Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell valakinek pénzt...

Miért kell valakinek pénzt leadni otthon?

Figyelt kérdés

Egyre több helyen hallom, hogy "le kell adnom otthon". De miért?

Mi az oka? Nem értem, hogy amíg tanult a gyerek, addig kijött a család anyagilag, akkor miért kérnek el pénzt? Hirtelen égető szükség lett rá amint elkezdett dolgozni?

Hogy kéne önálló életet kezdenie majd, ha le kell adni a fizetéséből?

Miért az legaljább családokra jellemző ez?

Mi az, hogy le KELL adnia? Ha nem ad le, akkor kizavarják a lakásból az utcára? Vagy elveszik erőszakkal tőle?

Milyen szülő az, aki ahelyett, hogy támogatná a gyerekét elvesz inkább tőle?

Itt most inkább azokra az esetekre gondolok, amikor 40-50 ezreket kell leadni. Addig amíg tanult a gyerek az a pénz nem hiányzott a családi kasszából? Hirtelen égető a szükség?

2018. szept. 7. 06:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
65%
Én sosem adtam le pénzt. Az ok: 18 éves korom óta önellátó vagyok, a mamahotel nem menő.
2018. szept. 7. 08:27
 12/85 anonim ***** válasza:
54%
Az én fiamnak már van saját lakása, igaz, nem lakik benne, üresen áll. Most másik városban dolgozik, hétvégente hozzánk jön haza. És minden hónapban idead 60 ezer forintot.Mi nem kértük, el sem akartam fogadni, de ragaszkodik hozzá, ez az összeg a fizetése 10%-a. Én is elteszem ezt neki. De minden hétvégén legalább 6 félét főzök neki, amit szeret, és el is viszi a következő hétre, mosom a ruháit, etetem a kutyáját, biztosítom a nyugalmát azalatt a 2 nap alatt, amíg itthon van. Nekünk jóérzés, hogy ide jön haza, Ő is szeret itthon lenni, és nem mellesleg kényelmes is neki.
2018. szept. 7. 08:29
 13/85 anonim ***** válasza:
73%
Rezsibe, kajapénzbe mindenképpen illik valamennyivel beszállni.
2018. szept. 7. 08:37
 14/85 anonim ***** válasza:
77%
Én is adtam. Anyukám egyedül nevelt, természetes volt, hogy ha már dolgozom, akkor én is besegítek. Egy felnőtt ne várja el, hogy eltartsák, mint egy kisgyereket :) Nekem nem esett nehezemre. És persze így sokkal könnyebb is volt kifizetni a számlákat. De nekem eleve tök fura lenne, hogy dolgozom, és másokkal fizettetem a kiadásaimat. És egyáltalán nem vagyunk alja család. Sőt! Nagyon jó a kapcsolatunk. Nem a pénzeléssel lehet csak segíteni. Nagyon sokat segített nekem anyukám, máshogy.
2018. szept. 7. 08:44
 15/85 anonim ***** válasza:
74%
Én nem tennék ilyen jelzőt a pénzt kérő szülőkre hogy aljább család. Sokan egész életükben dolgoznak, és örülnek ha egy kicsit félre tudnak rakni. Nem mindenkinek adatott meg az hogy a szülei alátolják a lakást meg az autót. De mivel nem engedhetik meg maguknak, inkább azzal segítik a gyereket hogy nem küldik el albérletbe, ahol a lakbérre kell ennél többet fizetni, hanem lakhatást biztosítanak neki, és a lakbérre befizetendő pénzt félre rakják saját lakásra.Ez nem kényszer, lehet menni albérletbe, és lehet gyűjtögetni az mellett is. Gondolom a kérdést olyan tette fel, akinek a szülei mindent alátolnak, és lenézi az olyanokat, akiknek meg kell küzdeni minden fillérért.
2018. szept. 7. 08:51
 16/85 A kérdező kommentje:

# 16/16 Időpont ma 08:51

A kérdés olyan tette fel, akinek a szülei semmit nem toltak alá. Átlagos családban nőttem fel. Saját erőből kemény munkával értem el mindent.

Nem értem mi ez a szülő alá tol mindent duma. Így netkábelen keresztül te megmondod másról. Mondjuk amúgy is örök vesztesek szövege ez.

Pusztán annyi történt, hogy a szüleim nem látták értelmét annak, hoyg 50 ezreket kérjenek el, ha addig is kijöttek anyagilag amíg nem dolgoztam.

2018. szept. 7. 09:20
 17/85 anonim ***** válasza:
71%

Legaljább családok?

Ha a szegényekre gondolsz az azért van, mert nagyon sok támogatástól esik el egy szülő. Most a nyáron nem voltam diák és 3hónap alatt 120.000 forinttól esett el az édesanyám aki engem egy kamasz kisöcsit meg egy szellemi fogyatékos lányt tart el EGYEDÜL. Engem is minden áron munkára akart küldeni, de inkább a haverokkal szórakozgattam és most érzem a súlyát annak a 120'000 forintnak, most majd okj mellett kell majd dolgoznom, szóval egész nap pörgés lesz. Nállunk ezért kellene, hogy beleadjak, mondjuk anyának annyi is elég, ha külön kasszán leszek.

2018. szept. 7. 09:23
 18/85 anonim ***** válasza:
65%
Kiváncsi vagyok, hogy azok akiknek kérdés miért KELL, hogy fognak élni később. Nem létezik, hogy egy egyetemről kikerült dolgozó ember, ne lássa, hogy milyen kiadások vannak egy háztartásban.
2018. szept. 7. 09:24
 19/85 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem a kérdező arra gondol, hogy 18 éves kora előtt egy nappal még nem halnak éhen, utána egy nappal meg már teszik ki az utcára...
2018. szept. 7. 09:58
 20/85 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező azt írtam HIRTELEN nem került pénzbe tehát nem egy összegben kellett kifizetnem. És nekem ez a természetes dolgozom segítek a szüleimnek, nem várom el életképtelen hereként hogy míg élnek eltartsanak.
2018. szept. 7. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!