Miért kell valakinek pénzt leadni otthon?
Egyre több helyen hallom, hogy "le kell adnom otthon". De miért?
Mi az oka? Nem értem, hogy amíg tanult a gyerek, addig kijött a család anyagilag, akkor miért kérnek el pénzt? Hirtelen égető szükség lett rá amint elkezdett dolgozni?
Hogy kéne önálló életet kezdenie majd, ha le kell adni a fizetéséből?
Miért az legaljább családokra jellemző ez?
Mi az, hogy le KELL adnia? Ha nem ad le, akkor kizavarják a lakásból az utcára? Vagy elveszik erőszakkal tőle?
Milyen szülő az, aki ahelyett, hogy támogatná a gyerekét elvesz inkább tőle?
Itt most inkább azokra az esetekre gondolok, amikor 40-50 ezreket kell leadni. Addig amíg tanult a gyerek az a pénz nem hiányzott a családi kasszából? Hirtelen égető a szükség?
Nem "kell" leadni egy fillért sem! Költözze el, élj meg egymagad a fizetésedből és gond megoldva! Mi itt a gond?
Ja hogy nem tudsz egyedül megélni a fizudból, inkább anyuci-apuci lásson el, fizessenek neked mindent, aztán te meg gyere ide sírni, hogy "elveszik a pénzed"?????
Hát... végül is, így is lehet élni. Szánalmas kis görcsként. Gratulálok.
Tessék, én vagyok a négyes kategória, bruttó béreket látsz :-)
Semmit nem csinálhatok rosszul, mert fix bértábla van. Senki nem keres 250 felett tanárként harminc évesen, csak ha valami speciális pótlékot kap (veszélyeztetett gyerekekkel dolgozik stb.)vagy már megvan a szakvizsgája és belépett a ped2-be de oda első sorban az idősebb kollégákat jelölik ki. Nekem csak 10 tanárként ledolgozott évem van. Vannak pótlékok amik egy kicsit dobhatnak rajta (osztályfőnöki, és/vagy munkaközösség vezetői pótlék)de ezek nem olyan baromi nagy összegek, így sem kapnék 220-nál többet, viszont nem vagyok egyik sem.
Az egyetemen meg az állami finanszírozásra gondolom fix hely van, és óriási különbség van aközött, hogy veszel egy diplomát, vagy hogy munka mellett, közepes átlaggal végigcsinálod, szakdogát írsz, államvizsgázol (ami akár lényegesen jobb eredménnyel is történhet mint az egyes féléveid átlageredménye) Ilyen alapon, hogy egy hasonlattal éljek, aki közepes volt középiskolában, de jelesre érettségizett, az nem érdemli meg az érettségijét? Vagy hogy gondolod?
# 52/53 Időpont ma 11:38
De ideges lettél :D érzékeny érint a kérdés?
Vki irta "Azért akik annyira hangoztatják, hogy a rezsibe így, a villanyba úgy. Addig megoldható volt a számla befizetése amíg tanult a gyereked? Na ugye. AKkor miről is van szó?"
Nálunk pl mig tanultam akkor is bevolt fizetve minden,de nem éltünk jól. Amikor dolgoztam már kellett leadnom,de nem háborogtam nekem is jobb volt h kicsit feljebb ment a szinvonal
Vki irta "Azért akik annyira hangoztatják, hogy a rezsibe így, a villanyba úgy. Addig megoldható volt a számla befizetése amíg tanult a gyereked? Na ugye. AKkor miről is van szó?"
Arról hogy valaki felnőtt, dolgozó emberként annyira életképtelen hogy elvárja hogy otthon lakjon, anyuciék tartsák el. Szánalmas ez a hozzáállás.
Városban élek 250 +caffetéria a fizetésem és vígan megélek.
Visszatérve, pedig tényleg ennyit keresnek a tanár ismerőseim amit mondtam. Igen, sok pótlékot kapnak meg a legtöbb PhD-zott és azután is kapnak valamit. Direkt nemrég kérdeztem körbe, mert váltani szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!