Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek abbamarad idővel...

Szerintetek abbamarad idővel ez az értelmetlen hiszti?

Figyelt kérdés

Adott egy apa, aki elolvasta a lánya naplóját. A lány akkor tizenkilenc éves volt. A naplóját a fiókban hagyta, gyakorlatilag felkínálta az elolvasásra. Durva dolgokat írt meg benne, utólag derült ki, hogy az egyik bejegyzés arra utalt, hogy megerőszakolták, amit nem mondott el a szüleinek. Az apa nagyanyjától kapott egy ékszert, amit elzálogosított, majd kiváltotta. Ez az apának nagyon rosszul esett.

Az apa, miután ezt elolvasta, nem ment haza hajnalig, hanem élete leghosszabb éjszakáján az autóját vezette reggelig, és gondolkozott a környéken. Reggel hazaért, felébresztette az anyát, akinek megmutatta a naplót. Az anyát főleg az izgatta, hogy a lány vagdosta is magát. Ő arra korábban rákérdezett, a lány tagadta, és nem gondolta, hogy a lány tovább folytatta, de a naplóban nagyon részletes leírások voltak erről. Ami az anyát sokkolta.

A lány felkelés után, miután szembesítették a saját tetteivel, még aznap összepakolt és elköltözött a nagyszüleihez. Onnan járt be munkába (egy étteremben dolgozott akkoriban), majd elköltözött társbérletbe, és azóta is csak főbb ünnepeken jön haza, akkor is csak a nagyanyját, öccsét akarja látni. Az öccse mostanában több időt tölt a nővére albérletben (amit egy fiúval és egy lánnyal oszt meg), mint otthon, ráadásul jövőre, ha minden igaz, ő is egyetemista lesz, és teljesen kikerül a gondviselés alól.

A lány is egyetemista, semmilyen támogatást nem fogad el a szüleitől, inkább dolgozik, hogy fenntartsa magát, és emiatt csúszik a tantárgyaival az egyetemen. Éjszaka is képes dolgozni, vagy csak buliból éjjel hazamenni. Az apa és a lánya között gyakorlatilag semmi kapcsolat nincs, a lány nem hajlandó szóba állni vele, három éve kinyomja a telefont, karácsonykor is éppen csak bájcseveg.

Meddig tart még ez? Mikor ismeri fel a lány a szülői jó szándékot, mikor lesz hajlandó megbocsájtani végre az apjának és elismerni, hogy igaza volt, és elfogadni a támogatást, hogy ne csússzon többet az egyetemen? Az összes rokon erről beszél, rendkívül kínos.

2018. szept. 2. 05:52
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%

SMS?

"Figyelj, <lány neve>. Sajnáljuk, ami történt. Be kell látnunk, tévedtünk és sajnáljuk. Ha esetleg úgy gondolod, tudnánk valamikor beszélni?"

Amúgy mit pattognak a szülők? Semmibbe vették a lányukat, most pedig kínosnak érezve a szituációt javítanának a helyzeten?

Áh, remélem a lány rájuk se bagózik többet.

2018. szept. 2. 12:59
 32/54 anonim ***** válasza:
100%

Te komolyan ilyen hülye vagy szülő létedre, vagy csak tetteted?

LEszartátok a gyereketeket, és még ti meritek hibáztatni őt?

Azt sem vettétek észre, hogy valami abberált megerőszakolta, annyira nagyon érdekelt titeket, mi van vele.

Na, én ilyen szülőktől jöttem el 21 évesen, most már 1000 km-re, és örüljenek neki, ha félévente néha rájuk nézek.

2018. szept. 2. 13:00
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

30-as, NEM kell közelednie az álláspontoknak, miért kéne?!

A szülők NEM a gyerek urai, parancsolói, akik kutathatnak, megalázhatják a gyereket, leszólhatják, bánthatják, csak azért "mert ők a szülők, a gyereknek meg kuss a neve".

Én sem beszélek apámékkal kb sose, mert állandóan ellenőrizgettek, rám fogták, hogy drogozok, cigizek. Elolvasták MINDEN személyes dolgomat, az orvosi papírjaimat (mert biztosan hazudok nekik, csak kitalálom az örökletes betegségemet), felhívták a munkahelyemet, hogy bejárok-e, mert az volt a fixa ideájuk, hogy nem, stb.

Persze kínosan ügyeltek, hogy a rokonoknak úgy adják elő, hogy tényleg hazudok - még szerencse, hogy apa bátyja meg nagynéném, meg a felnőtt unokatesómék pl gondolkodás nélkül nekem hittek, mert ismerték apámékat, velük sem viselkedtek sohasem különbül.

ILYEN trágya emberekkel MIT akarnék megbeszélni? Megcsináltak, és semmi másra nem kellettem, hogy az irányításmániájukat és pszichés problémáikat kiéljék rajtam "büntetlenül".

Persze ők nagyon csodálkoztak, mikor megmondtam nekik 21 évesen, hogy elköltözöm és befejeztem velük.

Ha akarnak valamit, egy BOCSÁNATKÉRÉS UTÁN szívesen kezdhetünk új lapot.

A bocsánatkérés azóta sem történt meg, és

2018. szept. 2. 13:11
 34/54 anonim ***** válasza:
100%

már nem is igazán érdekel.

Szomorú, hogy ilyen emberekez születtem, nem olyanhoz, mint leendő anyóomék, akik tisztelik a gyerekeiket és a magánéletüket.

2018. szept. 2. 13:14
 35/54 anonim ***** válasza:
100%

Erősen kétlem, kedves apuka, hogy a lányod fiókjában kellett volna turkálnod. Ezt anyám is megtette, bár naplót nem írtam, de megtalálta a fogamzásgátló tablettámat, amit nem véletlen, hogy nem mondtam el neki, hogy szedek, volt is vita belőle, akkor jött rá, hogy semmi bizalom a kapcsolatunkban, mint ahogy a ti kapcsolatotokban sincs.

Gondolom mindigis felszínes volt a kapcsolatotok, hiszen most is csak arra mész, hogy "jaj, mit szól a többi rokon". Mondhatnád, hogy oké, vele elrontottátok, de minden jel arra utal, hogy az öccsénél is, úgyhogy kétlem, hogy jó szülők voltatok valaha is. Persze, jöhetsz azzal, hogy az anyagi dolgokat mindig megkapták, de sz*rt se érnek vele egy szinte idegentől.

2018. szept. 2. 13:19
 36/54 anonim ***** válasza:
100%

"A naplóját a fiókban hagyta, gyakorlatilag felkínálta az elolvasásra."

Aztakva... Széfben kellene tartani azt a naplót, hogy ne olvassák el? Anyám a tudtom nélkül a ruháim nem rakta el, nem, hogy a fiókjaimban túrkáljon.

Ha van esze a lánynak örökre tart ez a "hiszti". A szülei gyakorlatilag le se ejtették, ha foglalkoztak volna vele feltűnik a vágdosás minimum.

Az meg, hogy 22 éves felnőtt nőként éjszakai műszakban merészel dolgozni, hogy eltartsa saját magát teljesen felháborító és gusztustalan... (remélem érződik az irónia)

2018. szept. 2. 14:58
 37/54 anonim ***** válasza:
100%
Ok és okozat,én 15 éve nem mentem haza,az országbol is eljöttem az uj családommal,a régi sose volt család..
2018. szept. 2. 16:38
 38/54 anonim ***** válasza:
76%
Az is lehet h családon belül törtent a nemi erőszak,otthon sajnos az is belefér és csak ejnye bejnye jár érte,jo h nem akar kapcsolat ilyen családdal akiket csak az érdekel h ne érje őker kinos megjegyzes nem a gyerkük h mikent ment keresztül.... Ti vagytok kinosak,remélem örökékké tart a hiszti a saját érdekében. Nálam 15 éve tart,és örrökké fog,hasonlo okokból.
2018. szept. 2. 16:47
 39/54 acelsziv ***** válasza:
77%
Gyanítom, hogy kamukérdés és csak provokál a kérdező. Mert hozzászólása nincs.
2018. szept. 2. 18:18
 40/54 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is gyanús, hogy kamu. De ha mégsem, legalább küldd el a lányodnak a linket, kérdező :)
2018. szept. 2. 18:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!