Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell valakinek pénzt...

Miért kell valakinek pénzt leadni otthon?

Figyelt kérdés

Egyre több helyen hallom, hogy "le kell adnom otthon". De miért?

Mi az oka? Nem értem, hogy amíg tanult a gyerek, addig kijött a család anyagilag, akkor miért kérnek el pénzt? Hirtelen égető szükség lett rá amint elkezdett dolgozni?

Hogy kéne önálló életet kezdenie majd, ha le kell adni a fizetéséből?

Miért az legaljább családokra jellemző ez?

Mi az, hogy le KELL adnia? Ha nem ad le, akkor kizavarják a lakásból az utcára? Vagy elveszik erőszakkal tőle?

Milyen szülő az, aki ahelyett, hogy támogatná a gyerekét elvesz inkább tőle?

Itt most inkább azokra az esetekre gondolok, amikor 40-50 ezreket kell leadni. Addig amíg tanult a gyerek az a pénz nem hiányzott a családi kasszából? Hirtelen égető a szükség?

2018. szept. 7. 06:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
33%

# 30/30 Időpont ma 11:59

Nem vagyok mama hoteles, mégis agresszív voltam.

Feleségemmel élek külön képzeld, van egy gyerekem akit eszem ágában sem lesz LEHÚZNI.

Tőlem sem kértek anno. Átlagos család voltunk, mégsem érezték azt, hogy 50 ezret !! el kéne kérniük, mert többet eszem mint 2 éve.

2018. szept. 7. 12:16
 32/85 A kérdező kommentje:

Na, szóval...

Azért kéritek el a gyerektől a pénzt, hogy önálló út felé tereljétek? Hogy felelősségteljes legyen?

Akkor lesz önálló, ha elköltözik majd tőletek. Ebben jelenleg is meggátoljátok. Azzal, hogy szeditek el a pénzt pont, hogy otthon tartjátok.

Olyan ellentmondásos az egész, durva, hogy nem értitek.

2018. szept. 7. 12:21
 33/85 anonim ***** válasza:
62%

Ellentmondásos, igen, igazad van.

De az egész élet az, és sajnos ingyen sincs.

Szerintem itt sem egymást kellene győzködni, hanem csak elfogadni, hogy ki így ki úgy csinálja.

Azon gőzölt el spec az én agyam, hogy azért mert a mi családunkban nekem alap volt, hogy hozzájárulok a család költségvetéséhez az egész családomat aljának, prolinak és egyebeknek titulálták azok, akik nem adta haza a fizetésükből. Ennyiről van szó. Se nektek sem másnak nincs joga ilyen elítélő és gusztustalan jelzővel illetnie azokat a családokat, ahol mások a szokások. Ennyire egyszerű a történet. Engem semmiben sem gátolt az, hogy adtam haza a fizetésemből, ellenben örült a lelkem, hogy Anyám és Apám nem szakad meg hó végére, hogy mit és hogyan sakkozzon ki a nyugdíjból, mert az eü állapotuk miatt mindketten ideje korán nyugdíjba kényszerültek.

Van olyan is amit ti emlegettek biztos, de attól még nem vagytok feljogosítva arra, hogy ismeretlenül minden családot aljának és prolinak tituláljatok, ahol a dolgozó 'gyerek' hazaad. Érdekes, nem gondoljátok, hogy azok akik hazaadtak, köztük én is, el tudják fogadni, hogy nektek nem kellett, tök szuper. Ti viszont mit nem tudtok azon megérteni, hogy van más családmodell is anélkül, hogy tudatlan, iskolázatlan, proli szülők lennének? Sértegetni azt tudtok, elfogadni már nem. Akkor mire is vagytok büszkék annyira, ti mitől vagytok emberileg jobbak? Ti nem a dolgozó gyereketeket 'húzzátok le', hanem ismeretlenül, általánosítva mocskoltok más családokat. Nekem csak és kizárólag az általánosítással van bajom.

2018. szept. 7. 12:29
 34/85 anonim ***** válasza:
64%
Nekem is lekellett adnom havi 50 ezret.Nem gondolom igazságosnak hogy anyám ezt tette.Ő megmondta kerek perec hogy oruljek hogy így is CSAK ennyit kell fizetnem mert meg a kaja így is ingyen van.Csak nallunk pont az a helyzet volt hogy anno a játék gépben landolt mind meg cigit vett.Kaja nem mindig volt de cigi az mindig.Utana jott tesom aki kulfoldon kapott muknat 2 hetente jott haza hetvegere es meg igy is neki is fizetni kellett.Neki a semmire amikor otthon sem volt..én sose leszek ilyen!
2018. szept. 7. 13:41
 35/85 anonim ***** válasza:
83%

Férjemtől a családja kért pénzt. Nem sokat, tényleg. DE, az anyjának van egy nagyon hülye szokása. Volt, hogy elvett tőle x összegű (pár ezer forintokat), mert neki "nincs". Azért szerintem az pofátlanság volt elvenni így kijelentve, hogy semmi adsz e nekem vagy kölcsön, hanem már nála van... Meg a férjem autóját is úgy kezelte, mintha a sajátja lenne. Nekem az nem tetszett, ahogy csinálta a dolgokat. Sokszor pofátlanul! Meg az volt az igazán pofátlanság, hogy a férjem testvérétől nem kérte el ugyan azt az összeget, pedig akkor az már dolgozott diákmunkán úgy, hogy szó nélkül fogta és abbahagyta a sulit, a második szakmát, mert nem érdekelte. Persze később derült ki és addig viszont diákként dolgozott. De akkor sem kellett neki semmit beadni a családi kasszába. Akkor ez esetben szemét dolog volt elkérni az egyiktől, a másiktól pedig nem! S szerintem az azóta sem fizet semmit, de azt akartam nekünk beadni az anyja. De én nem hiszem. Biztos vagyok benne.

Tőlem semmit nem kértek el otthon. Én ajánlkoztam. De ugy sem vette el, csak ha már tényleg gázul állt az anyagi helyzet.

2018. szept. 7. 14:31
 36/85 A kérdező kommentje:

# 34/35 Időpont ma 13:41

Na pont az ilyen esetekre gondoltam.

2018. szept. 7. 15:39
 37/85 anonim ***** válasza:
53%
Anyummal is hasonló volt régen a helyzet, mint talán az első válaszolónál? Úgy volt, hogy amint elment dolgozni, az onnan megkeresett pénzét ÖNSZÁNTÁBÓL leadta nagyapámnak. Papámék beosztották neki, ha Anyának mondjuk kellett egy cipő, vagy póló akkor mentek és megvették ahogy addig is. A pénz további részét éveken át félretette Papa és amikor Anya egy lakást szeretett volna Nagyapámék megvették neki az addig összespórolt pénzből ( egy kis kiegészítéssel ) Tehát Anyumat se kényszerítették rá, csak így látta jónak, hiszen együtt élnek, egy kasszám vannak. Szerintem egész jó megoldás, ha oda jutok Én is hasonlóképpen szeretném. :)
2018. szept. 7. 15:53
 38/85 anonim ***** válasza:
46%
Az ilyen eset tényleg gáz.
2018. szept. 7. 15:54
 39/85 anonim ***** válasza:
47%

Egy 17 éves gyerek napi 325 Ft-ből ebédelhet (én legalábbis még annyiból ettem, úgy, hogy nem voltam kedvezményes). 21 évesen már nem igazán megy ez sajnos. Ezen kívül vannak bizonyos támogatások is, amik a tanulás befejeztével, vagy a 18 éves kor elhagyásával kiesnek a családi kasszából. A barátom családjában például ha elkezd dolgozni, kb havi 100000 Ft-tal kevesebb lesz a szülei bevétele.

(Ettől függetlenül egyébként nem hiszem, hogy bármit is kérnének, ha hazaköltözne.)

2018. szept. 7. 16:29
 40/85 anonim ***** válasza:
63%

Faternak lesz mit beverni a krimóba, muter meg meg tud venni egy táskát magának, amig a Coopos fizu nem tett lehetővé eddig.

Há nem tudom, az én apám osztályvezető főorvos, anyukám meg tanárnő. Oké, szólok nekik hogy lesznek szivesek képezni magukat, mert prolik, csak mert nem ingyenélőt neveltek belőlem:-D

Na, nekem ezért nem lesz gyerekem mint amit az itteni hozzászólók nagy része mutat. a gyereknek minden jár mert méltóztatott megszületni, a szülő meg köteles a pici fenekét nyalni még 40 évesen is, nehogy elvárjon tőle bármit is mert sérül a pici lelke meg a hatalmas önállósága, hiszen igazi felnőtt ember még a mamahotelben lakik:-D

Elásnám magam ha annyira kihasználnám a szüleim mint itt egyes válaszolók. Nekik csak arra jó a szülő hogy eltartsa őket akkor is mikor dolgoznak, hogy ők bulikázhassanak meg nyaralgathassanak ,hiszen nekik ez jár.

2018. szept. 7. 16:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!