Miért kell valakinek pénzt leadni otthon?
Egyre több helyen hallom, hogy "le kell adnom otthon". De miért?
Mi az oka? Nem értem, hogy amíg tanult a gyerek, addig kijött a család anyagilag, akkor miért kérnek el pénzt? Hirtelen égető szükség lett rá amint elkezdett dolgozni?
Hogy kéne önálló életet kezdenie majd, ha le kell adni a fizetéséből?
Miért az legaljább családokra jellemző ez?
Mi az, hogy le KELL adnia? Ha nem ad le, akkor kizavarják a lakásból az utcára? Vagy elveszik erőszakkal tőle?
Milyen szülő az, aki ahelyett, hogy támogatná a gyerekét elvesz inkább tőle?
Itt most inkább azokra az esetekre gondolok, amikor 40-50 ezreket kell leadni. Addig amíg tanult a gyerek az a pénz nem hiányzott a családi kasszából? Hirtelen égető a szükség?
Amit az 1-es ír, ez a "félreteszem titokban, amit idead" módszer nekem azért nem tetszik, mert azt nem tette félre. Tehát értitek, azt leadta rezsire, de felnőttként a szolgáltatók nem fogják visszaadni jófejségből.
Gazdálkodni csak akkor tud valaki, ha ott van a pénz a kezében. Ha az adott összeg felett szabadon dönthet, és úgy dönt, nem költi el. Az nem félretevés, hogy odaadom másnak játszásiból, aztán visszakapom.
Ez olyan, mint hogy mikor van kontrollom a kaja felett. Ha van itthon csoki, de beosztom magamnak és nem megeszem egy nap az egész táblát, vagy ha nem eszem csokit, mert nincs itthon?
18 éves korombtól 3 műszakban dolgoztam, felelősségtejes munkakörökben.
Az "ideg alapon" leszázalékolt azaz a rendszerváltáskor a munkanélküliség elől rokkantságba menekült anyám elszedett minden pénzem.
Nem telt soha egy normális ruhára, cipőre. Kaja vagy volt vagy nem.
Az alkoholista kanjának mindig tellett töményre, sörre, borra. Mindkettőjüknek drága cigire, kávéra.
Fürdőszoba nélküli szoba,konyhába, cserépkályhás fűtéssel, kinti pottyantós wc-s házban éltünk.
Én egy nyomorult, éretlen kis gyerek voltam abból a szempontból, hogy azt hittem ez így okés.
Tanult tehetetlenség klasszikus esete.
Miután férjhez mentem és gyerekeim lettek jöttem rá, hogy az az élet egyáltalán nem volt okés. De nem láttam mást! Akivel nem így bántak azt hittem azért, mert azok gazdagok.
Egy fenét! Átlag emberek voltak, csak nem férgek a saját gyerekükkel.
A férjem családja leszázalékolt alkesz apa, idegroncs adminisztrátor anya dettó.
Igazi buta prolik mindkét oldalon.
A pofámról leszakadna a bőr, egy fillért is elvenni a gyerekemtől.
Mondjuk anyámra rá nem nyitom az ajtót.
Tehát
Kérdező:
# Amikor egyik munkatársam azt mondja, hogy le
# KELL adnom 50 ezret annak szerintem semmi
# köze nincs közös megegyezéshez, és nem is saját döntés.
Mi történik, ha nem adja le?
Miért él még ott?
Milyen melyik törvény kötelezi, ha nem tartja be, mi lesz a büntetése?
Ha a szüleit csak úgy ott hagyja, akkor az is egy választás.
Rengeteg választása van. Az, hogy ő ezt nem látja be, és te nem teszed fel neki a kérdéseket, az nem jelenti azt, hogy valóban kötelezettsége van pénzt adni.
Tanár vagyok, 180 ezret keresek, pedig rég voltam már pályakezdő. A szociális munkások is ennyit keresnek, a mentősök szerintem ennyit sem, az ápolók csak az éjszakai és hétvégi műszakok miatt kereshetnek többet, de azt meg kisgyerek mellett vagy egyedülálló szülőként nem lehet csinálni.
Az hogy a veled egy háztartásban lakó felnőtt, dolgozó ember belead a rezsibe, az nem lehúzás. Ami a tandíjat illeti, még nem aktuális nálunk, de látom a tesóméknál, hogy nehéz ám bekerülni támogatott képzésbe, nem is mindenhol van stb. És menet közben is kikerülhet, ha az átlaga nem olyan jó. Egy húsz éves felett már nem állhatsz ott ostorral, hogy ne bulizzon, ne legyen vizsgaidőszakban szerelmi bánata, és ha dolgozni akar mellette, hogy legyen saját pénze, nem állíthatom meg. Akkor viszont kevesebb ideje lesz tanulni. No és van aki menet közben jön rá, hogy az hogy a gimnáziumban jó tanuló volt, nem biztos, hogy az egyetemen is folytatódni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!