Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell valakinek pénzt...

Miért kell valakinek pénzt leadni otthon?

Figyelt kérdés

Egyre több helyen hallom, hogy "le kell adnom otthon". De miért?

Mi az oka? Nem értem, hogy amíg tanult a gyerek, addig kijött a család anyagilag, akkor miért kérnek el pénzt? Hirtelen égető szükség lett rá amint elkezdett dolgozni?

Hogy kéne önálló életet kezdenie majd, ha le kell adni a fizetéséből?

Miért az legaljább családokra jellemző ez?

Mi az, hogy le KELL adnia? Ha nem ad le, akkor kizavarják a lakásból az utcára? Vagy elveszik erőszakkal tőle?

Milyen szülő az, aki ahelyett, hogy támogatná a gyerekét elvesz inkább tőle?

Itt most inkább azokra az esetekre gondolok, amikor 40-50 ezreket kell leadni. Addig amíg tanult a gyerek az a pénz nem hiányzott a családi kasszából? Hirtelen égető a szükség?

2018. szept. 7. 06:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim válasza:
41%

Nekem nem kellett leadnom.

Már rég elköltöztem. Két gyerekem van, fillért nem fogok kérni tőlük.

A károgók kedvéért. Nem raktak mindent alám. Elvégeztem az egyetemet, azt is ösztöndíjal. Egyetem közben már állásom volt gyakorlatilag, a szakmámban. Egyetem után pár hónappal már a barátnőmmel laktam külön. Egyetem előtt 16 éves koromtól diákmunkán voltam szinte megszakítások nélkül.

Egyáltalán nem kell, hogy anyuci apuci milliomos legyen. Kemény, kitartó munka, és viheti az ember bármire.

Azért akik annyira hangoztatják, hogy a rezsibe így, a villanyba úgy. Addig megoldható volt a számla befizetése amíg tanult a gyereked? Na ugye. AKkor miről is van szó?

Szerintem az, hogy a gyerek elkezd dolgozni nem jelenti azt, hogy na most aztán megmutatom neki ki itt a kemény. Majd jól lead 50-et, aztán megtudja mi a magyarok istene. Kicsit ezt érzem egy-két emberben. Szülőként mindig is támogatni fogom a gyerekeimet, többek között azzal, hogy nem veszem el a pénzüket.

Az ilyen hülyeségeket, hogy berakom az ő pénzét a bankba meg ne reklámozzátok mert meglehetősen gáz. Neki is van szerintem számlája. Nem?

Van aki még azt is hozzáfűzte, hogy többet eszik a gyerek 22 évesen, mint 17 évesen. Komolyan büszke lehetsz magadra. Helyedben áfás számlát is állítanék ki arról, hogy mit és mennyit evett :D

Kicsit azt érzem, hogy a megkeseredett rétegbn lévő szülők vergődése ez a dolog. Persze kifogások vannak szép számmal. Lehet nem a tescoban kéne a sajtpultban dolgozni 100.000 ft-ért.

2018. szept. 7. 10:22
 22/85 anonim ***** válasza:
42%
Tényleg az aljább családokra jellemző ez. Proliság netovábbja. Tanulni kellene, meg képezni magukat, nem az éppen saját lábra állni igyekvő gyerektől elszedni a pénzt. Szánom az ilyen szülőket, de a legjobban az tetszett, aki közölte, hogy sokat eszik a saját!!! gyereke, ezért kell perkálnia. Vicc.
2018. szept. 7. 10:31
 23/85 anonim ***** válasza:
63%

Húha, akik itt legaljább és egyéb becsmérlő jelzővel illetik azokat a családokat, ahol segítik egymást az együtt élők, na azoknak javaslom, hogy sürgősen takarodjanak el valahova és kezeltessék magukat, mert baj van a fejükben.

Nem a kérdéssel van bajom, ezt minden család maga dönti el. Amelyik gyerek nem akar besegíteni akár albérletbe is mehet, mert felnőtt embert egy szülő sem köteles eltartani. Segíteni sem, de normális szülő megteszi és bizony az is segítség, hogy 100-150ezres albi helyett 40-50ezerrel kell 'csak' beszállni a családi büdzsébe.

Az élet nincs ingyen és aki felnőtt fejjel nem fogja fel, hogy a saját maga kiadásait igenis fedeznie kell, legalább részben, akkor annak az emberkének igencsak baj van az értékrendjével.

De ok, vannak ilyen emberek, semmi közöm hozzá, de, hogy azért alja családnak tituláljatok valakit, mert a világ legtermészetesebb dolga, hogy ha közös a háztartás, akkor a költségek is közösek.. hát, bocs, akkor most vissza minősítelek titeket, ti vagytok az alja lelkületűek, mert már azt a tényt is nehezetekre esik felfogni, hogy egyik család így működik a másik meg amúgy.

2018. szept. 7. 10:32
 24/85 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem a kérdező nem arra gondolt, hogy az egyedülálló anyát miért támogatja a gyereke. Vagy a mélynyomorban élők miért fognak össze.

Nagyon sok átlagos családban is előfordul ez. Amíg tanult a gyerek addig be volt fizetve minden, volt étel az asztalon, akkor a szülő nem tudom mit próbál meg nyerészkedni a gyerekén. Mert ez az. Ha eddig be volt fizetve minden, akkor ezután sem a gáz számlára fog kelleni. Logikus nem? Faternak lesz mit beverni a krimóba, muter meg meg tud venni egy táskát magának, amig a Coopos fizu nem tett lehetővé eddig.

Aki meg képes azon is fennakadni, hogy mennyi ételt eszik a gyereke na az már tényleg szégyen.

2018. szept. 7. 11:05
 25/85 anonim ***** válasza:
53%

Ja és bocs, még egy tanács, a szövegértelmezést, vagyis az értő olvasást is gyakorolhatnád picit, van mit fejleszteni rajta.

Nem azért kér az egyik válaszoló, mert a gyereke sokat eszik. Értelmezd kérlek, menni fog.

Bár lehet mégsem, ezek bizony készségek is, szóval segítek. Egy felnőtt férfi által generált költségek (értsd. víz, villany, főzéshez alapanyag, stb.) nem egyeznek egy 16-18 évesével pusztán az életkorból adódó eltérő igények miatt. Bár az is lehet, hogy pusztán mama-hoteles vagy nem érted, aminek egyébként én örülök, mert ez azt jelenti, hogy a szüleid meg tudták oldani költségeket egyedül is. Csakhogy a világ egyre inkább nem ilyen, és hiába harsogod, hogy tanulni kellett volna és dolgozni. Tanultak és dolgoztak, de sajnos bármikor alakulhat úgy az élet, hogy összeborulnak a dolgok. Pl egy baleset, stb.

Ugyanoda jutottam, aljának, meg prolinak nevezni családokat pusztán azért, mert másként működnek, mint amilyenben te felnőttél elég erős szűklátókörűségre utal. Bízom benne, hogy legalább azt hajlandó vagy megérteni és elfogadni, hogy ahány ház, annyi szokás, annyi család. Örülj, hogy te ezt a pénzleadást megúsztad, de ne ócsárolj másokat. Ennyire egyszerű.

2018. szept. 7. 11:07
 26/85 anonim ***** válasza:
64%

ma 11:05-nek és utána tényleg befejtem.

Olyanról hallottál már, hogy nevelő célzattal történik valami? Nem minden szülő alkesz és Coopos fizu mellé táskáért ácsingózó. Van ilyen is, de ne általánosítsatok már, hogy az a szülő, aki kéri az otthon lakó dolgozó gyerekét, hogy szálljon be a rezsibe, na az már csak egy alkesz, proli, tuskó, nyerészkedő akárki lehet. Lécci, ennyire ne legyetek már olyanok, mint a szemellenzős lovak, hogy csak egy irányba láttok. Semmi sem fekete vagy fehér.

2018. szept. 7. 11:10
 27/85 anonim ***** válasza:
22%

# 27/28 Időpont ma 11:07

Mégis milyen többletköltséget jelent mondjuk az, hogy 25 éves gyereked lakik otthon nem pedig 17?

Miért fogyasztana több áramot? Az, hogy több vizet fogyaszt még érthető talán. Több ételt? Egyáltalán nem biztos. Esetleg ha mégis akkor mekkora a különbség? 1 kg csirke helyett 1,2-t kell venni?

A víz, és a kaja többletdíjából jön az, hogy 50 ezreket el kell kérni? Gondolkodj már ember. Naponta 13x fürdik a gyereked? Vagy napi 1 kg húst eszik?

2018. szept. 7. 11:50
 28/85 anonim ***** válasza:
80%

73% Hagyjad, szerintem -az indulatos megnyilvánulásból ítélve valamiért érzékenyen érintette őket a kérdés.

A környezetemben azért látok rá elég példát, sajnos közvetlen családi környezetben is, hogy a gyerek csak használja szülőt, aztán eldobja.

" Tényleg az aljább családokra jellemző ez. Proliság netovábbja. Tanulni kellene, meg képezni magukat, nem az éppen saját lábra állni igyekvő gyerektől elszedni a pénzt. Szánom az ilyen szülőket, de a legjobban az tetszett, aki közölte, hogy sokat eszik a saját!!! gyereke, ezért kell perkálnia. Vicc."

Az én szüleim értelmiségi, normális, művelt emberek. Miután apám meghalt testvérem elvárta, hogy anyám tartsa el-mai napig elvárja. Inkább az ő mentalitását nevezném aljának. Anyám egyszer kérte meg, hogy vásároljon be a fizetéséből, ha már drága ételeket kíván enni. A munkát anya rokona szerezte neki. Drága öcsém csak sértetten hőbörgött - pár itteni válaszlóhoz hasonlóan, aztán elment bulizni.

Lehet ezt jó páran életük végéig eltűrnék, mert ilyenkor jönnek azok a szánalmas "érvek", hogy az anya haláláig köteles eltartani, ha már megszült és a többi.

Nekem a képemről égne le a bőr, ha az estig dolgozó anyámtól még kiszolgálást várnék el csak mert megszült, meg ingyen lakhatást lassan harminc évesen, miközben van munkám.

És nem egy ilyet látok. Anya-apa cseléd, bankautomata.

Mi lesz már, ha ők nem lesznek?

2018. szept. 7. 11:54
 29/85 anonim ***** válasza:
17%
Gondolom, hogy a rezsiköltségekbe, amikor mrá lehetősége van, beszáll, nem hagyja, hogy felnőttként is a szüleit terhelje adott pénzmennyiség, ha már ő is tud gondoskodni magáról, felnevelték, már nem kisgyerek. Tehát rezsiköltségek meg az étkeztetés, ezekbe szállhat be valszeg; mert már nem akarja eltarttatni magát, vagy a szülei nem akarják. Ja de amúgy a 40-50000, szerintem az viszont durva. Énszerintem az talán aránytalanul sok. Az már lehet, hogy kicsit undi annyit kérni a gyerekétől az embernek. Akkor osztozzanak egyenlő arányban. Vagy én nemtom, hogy rezsi+kaja egy hónapban mennyi pénzből jön ki, pl ha 3-an vannak anya-apa gyerek együtt. Viszont ha van testvére, akkor annak az eltartásába nem kéne beleszállnia, mert az még a szülők dolga. Az még az ő feladatuk, felelősségük. Tehát a felnőtt gyerek rendben van, ha a saját használatát, fogyasztását fizeti, de pl egy kistesóét nem. Szal tényleg nem tudom, menynire jön ki a kaja+rezsi, de azon felül, annál több összeget már nem várhatnak el tőle, mint a saját része. Még jó, hogy nem lakbért fizettetnek vele
2018. szept. 7. 11:55
 30/85 anonim ***** válasza:
60%
"Egy felnőtt férfi által generált költségek (értsd. víz, villany, főzéshez alapanyag, stb.) nem egyeznek egy 16-18 évesével pusztán az életkorból adódó eltérő igények miatt. Bár az is lehet, hogy pusztán mama-hoteles vagy nem érted, aminek egyébként én örülök, mert ez azt jelenti, hogy a szüleid meg tudták oldani költségeket egyedül is. Csakhogy a világ egyre inkább nem ilyen, és hiába harsogod, hogy tanulni kellett volna és dolgozni." Szerintem nyilvánvalóan mama-hotelesek támadnak itt agresszíven, nemhiába a "coopos" "tescos" hasonlat, tehát amit ők elképzelnek alja munkaként, valószínű az életben nem dolgoztak. Ennyire agresszív megnyilvánulást nem is lehet másként magyarázni, mint hogy érzik a szégyent legbelül és próbálják kimagyarázni a kényelmes, lusta életüket.
2018. szept. 7. 11:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!