Anyám miért mond nekem ilyeneket?
Egyetértek az első válaszolóval. Hasonló volt a helyzet nálunk is, csak édesapámé volt ez a szerepkör, anya inkább csendes mártír. Amikor kiderült, hogy külföldre költözöm, megkaptam apától, hogy szégyent hozok a családra és felakasztja magát. Azóta eltelt 3 év, sokat javult a kapcsolatunk.
Én is azt javasolnám, hogy próbálj meg munkát keresni - bármilyet, ha nagyon nincs, akkor még az önkéntes munka is jobb, mint a semmi, ráadásul jó referencia lehet a későbbiekben. Ha már van munka, akkor pedig próbálj meg mihamarabb elköltözni. Tudom, hogy nem egyszerű manapság, de hidd el, csak akkor fog változni a helyzet. Ugyan meg lehet próbálni beszélni velük, de ennyi idős korban már nem tudod megváltoztatni őket, főleg, hogyha ők be sem látják, hogy nem oké a viselkedésük.
Sok sikert, kitartást és bátorságot kívánok! :)
Miért nincs munkád?
Nekem ilyeneket mondanának egy hónapon belül szereznék melót - LEHET! -, és amint tudnék lelépnék. Ennyi.
Hány éves vagy és mióta nincs munkád?
Nekem ezeket érettségi után mondta,úgy voltam vele h igaza van,munka mellet rosszabb lesz tanulni.aAmíg elvégeztem egy OKJ-t (1év) még valóban eltartott,elfogadtam a segítséget. De aztán kereste és találtam munkát 1 hónapon belül.
Szóval ebben a helyzetben azt mondanám még oké, de mondjuk ha már huszon X éves vagy elég gáz.
És az előző válaszokkal is egyet értek,hogy mártírkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!