Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell valakinek pénzt...

Miért kell valakinek pénzt leadni otthon?

Figyelt kérdés

Egyre több helyen hallom, hogy "le kell adnom otthon". De miért?

Mi az oka? Nem értem, hogy amíg tanult a gyerek, addig kijött a család anyagilag, akkor miért kérnek el pénzt? Hirtelen égető szükség lett rá amint elkezdett dolgozni?

Hogy kéne önálló életet kezdenie majd, ha le kell adni a fizetéséből?

Miért az legaljább családokra jellemző ez?

Mi az, hogy le KELL adnia? Ha nem ad le, akkor kizavarják a lakásból az utcára? Vagy elveszik erőszakkal tőle?

Milyen szülő az, aki ahelyett, hogy támogatná a gyerekét elvesz inkább tőle?

Itt most inkább azokra az esetekre gondolok, amikor 40-50 ezreket kell leadni. Addig amíg tanult a gyerek az a pénz nem hiányzott a családi kasszából? Hirtelen égető a szükség?

2018. szept. 7. 06:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
10%
Egyházi iskolákról van szó, az változtat valamit?
2018. szept. 8. 17:55
 62/85 anonim ***** válasza:
35%

Én még nem diplomáztam de anyukám megmondta, ha esetleg itthon laknék utána akkor kellene "beadnom" mert már keresek. Ennyi az indok. Aztán gondolom meg akarnák szabni, hogy hova mehetek vagy szóvá tennék, ha vennék 1 púdert magamnak vagy későn érnék haza, de ahhoz elég nagy lennék, hogy a fél fizetésem letegyem nekik.

2 barátnőm is otthon lakik és dolgozik, egyiktől sem kérnek pénzt. Az egyik pedig elég rossz körülmények között él, de erről sosem volt szó náluk, a másik lány családja nagyon jól él, ő csak lustaságból lakik otthon. De tudok olyanról is,akinek kellett hazaadni még úgy is, hogy már külön élt a párjával...

2018. szept. 8. 19:47
 63/85 anonim ***** válasza:
36%
Egyetértek azokkal , hogy a proli családokban szokás ez a lehúzom a gyereket amint lehet stílus. Proli mentalitás és gusztustalan. Sose adtam le egy fillért se, mert anyuék nem kérték. Az természetes volt, hogy miután dolgozni kezdtem a ruhát, ciőt, tisztálkodási szereket meg mindent amit akartam mevettem magamnak, néha kaját is otthonra. Így aztán sikerült 26 évesen lakást vennem , és elköltöznöm . Aki lehúzza a gyereket 50 ezrekkel, annak sír legjobban a szája, hogy még 30 évesen is otthon lakik. Mégis miből gyűjtene ??( ezt a hozzászólás nem a tényleg rászoruló szülökről szól, sokan nem szorulnak igazán rá arra a +50-re, de lehúzzák a gyereket, hogy több maradjon nekik)
2018. szept. 8. 20:43
 64/85 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó, a kommented nagyon hajaz lézerjanira. Amid van, annyit is érsz. Tehát ahol épp kinyögték a gyerek felnevelését, ott prolik, akkor is ha van diploma, mert ugye ő bajuk, miért nem keresnek többet. A kölyök meg lazuljon otthon és ne adjon be egy fillért sem a saját költségeibe. Ha akar, elmegy bulizni a saját pénzéből, de szülő egy rohadt színházba nem jut el már évek óta és nem tudja felújítani a budit. Annyira szánalmasak vagytok ilyenkor, komolyan. Mi a lehúzás abban ha belefizet a költségeibe? Ti el sem tudjátok képzelni hogy van ahol a családi pótlék hiánya is számít....de nektek mindenki proli aki nem gazdag, igaz?
2018. szept. 8. 21:35
 65/85 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy ha a gyereknek már van fizetése és magának megveszi a ruhát, cipőt, bérletet,kozmetikumokat, maga fizeti a szórakozásokat, telefonszámlát vagyis szinte mindent a rezsin és az ételen túl valamint néha bevásárol és egyebek akkor már jól jár a család, hiszen amennyit eddig elköltött ezekre, az már a szülők zsebében marad. Egy dologozó személy pedig napi 8/10 órát biztos nincs otthon, enni sem eszik annyit otthon,mint gimisként stb. Szóval szerintem egy dolgozó gyerek már jóval kevesebbe kerül mint egy gimis vagy egyetemista stb.
2018. szept. 9. 00:18
 66/85 anonim ***** válasza:
65%

Ha néha bevásárol, az ellen nincs semmi kifogásom. Az ugyanaz, mintha a rezsibe befizetné a kis harmad-negyedrészét.

De azért én leggyakrabban azt látom, hogy a fiatal elkölti magára a pénzét, és utána anyuka veszi meg neki a bérletet meg fizeti ki hó végén a telefonszámlát. Mert a fiatal a kis keresetéből is a márkás cuccokat akarja megvenni, hiszem most már "van pénze".

2018. szept. 9. 08:44
 67/85 anonim ***** válasza:
19%
Az egyetem ingyenes, de az egyetemistát a szülei még eltartják - ez "természetes". Utánna viszont álljon a maga lábára!
2018. szept. 9. 09:01
 68/85 anonim ***** válasza:
55%
@67 Egyetem közben sem akkor történet saját lábra állni. 2 szakot csináltam párhuzamosan és így is volt időm annyit dolgozni, hogy eltartsam magam. Rinyálás helyett tenni kell. Azt nem tudom elhinni, hogy egy huszonéves embernek hogy nincs igénye arra, hogy ne anyucival lakjon.
2018. szept. 9. 10:06
 69/85 anonim ***** válasza:
20%
65ös, viszont ha nem lakna otthon rezsit meg kaját se kéne neki fizetni tehát mégse járt olyan jól a család higy otthon lebzsel a dolgozó gyerek.
2018. szept. 9. 10:31
 70/85 anonim ***** válasza:
32%
64/69-es: oda írtam hogy a véleményem nem vonatkozik a tényleg rászoruló szülőkre de úgy látom ez nem ment át ! Egyébként meg igen, a gyerek áldozat, és proli szar ember aki a 18 éves gyerekét kilöki az utcára mert már nagykorú, vagy az éppen lábra álló, önálló életre gyüjtögető gyerekét lehúzza, hogy ő színházba menjen.
2018. szept. 9. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!