Miért kell a MI esküvőnkből ekkora ügyet csinálni? Mit csináljak, mondjak le az "álomesküvőről" a rokonok miatt?
A vőlegényemmel jövő nyáron tartjuk az esküvőnket, viszont a mi elképzeléseink mások, mint ami a szüleim szerint jó lenne. Ők meghívnák anyukám keresztszüleinek a gyerekeit is, unokástól, mindenestől. Meg az én másodunokatestvéreimet, akikkel pl. még életemben nem beszéltem. Szóval tele lenne olyan rokonnal, baráttal az esküvőnk, akiket még nem láttam soha, vagy olyan régen, hogy nem emlékszem rájuk... Meg ugye emiatt több lenne az idős rokon is, ezért akarják, hogy itt tartsuk, vidéken, ahol születtünk, felnőttünk. Mert hogy én hogy gondolom, hogy majd X és Y a 70 és 80 évével felutazik nekem Budapestre a melegben nyáron és legyek már eszemnél...
Én már kinéztem egy helyszínt, ami igaz, hogy elég drága, de csodálatos, magát a ceremóniát is tarthatnánk ott. Viszont Budán van, de mi nem is gondoltunk ilyen hatalmas, 150 fős lagzira. Itthonról csak a szüleinket, nagyszüleinket, nagynéniket/nagybácsikat hívnánk, amúgy már a régi gimis barátok, barátnők is mind Budapesten élnek, tehát a vendégek, meghívottak nagyobb részének nem kéne utaznia.
Anyának mutattam, mik lehetnének a menübe, leszólta mindet, hogy hát ezeket kiejteni sem tudja, meg biztos nincs olyan finom, mint egy jó pörkölt. Mondtam, hogy nem akarunk vidéki esküvőt, ahol mulatós szól, erre meg az volt a válasza, hogy pedig ő már elújságolta a hírt mindenkinek és higyjem el, hogy a flancolás nélkül is jól érzi majd magát mindenki.
Közük?
Semmi, de ha nálam ez lenne, én elmennék két tanúval meg a párommal kettesben megesküdni, és valahol tartanánk egy vacsit utólag és csá.
#24: azért egy lagzi milliós tétel..
És ha egy anya kifizet egy lagzikra 2-3 milliót, azért hadd legyen már beleszólása, és ne csak ő legyen a fejős tehén...
A hagyomány szerint a lányos ház szervezi az esküvőt, ők állják a költségeket.
Ha a párnák nem kell a hagyomány, akkor a költségeket is nekik kellene állniuk, nem?
Kisfiam! Ha szeretnél egy autót, mi álljuk anyáddal. Ok, szeretnék egy opel astrát. Nem, fiam, ha én adom a pénzt, én mondom meg milyen legyen. Veszünk neked egy Ladát. Azzal még a nagyapád is 30 évig nyomta, meg mi is azzal mentünk anyáddal az NDK-ba.
Na ne már emberek!!! Az idők változnak!!! Akkor inkább két tanús esküvő, azt még a fiatalok is ki tudják fizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!