Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van joga ilyeneket kérdezni...

Van joga ilyeneket kérdezni egy apának a húsz éves lányától?

Figyelt kérdés
Szóval, mint az a kérdésben is benne van, lassan 20 éves leszek, de apa még mindig a 10 éves kislányának tart kb. Sose lázadtam, züllöttem el, mindig tudtam, hol a határ. A szüzességemet majdnem 19 évesen vesztettem el, akkor is szerelemből. Azóta csak két sráccal feküdtem le, de sajnos ő mindkettőről tudott. Mert azt kell tudni a sztoriról, hogy egy sportot űzünk vele, ezért gyakran közösen megyünk több napos versenyekre, és amikor a versenyek alkalmával találkozok pasikkal, esetleg elmegyünk inni, meg ilyenek, nyilván nem nehéz összeraknia a képet, hogy mi történhet még... Bár azokkal, akikkel elmegyek szórakozni, a felével se fekszek le, de ő elvárja, hogy kb minden lépésemről beszámoljak neki ennyi idősen, és nem hagyja, hogy éljek kicsit (nyilván nem határok nélkül!). Többször is megkérdezte már egy-egy olyan éjszaka után, amikor fiúval voltam, hogy "mit csináltatok?", de a legszebb kérdés tegnap jött: "hány pasival akarsz még lefeküdni?" úgy beszél rólam, mint valami elzüllött r bancról, pedig ha kicsit is ismer, tudnia kéne, hogy nem vagyok az. Nagyon erős köztünk a kötelék, de engem szinte már megfojt ezzel, hogy 20 évesen is úgy kezel, mintha 10 lennék...

2018. aug. 9. 15:01
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
91%

Próbálj meg minél hamarabb elszabadulni otthonról, mert ez így nem élet. Az ilyen kontrollmániás apák nem állnak le még akkor sem, ha dupla ennyi idős leszel.

Fel kéne fognia, hogy ezzel a gondoskodásnak álcázott irányításmániával csak azt fogja elérni, hogy elmar téged...

2018. aug. 9. 22:42
 52/65 anonim ***** válasza:
81%

"Átlagos lenne kb egy év alatt három pasival lefeküdni? Nem hinném..." - ez nem hit kérdése, az általam ismert - mondjuk 40 év alatti - nők mindegyikére az igaz, hogy voltak monogán korszakai (amikor tartós kapcsolatban volt), és volt poligám időszak az életében, amikor nem volt állandó partnere illetve párkeresési időszakban volt. Utóbbi időszakban a hármat inkább kevésnek, mint soknak mondanám.

Pont ahogy a Kérdező az átlaghoz képest későn kezdte a szexuális életet, az átlag az 16-17 éves korban van. Ha így nézzük, akkor 20 éves koráig a 3 partner tényleg egyáltalán nem sok. Amelyik szülőnél ez az " mert eljátszottad a bizalmát!" kategória, na, annak a véleményével nem érdemes foglalkozni. Miért, mégis mit várt volna a gyerekétől? A "szűzen az oltár elé" agybajt?

2018. aug. 10. 00:44
 53/65 anonim ***** válasza:
16%

Valahogy nem áll össze.. Szerintem nem gondoltad végig:

"10 évesnek néz"

Nyilván nem. Most vagy abban a korban mikor aktuális a kérdés. Vagy felétek az a normális, hogy 10 évesen kefélnek? Vagy 16?

Egy év alatt 3 ff kapott meg. Azt mindenképp belátható, hogy valahol félrecsúszott az értékrended szüleid generációjához képest. Az normális, hogy a szülő a saját értékrendjért és elveit tovább akarja adni. Abban is bízhatsz, hogy megalapozott véleménye van, és nem az uralkodás "vágya", hanem a jóakarat és a felelősség hajtja.

A kérdés az, hogy ki vagy mi volt/van rád hatással ellenkező véleményed kialakításában? Tudatában vagy ennek? Ők/azok jószándékból és felelőségteljesen ültetik a fejedbe amit "te" most normálisnak tartasz? Esetleg tudatában sincsenek, nem is érdekli őket, nem is tudnak rólad?

Ez utóbbiakban bízol inkább vagy apádban?

Szóval logikusan ezek a kérdések. Kár, hogy az alapkérdést nem a 20 éves lány, hanem az apa írta ki a GYIK-ra (önigazolást keresve)

2018. aug. 10. 05:51
 54/65 anonim ***** válasza:
50%
Látod kérdező nőként nem csak az apád akár belepofázni az életedbe hanem minden kan a világon. Ez nem apai tulajdonság, hanem férfi tulajdonság, de ettől függetlenül elég elmebeteg. Az egyetlen megoldás ha szarsz az összes fejére nagy ívben, ha a döntéseidről van szó.
2018. aug. 10. 06:29
 55/65 A kérdező kommentje:
Na ez meg erdekes, eddig ezzel az elmelettel senki nem allt elo, hogy nem is en irtam ki a kerdest.. :Ddd vicc. Tobbre mar inkabb nem is reagalok, mert mintha a falnak beszelnek.
2018. aug. 10. 07:26
 56/65 anonim ***** válasza:
97%
" Az normális, hogy a szülő a saját értékrendjért és elveit tovább akarja adni. Abban is bízhatsz, hogy megalapozott véleménye van, és nem az uralkodás "vágya", hanem a jóakarat és a felelősség hajtja." - nem, egyáltalán nem normális... az a normális, ha a szülő képes tudomásul venni - nem 20 évesen, hanem 1 naposan, mondjuk - hogy a gyerek egy másik ember, akinek saját gondolkodása, saját élete, saját vágyai, saját értékrendje van, ill alakul ki. És pont abban segíti, hogy önazonos legyen.
2018. aug. 10. 07:53
 57/65 anonim ***** válasza:
16%

Ha nem csináltok semmit a srácokkal akkor miért olyan nagy baj, hogy megkérdezi mit csináltatok?

Lehet én vagyok defektes de nálam ez nem tabu, igaz én tényleg nem fekszem le/kavarok random emberekkel és simán elmesélem a szüleimnek, hogy milyen jót iszogattunk, csocsóztunk, dartsoztunk...

2018. aug. 11. 15:04
 58/65 anonim ***** válasza:
18%

#56 A kettő hol mond ellent egymásnak?

A normális azt jelenti, hogy így működik a társadalom. A dolgot szocializációnak hívják, a családi hatást pedig elsődleges szocializációnak. Ha ezek nem lennének anarchia lenne.

Azt látom, hogy senki nem fogta fel, hogy mindenképp valaki befolyása, véleményformálása, hatása alatt vagyunk. Mindenki, nem csak a nők! Az igaz probléma, hogy az "apa" egyenes és nyílt vélemény nyilvánításával ellentétben a kortárs korosztály, a média stb szocaiálizációs ágensek esetleg rejtett befolyásolását mindenki elfogadhatónak tartja... pedig a rejtettről még csak alkalmunk sincs véleményt alkotni, nem hogy dönteni jó-rossz vagy elfogadható voltáról.

Ismétlem, a legnagyobb ostobaság erről feminista frontot nyitni. A nemek közti különbség csak abban nyilvánul meg valóságosan, hogy apuci büszkesége a fiúgyermek nem esik teherbe és nem határozza meg életútját néhány sör utáni pár meggondolatlan pillanat.

2018. aug. 11. 23:32
 59/65 anonim ***** válasza:
90%
"Azt látom, hogy senki nem fogta fel, hogy mindenképp valaki befolyása, véleményformálása, hatása alatt vagyunk. " - hát persze... elhagyva a gyerekkort első sorban saját magunk hatása alatt, és mindenki más utána következik... a gond meg pont abból lesz, ha jobban meg akarunk felelni másoknak, mint önmagunknak.
2018. aug. 12. 09:54
 60/65 anonim ***** válasza:
4%

#59 "saját magunk hatása"

A lehető legnagyobb tévedés az emberek 99.999...% - a esetén. A kis maradék van annyira tudatos, hogy ezt észrevegye, de még ez sem bizosít mentességet a hatások alól.

"önmagunknak megfelelés"

Ehhez is először fel kellene fedezni ki az az "Én"! Az pedig hosszú tudatos munkával valósítható. Különben amit annak hiszünk csak az Ego, ami leginkább a kívülről gerjesztett vágyak játékszere.

2018. aug. 13. 00:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!