos a gyerekeimnél. Sőt: a gyerekek kb. 20 év múlva el fognak menni, ha te azt akarod, hogy így rátelepedhess valakikre, ültes diófát! Az életed végéig ott marad veled és nyomoríthatod kedvedre... Komolyan mondom.
A gyerekek és a férjem a legfontosabbak számomra, rangsor nincs. A gyerekeinknek pedig gyökeret ÉS szárnyakat adunk, mert az a dolgunk. Nem pedig az, hogy fontosabb az akárkinél alapon megnnyomorítsuk őket.
20
Elég nyomorult környezetben élhetsz ...
SOHA nem lenne a férjemnél fontosabb a gyerekem, és SOHA nem lenne a férjem fontosabb a gyerekemnél. És ez az ő esetében is így van.
Mennyi " a gyerekem a legfontosabb a világon" nő futkos az utcákon, minden generációból, akiknek csak a gyerek maradt, mert a kapcsolatuk a férjjel soha nem volt jó, csak kellett valaki, aki gyereket csinál nekik, sosem voltak társak, soha nem volt tisztelet stb.
Ezekből lesznek a kicsi fiamat nem tudom elengedni, mert elrabolta az a szajha típusú anyósok, a mindent jobban tudok anyák, az elviselhetetlen, rátelepedő, mérgező anyák, akiknek SEMMI nincs az életükben, kizárólag (!) a gyerek ...
Hány ilyet láttam már ...
22
Sok éve vagyok házas. Amit leírtál, az a valódi párkapcsolatra IS igaz.
23-as!
"Elég nyomorult környezetben élhetsz ..."
Légy szíves ne minősítsél, ha megkérhetlek.
Ugye, kollegákról, ismerősökről nem én tehetek?
(NEM azt írtam, hogy a barátaim.)
26, igazad van.
Amúgy meg, akkor ősapákról is beszéljünk már.
Amikor a gyerekéért tűzbe menne, (közben Micikét k....rogatja az íróasztal tetején munkaidő után.)
Sosem tudtam megérteni, hogy lehet a családtagjainkat rangsorolni olyan szempontból, hogy kit szeretünk jobban, vagy ki a fontosabb. Nekem ez abszurdum.
Egy családban - szerintem - mindenki egyformán fontos. Hogy adott helyzetben és pillanatban ki a fontosabb, azt a körülmények adják, és közösen döntjük el.
Természetesen, ameddig a gyerek kicsi, teljesen tőlünk függ, ő a legfontosabb. De ahogy növekedik, neki is meg kell tanulnia, hogy nem mindig ő az első. Van amikor neki is, az ő szintjén, áldozatot kell hoznia egy másik családtag érdekében. Egy családban nem lehet mindig ugyanaz a személy az első és legfontosabb, mert akkor nem működik a család.
Mi van, ha két gyerek van? Vagy öt? És az ők érdekeik és igényeik ütköznek egymással? Akkor ki a legfontosabb?
27
Idézett mondatban pontosan mi minősített téged?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!